Ejno, co to za tworzenie limitów wiekowych? Robić odznaki, nie marudzić. 😀iabeł: 🏇
Zupka, Ano, dobre i to🙂 Piękne zdjęcia!
amnestria, Jaki słodki, mały Duszek! 😍 Poza tym.... oprócz meszu, przynoś cukiery i marchewy... duuużo cukierów i marchewków.... Po jakimś czasie miłość gwarantowana😉 [sprawdzone! 😁 ]
Raven, Wooow, koszulka wymiata! 😀 Terenowe też fajne - na pierwszym Dragon wygląda jakby dostał tarancich kropeczek, tak mu się fajnie śnieg poukładał. 🙂
Mąka, Prosz, on wie jak pozować, pierwsze lansiarskie niezłe🙂
Burza, Poczekaj jeszcze trochę i Piorun się paszczowy zrobi 🙂 Zaraz zacznie zrzucać różne rzeczy i przenosić skrzynki 😉
milusia, Żesz, to jakaś ogólna tendencja czy co...? Pallas siedzi na dworze od 8 rano i od dobrych dwóch godzin odstawia sobie na przemian brykanie i fikanie z szalonymi galopami. No aż tak aktywny to on od roku nie był 🤔
Vill_18 dziekuje 🙂 rzeczywiście weekend był piękny ale mróz tez dał nam się we znaki i moje stopy potrzebowały rozmrożenia, ale zamówiłam juz termoaktywne skarpety wiec moze beda działały 🙂 hahhah Milusia dobrze powiedziane kulacie, a nawet turlamy sie hahha tak od weekendu do weekendu, w tygodniu tylko dopieszczanie nam zostało, ale byle do nowego roku pozniej dzien zacznie sie wydłuzac i znowu wrocimy do w miare regularnej roboty 🙂 amnestria mam nadzieje ze jak nastepnym razem zaszczycisz obecnościa nasze wschodnie ziemie, (a z tego co czytam to chyba kolo wiosny Kujka dostanie tu etat na golenie wiec mam nadzieje ze bedziesz jej towarzyszyła 🙂, zapoznasz sie z Fuksja osobiscie, oczywiscie zapraszam serdecznie 🙂 a Duszek jest poprostu obłedny, juz sie nie moge go doczekac w wersji +siodło + amnestria 😅 Sankaritarina dziękować
Mąka - pardon, zapomnialam ze Piorek wylaczony z roboty :kwiatek: a Rozun pieknie wyglada 🙂 Burza - no wlasnie, zapomnialam ze macie przeboje kopytowe. w takim razie szybkiego powrotu do zdrowia i pracy wam zycze 🙂 Raven - widac ze mlodziak zaczyna coraz lepiej pracowac 🙂 super ! amnestria - hihi jakbym widziala swojego 😁 i odmiana i mina podobna :P
co do odznaki - ja braz robilam jak mialam hmmm 17 lat ? cos kolo tego. a srebro tez juz po 20-stce bede robic, bo cos zebrac sie nie moge 😁
Angeel, Mam podobnie z tym srebrem 😁 Chciałam robić na młodym, ale w kółko gotowi nie jesteśmy 😁 jak się zawezmę, to zrobię na szkółkowcu, chociaż taka odznaka dla młodzika i dla mnie to będzie super-nowość, a mniejszy stres niż przy zawodach.... Najchętniej to bym drugi raz brąz jechała, czworobok nawet jeszcze pamiętam, a coś 3,5 roku temu robiłam. 😜
Atamanka, Burza, amnestria, Pauli, zupka, milusia, Sankaritarina dziękować 🙂 Dla mnie koszulka jest mega 😀
Sankaritarina jedź odznakę na swoim! 🙂 A Wy kiedyś razem startowaliście? Bo nie przypominam sobie. Ja bym chciała na Dragonie jechać brąz, ale zobaczymy jak ze skokami będzie... 🙄 Niemniej jednak byłby to fajny wstęp do potencjalnych zawodów w sezonie 🙂 amnestria ale żeś ognistogrzywa 😎 Słodkie zdjęcie 🙂 kujka, amnestria od piździernika już nie blondi 😉 Ścięłam połowę, najpierw byłam wisienka, teraz bardziej miedziana 😉 Zupka fajną miałyście pogodę 🙂 Jak widać bezhalowcy też sobie radzą! 🏇 Angeel dzięki :kwiatek:
Angeel, Mam podobnie z tym srebrem 😁 Chciałam robić na młodym, ale w kółko gotowi nie jesteśmy 😁 jak się zawezmę, to zrobię na szkółkowcu, chociaż taka odznaka dla młodzika i dla mnie to będzie super-nowość, a mniejszy stres niż przy zawodach.... Najchętniej to bym drugi raz brąz jechała, czworobok nawet jeszcze pamiętam, a coś 3,5 roku temu robiłam. 😜
ja tez bym na swoim pojechala, ale jak juz sie biore za cwiczenie kontrgalopow to nie mam jak konia zawiezc, albo mam inne sprawy na glowie i nie moge sie wybrac :P
piekny Edzio jak zawsze 🙂 widze ze w 3miescie wcale nie mniej sniegu niz na warmii 😁 jak ci sie sprawuje kombo-derka Jarpola ?
Dera jest MIODZIO. Deb miała super pomysł. Nic się nie przesuwa, nie zsuwa się i do tego na klatce też jest konisko osłonięte. W stajni już kilka osób się mnie pytało skąd ja takie coś wytrzasnęłam 😉 Bo na takie łysolce jak teraz Edi jest idealna.
ja wam baby zazdroszczę, że wy na tym śniegu jeździcie. Ja mam takiego filma, że coś mu się stanie, że jakoś nie mogę a Barki sam z siebie też bez szału. Ślizga się 🙄 a tu widzę szał! zazdraszczam!
[quote author=_kate link=topic=14622.msg816766#msg816766 date=1292871016] ja wam baby zazdroszczę, że wy na tym śniegu jeździcie. Ja mam takiego filma, że coś mu się stanie, że jakoś nie mogę a Barki sam z siebie też bez szału. Ślizga się 🙄 a tu widzę szał! zazdraszczam! [/quote]
_kate to się filmu pozbądź 😉 Na głębokim śniegu nic się koniso nie ślizga, ale się mega męczy 😉 Edi mi na poczatku po 10 min tak puchł że się go upchać nie dało. Jeżdżę maks 30 min żeby się żaden mięśniochwat nie przyplątał, i jest super 🙂 U nas sporo osób ze stajni sobie pomyka na śniegu.
Na przody mamy RÓŻOFFEE wkładki atyśniegowe, na zadzik same podkowy i jest ok. Ja nawet na taki śnieg haceli nie ubieram.
Burza no ba, uchwyciłaś 😀 amnestria a no już ja zrobie z neigo Tap Madl 😎 mimo że był przeciwny początkowo to mam co chciałam mieć 🙂 A Duszek ma takie rozkochane, rozmarzone oczka 😀 Pauli dzięki 😉 ja tak na prawdę od niedawna zaczęłam w nim dostrzegać ładne konisko Dzionka hahaha nad kantarem się zastanawiałam z pół h. Nosiłam ten i jeszcze ten marone w ręku chodziłam po sklepie i myślałam nad innymi prezentami. No ale to chyba był dobry wybór. A no na nogi to żadne z nas nie narzeka 😀 Zupka niedługo będą nam robić zdjęcia do katalogów 😂 dzięki prawie mój koń będzie szczęśliwy ze ma tyle fanów 😀 a Twoje zdjęcia pokazują taką przepiękną zimę Sankaritarina dzięki ale zdradzę tajemnicę że on wcale taki chętny do tego pozowania nie był. On robił łaaaa śnieg! jeeeść! Angeel dzięki 😉 jak się podobało to pozwolę zarzucić jeszcze kilka fot 😉
Raven, A gdzie tam, ja sama nawet żadnych startów nie popełniłam 😁 [nie licząc tych podwórkowych za stodołą, na zasadzie "heja ho, jadymy" 🤣 ] Chodziło mi o to, że te odznaki to taka zabawa w zasadzie, naoglądałam się odznak chyba więcej niż zawodów, więc dla mnie byłby to większy psychiczny komfort niż gdybym miała debiutować na zawodach, nawet takich w Pcimiu Dolnym. 😁 ale nie powiem - marzy mi się.... na serio. Nawet nie marzy mi się rywalizacja i wygrana, mogę jechać i towarzyskie mini zawody za stodołą, ale marzy mi się wyjechanie w szranki i na jakiś parkur(ek) 😍 Tylko, że przy moim obecnym "jeździectwie" to zbyt prędko się nawet na podwórkowych zawodach nie znajdę. 😁 btw, Dragon ma świetną minę na pierwszym zdjeciu 🙂 Te uszy!
Mąka Oj tam, grunt, że efekt pozowania dobry jest! 🙂
xxxagaxxx ale się niebiesko zrobiło🙂 Ta derka z różową lamówką to też jakiś granat czy bardziej szary?
Ha, wiecie, co jest naprawdę bezcenne? Jak w mroźną zimę, nieogolony i zarośnięty po swojemu koń wygląda sobie tak:
Bo ogólnie to zima zdecydowanie ssie :/ Długo się jedzie samochodem wszędzie, ciągle ciemno, zdjęcia z końmi trudno zrobić, roboty przed świętami dużo - w ogóle to wczoraj w firmie na cały dzień siadł nam prąd... Było naprawdę uroczo, magazyn pracował przy świeczkach 😲 Ja bym się wcale nie obraziła na wiosnę za chwilę 🙂
xxagaxx, miło po tak długiej przerwie od KR wejść i zobaczyć tyle zdjęć pięknego Edzia! 😜 Szkoda, że nie zobaczyłam go na żywo w wakacje... Mój re-voltowy ulubieniec 😜
Mąka, słuyszny wybór bo kantar prezentuje się świetnie 😀
amnestria Duuuszek wygląda na bardzo mądrego konia 😎
Dzionka dzięki 😡
Weronika*Wilga, milusia zdjęć ni ma na rzecz filmu 😉 Zupka jak pięknie
Gdyby chodził Wam kiedyś po głowie pomysł pojechania zupełnie dla zabawy na zawody skokowe, zaklinam! NIE jeźdźcie na "parkury treningowe" 😵 w jakiejś śmiesznej pomyłce myślałyśmy, że podczas drugiego dnia są zwykłe konkursy. A wbrew mylącej nazwie forma tych parkurów była daleka od zapewnienia lekkiej treningowej atmosfery i łatwiejszego 'startu'. Po prostu bordello na kółkach.. Na prawdę super rozluźniająco działa kluczenie podczas przejazdu między kilkunastoma innymi zawodnikami, którzy kręcą się na koniach po parkurze i niezbyt zwracają uwagę na to jaka przeszkoda jest skakana. Najeżdżam na (oooogromny :hihi🙂 okser, a ktoś idealnie na linii przechodzi sobie majestatycznym stępem 😉 Uwagę konia miałam wszędzie, ale nie na sobie, no ale przygoda ze skokówkami i tak mi się podobała.