Forum konie »

Kask, toczek, kasko-toczek... i kamizelka

Amai Też się nad nią zastanawiałam  😀. Wygląda zgrabnie, ciekawe tylko jak z wygodą.
Doszła moja kamizelka z horze i jest genialna  😍
Jaką masz? wstawisz zdjęcia?
Czy ktoś jest szczęśliwym użytkownikiem kamizelki ochronnej Outlyne Bodyprotector angielskiej firmy Airowear i może coś o niej napisać ?
Zdjęcie zapożyczone z internetu http://re-volta.pl/galeria/foto/35654
Mam taką kamizelkę horze:
[[a]]http://www.horze.com/Mosaic-Body-Protector%2C-Adult/37039,default,pd.html?dwvar_37039_color=BL&start=1&cgid=ridingvest[[a]]

w piątek albo sobotę powinnam mieć zdjęcia z jazdy to wstawię 🙂

naprawdę fajnie leży, jest wygodna i jak na kamizelkę ochronną nie krępuje ruchów 🙂
nie wiecie gdzie można odświeżyć kask GPA? Chodzi mi o to, że jest trochę zarysowany i przydało by mu się jakieś malowanie albo coś w tym stylu, a wiem, że czasami w sprzedaży są dostępne przemalowane kaski, bo np. miały na sobie flagę, czyli pewnie gdzieś się zajmują takimi rzeczami
Obiecane zdjęcia kamizelki horze:

Szukam ładnego kasku do granatowego rajtroka, rzuciło się komuś coś w oczy? 🤔
ktoś wie, co za kask ma na głowie ta dziewczyna?

http://www.swiatkoni.pl/gallery-photo/123311.html
Szukam kasku do 500zł, co teraz jest na czasie? 🙂
azhael może tattini pro colour?
rtk, dla mnie niesmiertelne i zawsze najladniejsze sa gpa titium! do 500zl mozna upolowac raczej uzywane, natomiast zza granicy jakos za 700 chyba juz sie da sciagnac
duzo dziewczyn ma teraz kaski wygladajace jak klasyczne toczki, ze skorzanym zapieciem. wygooglalam taki horze za 300-350zl. sama sie nad nim zastanawiam
Czy może mi ktoś powiedzieć jak to jest z rozmiarówką kasków Tattini Pro Color? W normie czy zawyżona/zaniżona? I czy ma regulację? Jestem w trakcie wybierania swojego pierwszego kasku a najbliższy sklep jeździecki jest oddalony o ok. 50 km więc jestem zmuszona do kupna przez internet a żeby dobrze wybrać potrzebuję rady  😡 Będę wdzięczna za wszystkie sugestie  :kwiatek:
Czy może mi ktoś powiedzieć jak to jest z rozmiarówką kasków Tattini Pro Color? W normie czy zawyżona/zaniżona? I czy ma regulację? Jestem w trakcie wybierania swojego pierwszego kasku a najbliższy sklep jeździecki jest oddalony o ok. 50 km więc jestem zmuszona do kupna przez internet a żeby dobrze wybrać potrzebuję rady  😡 Będę wdzięczna za wszystkie sugestie  :kwiatek:

Ponawiam  :kwiatek:
Mnie się marzy kask GPA  😍. Choć ostatnio kupiłam Tattini  pro colour i również jestem zadowolona, ale gdyby nie ta cena GPA to już dawno byłby mój  😜.

mitery0322 - regulację mają, ale jednak najlepiej jakbyś przymierzyła kask  😉.
Geronimoo, :kwiatek: Tylko właśnie chodzi o to, że trochę daleko mam do najbliższego sklepu, a na mamy pomoc chyba nie mam co liczyć, bo rodzice twierdzą że jeździectwo to strata czasu i pieniędzy  🤦 Więc na razie wolę to zachować dla siebie  😁 No i właśnie dlatego chciałabym żebyście mi doradziły, bo wolę uniknąć pomyłek  😉
A co do GPA to ja powiem tak - niby fajny, mocny i w ogóle, ale ja tam wolę klasyczny wygląd  😉 Choć gdybym miała więcej kasy do dyspozycji pewnie byłby mój  😁
mitery0322, rodzice mają rację! Pozostaje ci wytłumaczyć, że muszą się z tym pogodzić, bo to nieodwracalna i nieuleczalna odchyłka systemu nerwowego 🤣
Nawet psychiatra nie pomoże 😁 A czy może mi ktoś powiedzieć jaki rozmiar Tattini'ego na mój mały łeb [obwód głowy (chyba dobrze zmierzyłam) 53,7 cm chyba] ?
To kup 53 bo one się rozciągają zawsze trochę 😉
Frania, dziękuję  :kwiatek:

edit: Zmierzyłam teraz jeszcze raz, i wyszło mi 54,7 cm  😁 Chyba mi głowa od wczoraj urosła  😁 Czyli teraz chyba 54 będzie pasował  😉
a nie lepiej by było kupić jakiś regulowany?
one z reguły są brzydkie, ale equi-theme ma fajny model 😉
A te z Equi Theme są dobre? Bo pewnie przy moim szczęściu na pierwszej jeździe spadnę ze trzy razy z konia   😁

edit: Wygląd ujdzie, choć wolę klasykę 😉 Tylko, że teraz nie wiem czy S czy M :/
http://amigo-konie.pl/product_info.php?manufacturers_id=73&products_id=2801
mitery0322, jako "małoobwodowiec" powiem ci tak - to zależy jeszcze jak wysoką! masz czaszkę. Ja mam ten kłopot. Rozwiązuje go albo przymierzanie, albo kask nieco większy" obwodowo, ale z regulacją. Wykorzystaj - że Dzień Dziecka 🙂 bo jednak dobrze obejrzeć swoje w nim oblicze, zanim się kupi kask.
halo ma rację - szczególnie, że niektóre kaski kompletnie nie pasują do kształtu danej twarzy 😉. Ja tak mam, do tego rozmiar 53 i po prostu fajnie wyglądającego kasku to się muszę naszukać.
to kupujcie sobie pikeura GPA w wersji dla dzieci,czyli GIMPI czy JIMPI...te,w którym ja swego czasu jeździłam,IMO rozwiązuą problem małej głowy,a cena nie powala 😉
Ja tylko chciałam dodać, że warto jest zawsze przymierzyć kask przed kupnem. Rok temu chciałam kupić bardzo fajny kask Charlesa Owena.
Przymierzyłam go w sklepie, kask był dobry rozmiarowo, wygodny i bardzo mi się podobał, ale sprzedawczyni kazała mi w nim podskoczyć, następnie trochę nim poruszała na mojej głowie i odradziła mi kupno, bo ponoć nie pasował do mojej głowy, leżał za płytko i przy upadku byłoby niewielkie ryzyko, że się zsunie i nie zabezpieczy mi głowy. Sama bym na to nigdy nie wpadła. Ostatecznie kupiłam inny kask, który jest na 100% dobry na moją głowę  😀
Pilnie kupię!!! kamizelkę ochronną dla szczupłej dziewczynki 156cm wzrostu 11 lat (najlepiej używaną)
Ja mam pytanie do użytkowników kasków GPA i Casco 🙂
Zastanawiam się który wybrać:
GPA Tittium
GPA Speed Air
czy Casco CHAMP

Zależy mi na tym aby kask był jak najbardziej przewiewny i taki wydaje się Speed Air.
Pomożecie? 🙂
wszystkie casco są okropne, titum jest ładny ale przewiewny nie jest zdecydowanie, speed air jest przewiewny i nie jest najgorszy. No i jednak GPA to GPA 😉
Sama nie używałam, ale usłyszałam bardzo złą opinię o GPA Speed Air, ponoć jednej osobie przy upadku daszek tak się odłamał, że przeciął twarz.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się