Forum towarzyskie »

moda, ciuchy etc...

Widziałam pare dni temu babeczkę w ich kurtce - kolorystyka w sekundę przykuła moja uwagę, ale krój rzeczywiście workowaty
Ja też mogę polecić NAOKO. Petarda design i jakość. Ja mam od nich płaszcz jesienny, no NIE MA par oczu, które by się za mną nie obejrzały na ulicy jak w nim idę, serio!  😀

Masz może ten z motywem atomówek?
Gdzie znajdę ciepłe skarpety męskie dla totalnego zmarźlucha, więc jakieś wełnianie, merino może? Warunek, że ładne muszą być, najlepiej w fajne wzorki albo chociaż w ładnych kolorach.
mils, - calzedonia na pewno miała z wełną merino, ale nie pamiętam czy wzorkowe też
MEDICINE - bluzy i swetry - takie raczej luźne, oversize - one są raczej większe? Jeśli ktoś jest na granicy rozmiarów to brać mniejsze?
Różnie z tym bywa niestety, w medicine to nie ma zasad mam wrażenie :P Ja bym wzięła mniejszą.
espana, mają bardzo duże ciuchy. Ja tonę w S-kach
U mnie to zależy od konkretnego ciucha z Medicine - koszule np mają dość workowate fasony i XS bywa za duża, ale ma za krótkie rękawy więc musze brać S  🤣 Swetry biorę S i niektóre są luźne, a inne ładnie dopasowane  😉 Także mimo iż mam sporo rzeczy od nich, to i tak nigdy nie wiem na jaki rozmiar się zdecydować  😉

Swoją drogą Medicine to chyba jedyna sieciówka, w której jeszcze zdarza mi się kupować.
Dzięki dziewczyny. Będę celować w mniejsze 🙂
Szukam turbo ciepłych, materiałowych rękawiczek. Jakieś sugestie? 😀
Jakieś wskazówki jak kupować z ali, żeby się nie naciąć? Wiem ze należy szukać ofert z opiniami ze zdjęciami. Na co jeszcze warto zwrócić uwagę?
Ja sortuję po ilości zamówień i biorę tam gdzie najwięcej. Aczkolwiek raz przeoczyłam i wzięłam coś co miało z 13 ledwie, ale doszło w końcu, tylko mega długo wysyłali, chyba miesiąc :P No i grupa na fb bodaj Aliexpress Polska, masz tam masę postów z opiniami i linkami do sklepów, albo i sama możesz o coś zapytać.
Facella, warto popatrzeć też na opinie sklepu (ja nie biorę pod uwagę niżej niż 96-97% pozytywnych) 🙂
keirashara najlepsze będą podgrzewane elektrycznie 😉
k2arola, - myślałam już, ale mają być do użytku na codzień, jako prezent. Jednak podgrzewane są trochę "ryzykowane".
To chyba najlepiej uderzać w polar...
Czy istnieje na tej ziemii sklep, w którym znajdę DŁUGIE dresy za rozsądne pieniądze w stosunku do jakości? Mam 180 cm wzrostu i bardzo długie nogi. Sieciówkowe dresy sięgają mi mniej więcej do połowy łydki... Ktoś, coś?  :kwiatek:
Czy istnieje na tej ziemii sklep, w którym znajdę DŁUGIE dresy za rozsądne pieniądze w stosunku do jakości? Mam 180 cm wzrostu i bardzo długie nogi. Sieciówkowe dresy sięgają mi mniej więcej do połowy łydki... Ktoś, coś?  :kwiatek:

Ja Ci uszyję
Szukam turbo ciepłych, materiałowych rękawiczek. Jakieś sugestie? 😀

Z min 50% wełny powinny być ciepłe
Czy wiecie gdzie mozna kupić bluzę w takim stylu(a najlepiej taką konkretną) tzn chodzi o istniejący sklep a nie krzaka z internetu jak ten ze screena  😉
Aliexpress już przejrzałam, nie ma 🙁
azzawa, znalazłam ją na alliexpress, ale nie mam pojęcia czy to wiarygodna aukcja, nie znam się  🤣 Znalazłam ją też w kilku sklepach, ale z tego wszystkiego alliexpress jest chyba najbardziej wiarygodne, a już na pewno najtańsze
O dzięki! 😀 to ja nie wiem jak ja na ali szukałam :/
Mam kilka ubran z ali - mozna całkiem fajne rzeczy upolować ale bluza za 25 pln to chyba nie bedzie jedna z nich :P
azzawa, mnie by odrzucał brak opinii o produkcie. Możesz poprosić o realne zdjęcie. I materiał na tych zdjęciach na modelce różni mi się na oko od tego bez modelki  👀
azzawa, mnie by odrzucał brak opinii o produkcie. Możesz poprosić o realne zdjęcie. I materiał na tych zdjęciach na modelce różni mi się na oko od tego bez modelki  👀

No i 50% pozytywnych opinii ma sklep, odpada , duże ryzyko
Poza tym skład, to jest sam poliester prawie, na jednym zdjęciu trochę widać..
Milala, skład jest podany - 95% poliester + 5% spandeks.
wiem to wszystko - na Ali stety/niestety sporo hajsu już zostawiłam  😡
Na szczęście przejechałam sie może z raz czy dwa bo w szale zakupów nie doczytałam opisu.
Miałam nadzieje, że gdzieś można dostać te koniowe ciuchy w oryginale - tzn. to co można kupić na Ali po taniości to często gęsto marne podróby jakichś prawdziwych produktów ale z wykorzystaniem oryginalnego zdjęcia ofkors - jak na przykład oficerki Mouintan Horse za 18$ 😉, a ja chętnie znalazłabym oryginał.
Na samym ali często obok podrób są też oferty oryginałów ale już za normalną kasę.
azzawa, są ludzie, którzy malują ciuchy może warto poszukać? Nie wiem tylko jaki byłby koszt.
Aplikacja Ali ma też opcję wyszukiwania po zdjęciu - może tędy da się znaleźć coś sensownego?
Na zalando lounge jest właśnie promocja na sloggi, przeceny dosyć duże ale bielizna do najtańszych nie należy, pytanie czy warto ?
Macie doświadczenie zwłaszcza z biustonoszami ? Mam spory biust (75I/80H) ale sztywne biustonosze z fiszbinami czasem mnie męczą, zwłaszcza po całodziennym dyżurze w pracy. Chciałabym  coś miękkiego ale żeby jednak trzymało biust w ryzach, jest to w ogóle możliwe ?
Wiem, ze można oddać za darmo do zalando, ale szkoda czasu jeśli to nie ma prawa się udać.
efeemeryda ja mam 70 G i kupiłam Mkę sloggi biustonosz ten zero feel. W obwodzie był za duży, a biust spłaszczał i odcinał się na górnej krawędzi. Ja oddałam i już nie skusiłam się ponownie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się