Forum konie »

Promocje i wyprzedaże - centrum informacji

NowaJa, a jaki miałaś nr zamówienia? Ciekawa jestem kiedy wyślą paczkę.
A rzeczy naprawdę mega. Derka się sprawdza. W końcu się nie przekreca. Kurtko-kamizelka też super.
Ja też jestem zachwycona ze swoich kurtek. Dwa longsleevy przetestuję w najbliższym czasie. Najlepsze zakupy ever.😁
A może ktoś ma beżową kurtkę Aurora w rozmiarze M i chciałby wymienić na L?
siwaaa, ta co jutro ma przyjść, to numer zamówienia z początkiem 375
NowaJa, łooo to ja jeszcze poczekam długo.
siwaaa, jaki masz numer? Ja ich szczerze podziwiam, bo nie dość że towar po kosztach sprzedali, to jeszcze ogarniają dziennie jakąś kosmiczną dla mnie ilość zamówień 🙉
Moje 37599 już jest 🙂
moje 37518 będzie dziś u mnie 🙂
Początek 39....
wistra, Hahaha ale poziom. W ogóle ostatnio widuję coraz więcej „marek” jeździeckich, które nawet nie udają i po chamsku naklejają swoje logo na najtańsze legginsy i koszulki z Temu - np. wyświetlił mi się taki twór jak Gallora, gdzie na te typowe legginsy typu Temu z jedną kieszonką naklejono (i to nieudolnie na zdjęcie!) logo marki i sru już 225zł. https://gallora-sklep.pl/pl/c/BRYCZESY/41

Chętnie bym to zgłosiła gdzieś

Zuzu.,
dokładnie z bryczesami z temu sobie od razu skojarzyłam jak ostatnio mi wyskoczyła reklama bryczesów "Team GNL" w super promce za 215zł 😂 https://www.gnl.pl/legginsy-damskie-gnl-team-black.html
Katasia, no po gnl to się spodziewałam czegoś więcej…
Ale to przecież nie jest tylko kwestią rzeczy/marek jeździeckich tylko każdej dziedziny życia. Ostatnio na allegro szukałam fajnych książeczek sensorycznych dla mojego niemowlaka i było mnóstwo książeczek z Temu, z metkami dziecięcych europejskich/polskich firm. To samo jest z elektroniką choćby. Dlatego jak ktoś mi mówi że nie zamawia z Temu to lekko parskam śmiechem pod nosem, bo ma rzeczy z temu tylko dwa razy droższe 😅😅
Na allegro od sprzedającego cavalo_pl Ulcetrex w cenie 245 zł
NowaJa, niby hehe ale jednak nie skoro komisja europejska sie do nich przyczepiła w sprawie produktów nie spełniających norm (w zasadzie powinnam mowić nielegalnych produktów). Ponadto Temu (a juz na pewno ich firma matka Pinduoduo która wyleciała przez takie akcje z App store i Google Play) ma kontrowersyjne praktyki dotyczące dostępu do informacji na urządzeniu oraz przechowywaniu danych klienta.

Niech mnie ktoś poprawi (bo pamiętam że temat się przewijał i ktoś na forum się zna) - sprzedając taki produkt w Polsce z Temu, jako importer, trzeba mieć pewność że odpowiednie atesty są. W teorii jeśli kupisz dziecku smoczek z Temu i dostanie jakiegoś odparzenia bo coś tam było w materiale mocno nie tak to nie masz na kogo zrzucać winy - kupując z Temu obowiązek sprawdzenia tego spada na kupującego.

Nie ma nic nowego w importowaniu produktow z Chin, wiekszosc rzeczy w naszych rękach stamtąd jest - ale czym innym jest klepnąć byle produkt i dropshipować go prosto ze statku a czym innym produkt zrobić z producentem wg. swoich wymagań i atestów, pozornie wyglądający tak samo.
donkeyboy, - dokładnie tak jak piszesz. Jak importer - firma ściąga towar z Chin to jest odpowiedzialny za jego zgodność z normami. Ma często wgląd w to jak działa fabryka, robi inspekcje itd. Jak zamawia się samemu to jest się odpowiedzialnym samemu za siebie i pretensję również można mieć tylko do siebie.

Chiny to OGROMNY kraj. Nie można postawić znaku równości między wszystkimi fabrykami i towarami.
Dokładnie.
Poza tym jak importer sprowadza kontenery to dodatkowo się przeprowadza statystyczną kontrolę jakości. Oraz pobiera próbki do badań i robi testy w certyfikowanych labach.
dotarła moja paczka z busse- 2 kurtki Aurora i 2 bluzki termiczne- jestem zachwycona - zwłaszcza za ta cenę- deal roku 🙂 obsługa sklepu, wysyłka i pakowanie tez na najwyższym poziomie
🏆🍾dla osoby która wstawiła tutaj ta promkę 🎉
Plus dla sklepu szczczeksklep i sklep Slużewiec na allegro. W tym ostatnim promka na Biocell za 104zł ze smartem (w hippovecie 137zł) jakby ktoś szukał
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się