ashtray poproszę :kwiatek: modelki na zdjęciach wyglądają super, ale jakoś tym zdjęciom nie ufam 😁 a na żywo zawsze spotykam chude nastolatki w takich spodniach, w moim korpo otoczeniu nikt nie nosi.
Zanim zwariuję, bo od co najmniej roku szukam... Kiedyś w sinsayu (z 2? lata temu) była ramoneska ciemnozielona, stwierdziłam, że łe tam, po co mi. Z głowy mi wyjść nie chciała, ale już jej nie było 🙁 I tak szukam i szukam, koniecznie ciemnozielona, najchętniej zamszowa, może być skórzana. I ważne dla mnie by miała zamek pod skosem, wiecie. Czy ktoś coś widział? Czy ktoś coś wie?
Dużo ramonesek się pojawiło teraz, w Reserved widziałam dziś jakieś ciemnozielone, ale nie przyjrzałam się z racji tego ze ten kolor dziś mnie nie zainteresował 😉
budyń, - Reserved ma, Orsay też ma takie. Ciemna zieleń chyba teraz jest na topie, więc powinny się pojawić w sieciówkach 🙂
Ja mam za to pytanie z zupełnie innej beczki - czeka mnie w tym roku zakup nowego płaszcza na zimę. Chciałabym nie zbankrutować i mieć coś, co założę do kiecki i do jeansów. Raczej dłuższy, bardziej do kolan niż ledwo za tyłek 😉 Chętnie zapinany na skos lub z paskiem. Gdzie szukać? W zeszlym roku sie poddałam i uzywalam starego, ale w tym roku muszę coś kupić, bo wygląda już bardzo źle 🙁
madmaddie, - a one są gdzieś poza zalando? Na zalando są tylko mega klasyczne, nietaliowane modele, a ja mam szerokie ramiona i wyglądam w takich jak solidny kawał chłopa 😉 efeemeryda, - w Lavardzie to samo, większość zimowych damskich to nie taliowana klasyka, a ja potrzebuje mocnego taliowania, paska lub zapięcia na skos. Ładne są te wiosenno letnie, ale takich mam nadstan 😁 budyń, - jeszcze internety zobacz. Ja kiedyś wychaczyłam na allegro parę rzeczy, które już nie były w sklepach, stare kolekcje właśnie 🙂
Zapomniałam właśnie dodać odnośnie płaszcza - taliowany, mocno taliowany 😉 Klasyczny krój odpada. Ja mam w barach 38/40, a dołem 34/36 😵 Nawet jak przytyłam nic się nie zmienia, po prostu teraz odstaje mi brzuszysko, a w biodrach dalej wszystko luźne 😂 I nie jestem zmarźluchem, nie musi być turbo ciepły, byleby mi tyłka nie przewiało
keirashara, nie wiem, gdzie mieszkasz, ale Benetton ma dość sporo sklepów stacjonarnych. Level up jest Sisley i naprawdę kompletnie nic się z tymi ciuchami nie dzieje. Możesz pooglądać na stronie, bo mają tam aktualne kolekcje, nie wiem jak z taliowaniem, ja celuję zawsze w krótkie a la burdysówki 😉 Fajnie taliowany mam trencz z Monnrai, naprawdę spoko skrojony i nie za miliony cebulionów.
edit: szukam fajnych damskich bluz rozpinanych nie za miliony :kwiatek: mam Outside Wear i jest super, ale czegoś jeszcze bym chciała. Chętnie dłuższe z asymetrycznym zamkiem
podbijam: szukam ładnie skrojonego płaszczyka przecideszczowego w kolorze żółtym. Nie za 600zł, bo na razie tylko takie mi się podobają 😁 czy ktoś widział?
Wysokie dziewczyny, gdzie kupujecie sukienki? Mam 180 cm wzrostu i wieczny problem z długością, większość sięga mi ledwo za tyłek 🙁. Na lato suknie mam, poddałam się i szukam długich lub za kolano, ale na zimę bym chciała coś krótszego 😉
Dziewczyny, które kupowały na ASOS. Jak to jest z rozmiarówką? Czy sugerować się ich asystentem, który dopasowuje rozmiar? Strasznie wpadła mi w oko kurtka i rozmiarowo podaje niby 44 ale i tak się boję czy będzie dobrze 🙁 Pisałam do nich na czat i nie mogli mi pomóc podając rozmiarówki w cm, a to ułatwiłoby mi wybór.
Wysokie dziewczyny, gdzie kupujecie sukienki? Mam 180 cm wzrostu i wieczny problem z długością, większość sięga mi ledwo za tyłek 🙁. Na lato suknie mam, poddałam się i szukam długich lub za kolano, ale na zimę bym chciała coś krótszego 😉
Ja też mam 180 cm i długie nogi. Sukienki kupuję H&M głównie, są fajne i dosyć długie (oczywiście nie wybieram miniówek).
Szukam kurtki przejściowej, na jesień 😀 Chętnie coś w stylu bomberki Alpha Industry albo pikowana kurtka w typie Pikeura. Jedno ale to nie za więcej niż 300 maks 400zł 🙄
Dziewczyny,zdaję się na Was,może mi pomożecie bo już nie mam pomysłu.Szukam tego modelu skechersow.Moja mama kupiła sobie w zeszłym roku w CCC bodajże.Tak mi podpasowaly,że koniecznie chce takie same.Szukalam już wszędzie,stacjonarnie i w necie i cholerka nie mogę ich znaleźć.Wpisywalam nazwe modelu i nic.Pomocy!🙂
Pati2012, - fajne pikowane końsko-codzienne ma True Rider - ja w zeszłym roku kupiłam różową ombre i ją kocham, noszę na codzień właśnie. Załapałam w promo na 199zł 😉
madmaddie a Equiberry widziałaś? Ja mam taką torbę i jest świetna, z grubego porządnego materiału, ma w środku wszystą kieszonkę na zamek i do tego jest ładna i z konikiem 😀
Moda to nie bardzo ale ciuchy już tak - szukam wygodnego, najlepiej cieplejszego dresiku (spodnie). Wiecie, taki klasyczny, z kieszeniami, ściągaczami przy kostkach, najlepiej z grubej bawełny z 'pluszem' od środka. Żeby tyłek nie zmarzł na dłuższym spacerze. W Pepco, lidlu czy decathlonie nic ciekawego nie widziałam, królują legginsy/spodnie do jogi czy inne obcisłe i niezbyt ciepło wyglądające rajtki a takowe odpadają. No i wiadomo, fajnie jakby nie kosztowały 100zł bo to jednak ma być dres 'do psa', ma mi być ciepło i wygodnie i nie szkoda uwalić błotem/trawą/mokrym psem. HELP
santa, no nie właśnie, nie chciałabym wydawać 100zł na dres do psa 😉 w tym problem :P madmaddie, kurcze, jedyne jakie teraz widziałam to właśnie jakieś yoga pants 🙁 mam swie pary z Pepco, lżejsze i grubsze ale one już totalnie umierają, muszę coś kupić na nowy sezon. Chyba trzeba poczekać aż się ciut zimnej zrobi, może wtedy rzucą jakimś sensowniejszym towarem :P