keirashara nie twierdzę, że to niemożliwe, bo sukienkę kupiłam (no name, na vinted 😉 ), ale trudne. Wystarczy w grafikę google'a wpisać "sukienka na wesele". Idzie się załamać. Tzn. skoro jest sukienek w takim stylu dużo, to chyba jest popyt. Mi się one nie podobają. Mi było trudno znaleźć sukienkę bez falban, tiulu, w prostym kroju, ale nadal będącym krojem sukienki wieczorowej, a nie biurowej/fartuchowej/uniformu. I nie w kolorze czarnym, białym, czerwonym (podobno też nie można) i w moim przypadku też nie w kolorze różowo- beżowo- nudziakowym (to nie mój kolor). Udało się, znalazłam. Pozostało mi jeszcze szukać sukienki na wesele późno- jesienną porą i wiem, że tu będzie jeszcze trudniej, bo będzie musiała to być sukienka do rajstop, a nie uznaję beżowych/cielistych. 😁
Ja zawsze trafiam u nich na ciuchy super jakościowo 😍 Jakbym miała ubierać się w jednym sklepie, to tylko tam. Do tej pory zdarzyło mi się kupić jeden sweter, który zmechacił się po pierwszym założeniu - oddałam i po kilku dniach miałam pieniądze na koncie 🙂
A fajne sukienki najczęściej trafiam w.. ciuchach 😁 Bo nie lubię masówek i wyglądania tak samo jak ktoś inny.
ashtray, - po prostu źle wpisujesz 😉 Google (czy wyszukiwarka ogólnie) szuka po słowach i trafności - "sukienka na wesele" pokaże Ci głównie różowe falbany jak z amerykańskich filmów, bo to są kiecki typowo na wesele. I zapytanie ma duży % trafności. A Tobie chodzi o elegancką sukienkę, którą ubierzesz na wesele, a nie typową weselną, co dla mechanizmu wyszukiwarki nie jest tym samym, więc musisz wpisywać "kolor+sukienka", np "granatowa sukienka", czy "prosta sukienka" lub szukać po stronach 😉 Co do rajstop - teraz jest taki wybór, że na prawdę można coś wybrać, nie z cielistych. Modeli "modowych" jest zatrzęsienie, w tym takich mega eleganckich też 🙂 Ja byłam w czarnych rajstopach już na dwóch weselach, bo też średnio lubię cieliste, dość ciężko dostać odcień nie opalony, nie żółty i nie trupi, nikt złego słowa nie powiedział. Co do kolorów... no biel rozumiem, ale czerń, czerwień - to już zależy od panny młodej. Ja też unikałam (bo bałam się psioczenia) i poszłam w fioletowo-burgundowej, ciężko mi kolor opisać, ale było pełno osób w czarnych i czerwonych kieckach, ciężko o inne w sezonie jesień-zima. O czerwieni też nigdy nie słyszałam przesądu z resztą. Bezpieczny i elegancki jest z pewnością granat, zieleń (butelka to bardzo elegancki odcień), jak komuś pasują, to w sumie niebieskości jest pełno.
Ja i mamcia mamy dużo kiecek, czy ogólnie ubrań z orsaya i imo są bardzo przyzwoitej jakości. Mają buble, ale mają dużo fajnych rzeczy. Znajoma moja kupuje kiecki na lou i tam sprzedaje po imprezie. Mówi, że wychodzi na "jednorazowych" kieckach na zero lub czasem nawet z lekkim zyskiem 😉
Spoko, dziewczyny, nie musicie mnie przekonywać 😉 Ja mam po prostu swój gust, wydaje mi się, że swój styl, dlatego trudno jest mi znaleźć coś, co będzie mi się podobało pod każdym względem i spełniało moje wymagania. I w sumie mając swój styl, bez sensu jest proszenie o rady (de facto nie prosiłam). Rzuciłam tylko hasło, że nie podoba mi się 90% sukienek na wesele. Także luz laski, poradzę sobie 😉 keirashara to był przykład, nie robię zakupów w ten sposób 😉 Chciałam tylko pokazać jaki jest trend. Z tego co widzę, to na weselach też on obowiązuje. Takie mam przynajmniej spostrzeżenia. On mi się nie podoba. Tyle w temacie 😉
ashtray, - na żadnym weselu, na którym ostatnio byłam nie było osoby w różowej czy nudziakowej falbankowej kiecce, więc nie wiem, czy jest taki trend, czy internety tak po prostu wypluły 😉 yga, - tu są z dwa modele w czerwieni, może akurat podpasują - https://whitervbbit.com/pl/c/Stroje-kapielowe/30
magda szukasz trochę czegoś innego, ale ja przyzwyczajona do eleganckich skórzanych torebek kupiłam sobie jakiś czas temu wielką torbę Cargo w kolorze moro - od tamtej pory nie rozstaję się z nią na krok czy to do dresów czy do szpilek 😂 mieści wszystko - obiad, laptopa, książki, rzeczy na siłownię, ciuchy na weekendowy wyjazd. I ma udźwig 60kg. Najbardziej uniwersalna rzecz jaką kiedykolwiek miałam 😉
smarcik, pokaż! Do szału doprowadzało mnie wieczne przepakowywanie się między torebkami, więc teraz albo do dresów noszę skórzaną torebeczkę, albo do obcasów bawełnianą torbę. 😁 Ozłocę tego, kto pomoże mi znaleźć coś pasującego do jednego i drugiego. 😉
mundialowa ja nie wiem, czy ona pasuje do czegokolwiek 😂 Ale kocham ją ogromnie. No i jest z cordury, więc nie przemaka a jak się pobrudzi to można ją wsadzić pod prysznic. Ja mam taką a chciałam żółtą, ale akurat nie było.
Czy kojarzycie plecaki w stylu "Kanken", ale spokojniejszych cenach? 🙂 Nie chodzi mi o podróbki, raczej coś, co właściwościami i stylem będzie odpowiadało temu, co Kanken (miejski styl, stonowane kolory, absolutnie nie typowe, kolorowe, sportowe plecaki).
Dziewczyny, a co jest z czerwonym nie tak? Przeszłam dziś przez monnari, orsaya, top secret, reserved, mohito...jedyne co mi się podobało w miarę i kojarzyło z weselem było czerwoną koronką z monari i czerwoną kiecką z moltona i ta ostatnia była super i była też granatowa, ale za 800 zł 😵
nika77, - robiłam aż research o tym czerwonym z ciekawości i żadnego powodu rozsądnego nie znalazłam, poza tym, że w czerwonym nie wypada, bo zbyt sexy i będzie się odwracać uwagę od panny młodej 😂 Ja tego przesądu nie słyszałam i jak masz możliwość to spytaj panny młodej lub kogoś jej bliskiego, czy ona ma coś do czerwieni 😉
[quote author=JARA link=topic=168.msg2754816#msg2754816 date=1517904675] Mana mana mają teraz worki, w niektórych kolorach w promce 😉 https://manashop.pl
Altiria ja mam dwie i są fantastyczne! Po pierwszej powiedziałam, że już nigdy więcej żadnej torby z sieciówki. Super wykończenie, duży udźwig, spersonalizowany haft w cenie, jedyny minus, ale tak na prawdę może to plus - długi czas oczekiwania. Na swoja ostatnią czekałam dwa tygodnie. Torby trzymają się świetnie, na mojej prawie 2 letniej nie widać w ogóle śladów użytkowania, na sieciówkowej torbie pierwsze przetarcia pojawiały się już po pół roku. Pierwszą mam czarną z ekoskóry, drugą materiałową moro 🙂 Polecam bardzo!
No według regulaminu czas oczekiwania to 6-10 dni plus wysyłka, także może wyjść 2 tygodnie, ale o tym kupujący jest od razu powiadamiany, bo oni szyją taką torbę po tym jak ktoś ją zamówi. Nie maja już ich uszytych i nie leżą oczekując, aż ktoś zakupi. Już nie mogę się doczekać! 💃
A dzisiaj jest tłusty rabat na tłusty czwartek 😁 little-girl pokażesz te swoje na żywo? Tzn na zdjęciu? 😉 Ciekawa jestem jak one wyglądają wielkościowo.
bawarka, do traperów, ja i do obcasów noszę, ale takich na grubym słupku. No i podwijam ciut nogawki. Jeszcze zależy dokłądnie jakie to spodnie, ale moim zdaniem pasują do wielu rodzajów butów.