Ja jak zamawiałam w sobotę to było dostępne to, co chciałam, a koleżanka w niedziele już trzy gwiazdki :P Wydaje mi się, że kto pierwszy ten lepszy po prostu 🙂
oh... a ja nie zauważyłam żadnych gwiazdek 🙁 zamówienie zakończyłam od razu - teraz mój koszyk pusty. nie da się sprawdzić jaki był status co?
świństwo taką promocje przed wolnymi dniami... teraz w stresie żyje tyle dni. wrzody mi się odnowią, siwe włosy pojawią... będą mi odszkodowanie zdrowotne płacić ! 😉
ahr... wrzody dokuczają. maile automatyczne od Bober trafiają normalnie do "odebrane" - dzis przyszedł kolejny, że moje zamówienie jest przetwarzane. osiwiałam... a teraz zerkam do spamu - taram... nieautomatyczny ze sklepu - nie ma kaloszków ( 🙁 a już widziłam jak Carpe w nich hasa.... ) i 1 wędzidła. reszta szczęście jest. szkoda, że nie odp na pytanie o inny towar jakie jeszcze zadalam 😉
Nooo dobra - a napisali Ci czy przyjdzie nowy towar i dostaniesz te kaloszki czy nie ma szans, nie będą mieli już tego towaru? ja też mam przetwarzanie zamówienia to pewnie już nic nie ma :P
A do mnie dziś dzwonili z Bober'a i Pani powiedziała że już nie będzie tych promocyjnych wędzideł, a nawet jeśli będą to w normalnych cenach, a zamawiałam właśnie te co miały 3 gwiazdki 🙁
to się w życiu raz na coś załapałam ;P zamówiłam nawet kilka - dla pracowych koni, na zapas. mam nadzieje, że będą pasować. w ciemno. bo okazja 😉
w oficjalnym jest, że przetwarzane, a pani napisała co dokładnie jest (i to jest na fakturze) co nie - że kaloszków m już nie ma, są tylko s i jaki che kolor popręgów (choć były tylko białe w tych rozmiarach)
zapytałam czy są jakies inne w takim razie kaloszki, kolor.... czekam na odp.
dostałam, że sie skontaktuje i nic wiecej,sprawdzalam i nic, nawet napisałam do nich dzisiaj o 15 co z moim zamówieniem i dalej nic;/ chyba mnie olali;/
do mnie także dzwonili rano, prosili o cierpliwość i wspomnieli że mają 5 stron zamówień do zrobienia więc jeśli ktoś złożył zamówienie później-nic dziwnego że nie zdążyli się ze wszystkim uporać.