Nie można przyjeżdżać w niedzielę nawet jeśli coś się dzieje koniowi, no i kiedy jadą na zakupy i zawody. Z autopsji nie polecam- nie informują o stanie zdrowia konia (podejrzenie kolki, krwawiące rany), karmią jak chcą- w sumie to robią co uważają za słuszne bo są najmądrzejsze. korzystanie z hali o szerokości chyba 12m jest utrudnione w godzinach popołudniowych bo prowadzą rekreację, a rano człowiek jest niemile widziany. Dawno temu zrezygnowali z pensjonatu bo było mnóstwo skarg na opiekę i podejście do pensjonariuszy. Wystarczy wpisać w re-voltową przeglądarkę Szafir i otworzą się strony z wypowiedziami byłych pensjonariuszy- chyba, że coś się zmieniło ale taki typ ludzi się nie zmienia. P/S Nie boję się, że mnie pozwą za moją wypowiedź bo byłam pensjonariuszem 🤣
To może małe sprostowanie - przez pewien czas nie było u nas pensjonatu, w chwili obecnej mamy 5 boksów pensjonatowych, 4 zajęte, a piąty od 01.02. również będzie zajęty 🙂 Tłumaczyć jak jest naprawdę chyba nie będę, bo "za słabą" mam pozycję na forum, a poza tym jestem jednym z właścicieli tej stajni, więc co nie napiszę to i tak nikt mi nie uwierzy 🙂 Gdyby ktoś jednak był zainteresowany jak jest naprawdę, to zapraszam na PW bądź bezpośrednio do stajni 😉
Jeśli ktoś nie wierzy na słowo właścicielom stajni to jako wieloletni (z 6 lat już będzie 😀) pensjonariusz w stajni Szafir chętnie opowiem zainteresowanym jak sytuacja wygląda 🙂 gdyby było tak jak Frans pisze to zdecydowanie już dawno zabrałabym stamtąd konie bo za bardzo mi na nich zależy a oba mają się świetnie i o każdym niepokojącym zachowaniu jestem natychmiast informowana🙂 dodam, że niejedną niedziele (a nawet noc!) spędziłam w stajni jak była taka potrzeba i owszem rekreacja ma pierwszeństwo ale nikt tego nie ukrywa i jeśli ktoś chce stajnie typowo sportową to nikt go siłą do Szafira zaciągać nie będzie, jest sporo pensjonatów w okolicach Wrocławia i każdy znajdzie coś odpowiedniego do swoich potrzeb 🙂
Czy ktos mi może polecic jakis dobry pensjonat w okolicach Strzegomia? Chodzi mi o stajnie dla emeryta. Moze byc bez zaplecza dla ludzi ( nie potrzebuje ujezdzalni, siodlarni itp ), ale za to zalezy mi na padokach i czystosci w boksie oraz dobrym karmieniu. Mówiąc Strzegom mam na mysli bardzo bliskie okolice tej miejscowosci, max do 10 km.
Czy ktos mi może polecic jakis dobry pensjonat w okolicach Strzegomia? Chodzi mi o stajnie dla emeryta. Moze byc bez zaplecza dla ludzi ( nie potrzebuje ujezdzalni, siodlarni itp ), ale za to zalezy mi na padokach i czystosci w boksie oraz dobrym karmieniu. Mówiąc Strzegom mam na mysli bardzo bliskie okolice tej miejscowosci, max do 10 km. http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/27297
To konie z których boksów mają dostać specjalne głaski przy okazji mojego następnego zjazdu? 😉
kitty, czyli Twój nowy nabytek stoi gdzie indziej? Szkoda, myślałam, że uda mi się zobaczyć na żywo tę "cudowną myśl hodowlaną" (bo ten koń mimo dziwnego kojarzenia naprawdę ma jakiś urok)...
[quote author=KaNie link=topic=170.msg2266806#msg2266806 date=1421250917] Czy ktos mi może polecic jakis dobry pensjonat w okolicach Strzegomia? Chodzi mi o stajnie dla emeryta. Moze byc bez zaplecza dla ludzi ( nie potrzebuje ujezdzalni, siodlarni itp ), ale za to zalezy mi na padokach i czystosci w boksie oraz dobrym karmieniu. Mówiąc Strzegom mam na mysli bardzo bliskie okolice tej miejscowosci, max do 10 km. http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/27297 [/quote]
Dwa Stawy to ponad 30 km od Strzegomia, niestety. Ale na pewno warto, nie znajdziesz lepszego miejsca dla emeryta 🙂
Czy ktos mi może polecic jakis dobry pensjonat w okolicach Strzegomia? Chodzi mi o stajnie dla emeryta. Moze byc bez zaplecza dla ludzi ( nie potrzebuje ujezdzalni, siodlarni itp ), ale za to zalezy mi na padokach i czystosci w boksie oraz dobrym karmieniu. Mówiąc Strzegom mam na mysli bardzo bliskie okolice tej miejscowosci, max do 10 km.
Jeśli blisko Strzegomia i duże łąki, to Żółkiewka: [[a]]https://www.facebook.com/pages/Stajnia-w-%C5%BB%C3%B3%C5%82kiewce/1405236923056827?fref=ts[[a]]
sumire hihi no ona jest cudowna 😍 tylko ma niewielką mózgownicę, co przy tej masie stanowi pewien problem 🤔wirek: Dzidzia już w stajni Obergut, Maniuś dołącza 31, ale zapraszam oglądać maleństwo 🤣
epk, to pewnie będzie boskie zamieszanie w stajni, jak jeszcze my się tam wpakujemy. 🤣 Chyba znowu nam wobec tego biedny Galopek przypadnie na zajęcia praktyczne - on zniesie każdy rozgardiasz... 😉
Hej wszystkim, jestem tu nowa i nie bardzo wiem, gdzie zamieścić swoje pytanie. Piszę więc tutaj. Czy ktoś wie coś o jakiejś stajni ujeżdżeniowej we Wrocławiu lub pod Wrocławiem? Niekoniecznie musi to być typowa stajnia ujeżdżeniowa, chodzi mi po prostu o miejsce, gdzie będę mogła wsiąść na doświadczonego konia i posłuchać rad doświadczonej osoby. Bardzo proszę o pomoc, możecie pisać prywatne wiadomości. Dzięki 🙂