Forum towarzyskie »

moda, ciuchy etc...

Skąd beżowe spodnie?
Kampari, z New Looka 🙂
Dziewczyny, czy gdzieś w Warszawie mogę osobiście (nie przez net) kupić bransoletki typu Ma Cherie czy Shvedka ?

Potrzebuję taką bransoletkę w kolorze miętowym!
Ja dzisiaj zrobiłam sobie spóźniony urodzinowy prezent: http://www.diversesystem.com/kolekcja-damska/bluzki/bluzka-epilon-ii.html#mieta_melanz
Żeby mieć coś ładnego na popołudniowe lody i wieczorne spacerki z ukochanym! 😀  😍 Na żywo wygląda duuuużo korzystniej, fajny materiał i CENA! 😀

Straaaaaasznie dawno nie kupowałam nic w Diverse.
sandrita fajna nazwa koloru - mięta/róż/beż melanż  😁

Dziewczyny co założyłybyście na górę do tej spódniczki na osiemnastkową imprezę?
sandrita a jak wypada rozmiarówka? Bo nie ma już mojego xs. Jest tylko s i zastanawiam się czy wziąć. Ale chyba wezmę, bo krój jest luźny.
sandrita, jest super! Idę po bluzki do diversa 😀 Nawet bym o nim nie pomyślała, a dokładnie czegoś takiego potrzebuję.
Mia prawda? Takich bluzek niedawno szukałyśmy. 🙂
ashtray, haha, tak! Kto by pomyślał
flygirl, coś mniej szalonego niż spódniczka 😁 Fajnie będzie wyglądać jakaś luźniejsza czarna bluzka (podobnie jak ten kawałek, który widać na zdjęciu spódniczki) 🙂.
Mia Hehehe, ja też bym nie pomyślała! 😀 Ale pędziłam dzisiaj po wiertarko-wkrętarkę do Lidla, i przy okazji zaglądnęłam tam, bo sklep jest tuż obok, na rynku w Głogowie. Idź idź! Warto! Było dużo fajnych, właśnie takich asymetrycznych (ale nie tylko!), ale ze względu na moje "bufory" większość była zbyt krótka z przodu...  🤣

ashtray Spokojnie brałabym S. Będzie luźniejsza. Ja wzięłam L (ostatnią sztukę - czekała chyba specjalnie na mnie 😀 ), i jest idealna, a ja zazwyczaj musiałam brać XL, z takich co mają krótkie przody.

flygirl Heh, i wzięłam właśnie m.in. na wiosenno - wieczorne melanże (piwko nad Odrą i takie takie)...  😁 Ja bym założyła luźną górę, taką "przewiewną", np. tego typu koszulę, albo t-shirt coś takiego. To takie "na szybko" propozycje. Tylko góra już stonowana, bez wzorów, bo spódniczka wzorzysta już dość.
Dzięki dziewczyny, pokombinuję i poszukam czegoś w mamy szafie. 😀
Drogie Modystki, orientujecie się może jak się zapowiada sytuacja spódnic maxi na najbliższy sezon?
Poprzedniego lata takie cudeńka były modne:
A jak w tym? Nie wyszły już z mody?
Od początku bardzo mi się podobały, ale jakoś nie miałam na nie odwagi.  👀
Pomijając fakt, że nie wiem dlaczego w ogóle pytam, czy są modne. Nigdy mnie to specjalnie nie interesowało. Eh, chyba się starzeję.  😁
Drogie Modystki, orientujecie się może jak się zapowiada sytuacja spódnic maxi na najbliższy sezon?

😵 To był żart prawda? 😉

A spódnice maxi są genialne  😜 Nie wiem czy nadal są modne, ja mam kilka i zamierzam w nich chodzić  😉
niee 😀 ja intensywnie szukam burgundowej, ale nie idzie mi niestety :<
smarcik, chodzi o formę pytania czy jego treść? Jeśli o pierwsze to celowo tak je skonstruowałam. 😁
Modystka ze spódnicami ma niewiele wspólnego. 😉
Ojaa, przepraszam. Tak jakoś kilka razy mi się przewinęło w książkach i filmach w kontekście mody.
Wybaczcie.  😡
Krupnik nie ma znaczenia, czy są modne - ważne czy Tobie się podobają i jak się w nich czujesz :kwiatek:
Ja zeszłe lato nosiłam maxi z Zary, taką bezową plisowaną, jest bajeczna, czuję się w niej jak księżniczka.

Na jesieni dokupiłam sobie kolejną maxi - czarną w przepiękne kwiaty, jest zjawiskowa, dorwałam ją w sh, super bawełna, bardzo oryginalna i wszyscy na nią zwracają uwagę. A całkiem niedawno kolejną - czarną, dość zwiewną, w stylu boho - fajnie będzie komponować się z kowbojkami, czy koturnami, do tego ramoneska lub jakaś dżinsowa kurtka. Nigdy wcześniej nie chodziłam w maxi, dopiero od poprzedniego sezonu i uwielbiam je 💘
Ta z Zary jest przepiękna, bajeczna, cudowna...  😍 ale o ile dobrze pamiętam to mocno powaliła mnie jej cena  😵
Krupnik właśnie o te modystki mi chodziło  😉 Jestem jak najbardziej ZA takimi spódnicami!

Chociaż dostałam kiedyś sukienkę maxi od przyjaciółki z Texasu, i jest tak długa, że potykam się o nią przy każdym kroku  😁

Diakon'ka piękna ta spódnica!

A co sądzicie o asymetrycznych spódnicach? Kupiłam ostatnio taką ale niestety nie mam chudych, modelkowych nóg na których wszystko dobrze wygląda (typowa gruszka) i teraz zastanawiam się, czy to na pewno był dobry zakup  😉
smarcik jeśli dobrze wyglądasz w spódnicach przed kolano to w tej powinnaś też wyglądać dobrze.
tylko koniecznie obcasy do niej.

smarcik Ja jestem bardziej klepsydrą, i ten fason niestety jeszcze bardziej mnie poszerza... A baaarrrrdzo mi się podobają takie spódnice! A masz dokładnie tę na zdjęciu? Nie postarza Cię? Bo wydaje się na taką "cięższą" przez ten kolor.
Tak, mam tę ze zdjęcia  😉 W sumie może postarza ale mam 21 lat i zawsze chodzę w kolorowych t-shirtach i jeansach, chciałam coś poważnego do pracy, także mogę sobie pozwolić na to postarzanie  😁 (były jeszcze błękitne, bardziej wesołe  😉 ).
smarcik, mam bardzo podobną, kupioną rok temu, całe lato w niej przechodziłam (do płaskich butów) i ją kocham! Szczerze polecam (-;

Spódnice maxi skracają czy wydłużają tułów? Jestem średniego wzrostu, ok 1,67m. Jaki kolor wybrać?
Facella, to pewnie zalezy jak ja nosisz i z czym. czy na biodrach, czy w pasie itd 😉
mnie kuszą spódnice maxi, ale nie wiem jak się będą pasować do mojej figury. Jestem niska, mam szczupłą górę, drobne ramiona, ale nogi dość spore, krótkie.  Da się jakiś fason znaleźć, czy odpuścić?
kujka, raczej w pasie, z luźną koszulą/bluzką wpuszczoną do środka. Wobec tego, jak nosić, żeby sobie dodać centymetrów?
Facella Pewnie podstawa to buty na obcasie. 🙂

Smarcik Aaaa.. No do pracy jak znalazł! 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się