Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

😕  trzymaj się jakoś... strasznie współczuję🙁
wątek zamknięty
martva bardzo mi przykro  😕 trzymaj się  :przytul:
wątek zamknięty
martva czego bym nie napisała i tak nie zadziała jak tabletka przeciwbólowa.

bardzo, bardzo mi przykro  😕

trzymaj się babo  :przytul:
wątek zamknięty
Bardzo smutne  😕

Trzymaj się...

wątek zamknięty
W takich chwilach ciezko napisac cos wiecej ... takze po prostu ... trzymaj sie !
:przytul: :przytul:
wątek zamknięty
martva trzymaj się!  :przytul: :przytul: :przytul:
wątek zamknięty
martva, to starszne 🙁 trzymaj się 🙁
wątek zamknięty
Własnie potwierdzilam ta informacje - rozmawialam z wlascicielem stajni.

Żegnaj Ukochany

wątek zamknięty
Martva, trzymaj się 🙁 To był wspaniały koń...

Klami, o fajnie, tylko jedno pytanie - czy masz czas i chęci popstrykac mi kilka zdjęc popoludniu/wieczorem w weekend? 😎
Kate, GOZYA ! 🤬 Zawsze przekręcasz :P Nie mi, bo mnie wczoraj nawet w stajni nie było. Alice też mnie ostatnio z kimś pomyliła, hehehe 😎
wątek zamknięty
Gozya, prosze bardzo. Tylko teraz mam sesje. Dostepna jestem od przyszlego piatku.
wątek zamknięty
To swietnie, bo w przyszly weekend moge jezdzic jeszcze "za jasnego". W takim razie jestesmy wstepnie umowione.
wątek zamknięty
martva trzymaj się :przytul:
wątek zamknięty
martvanie pozostaje nic innego jak napisac trzymaj sie :przytul:
jak bedziesz mogła to napisz co się stało...
wątek zamknięty
Martva, co powiedział właściciel? Jaka była przyczyna?
wątek zamknięty
Przepuklina + zapalenie otrzewnej.
wątek zamknięty
Nikt tego nie leczył?
wątek zamknięty
Incognito, z tego co mi wiadomo to jesli wejdzie zapalenie otrzewnej to juz wlasciwie po wszytskim. Od poczatku przebywajac w klinice kon ma nikle szanse. To znaczy gdyby sie zaczelo jak kon jest w klinice, jesli byl w stajni to szanse zadne wlasciwie.
wątek zamknięty
Dokladnie tak, wet stwierdzil,ze jedynie operacja, ale nie w jego wieku/stanie bo nie wytrzyma narkozy.
wątek zamknięty
wybaczcie tutaj mały offtopic,ale moze mi ktoś przybliżyc to w jaki sposób objawia sie to zapalenie i czym moze byc spowodowane?
Żeby nie było tak całkiem OT to wstawie jeszcze fote mojego,wprawdzie dałam ją już do klimatycznych i nastrojowych,ale mi sie podoba i wczesniej
w ogole jej nie zauwazyłam ,wiec pozwole sobie wstawic 😉
wątek zamknięty
przykro mi martva, trzymaj się  :przytul:
wątek zamknięty
za zimno jest. ZA ZIMNO!!!!! koszulka, dwa naprawde cieple swetry, kamizelka puchowa i ciepla kurtka i....... zamarzlam... jeszcze na koniu to luzik, ale na ziemi MASAKRA...
dobrze ze z jazdy wrazenia ok przynajmniej mimo ze jajeczny mial swoj swiat a ja swoj 😉
ide do wanny odtajac i do pracy niedlugo trza jechac..
wątek zamknięty
incognito, zapalenie otrzewnej to najczesciej bakteryjne zapalenie otrzewnej (otrzewna to blona, która wyściela ściany jamy brzusznej), powiklanie innych chorob jamy brzusznej. Zaczynaja sie wydzielac rozne plyny, dochodzi do wzdecia i zatrucia toksynami. To tak w skrocie i bardzo ogolnie.
wątek zamknięty
dzieki Klami :kwiatek: ja ostatnio mam jakas obsesje,ze mojemu moze cos byc chociaz teraz teoretycznie wydaje sie byc wszystko ok ,mimo tego doszukuje sie jakichs chorób,które mógłby miec🤔wirek:
wątek zamknięty
incognito, zapalenie to nie katar, czy nawet "kolka". To juz baaaaardzo powazny, krytyczny stan.
Bez bardzo dobrego weta i bliskosci kliniki nie ma wlasciwie zadnych szans. I tez nie powstaje od tak.
wątek zamknięty
incognito zapalenie otrzewnej łączy się z tak ogromnym bólem, najczęściej tez wzdęciem, gorączką i w zasadzie w większości z utratami świadomości, że spokojnie możesz się nie obawiać, że twój to ma. Dla konia w stajni niestety szans na uratowanie życia nie ma, to postępuje nieziemsko szybko i w zasadzie bez leczenia operacyjnego się nie obędzie🙁
wątek zamknięty
klami,szamdzieki dziewczyny :kwiatek: ja naprawde mam świra...teraz byłam u Naparowego go nakarmic,krzywo stanął ,a ja już widziałam spuchniętą pęcine...obsesja?
wątek zamknięty
Martva ogromnie Ci współczuję! Trzymaj się mocno...

Dzionka, ja też sobie zazdroszczę  😀 mimo że przeniosłam się z powodów nie-jeździeckich to bardzo miło jednak się powozić kapkę  🙂 A co do kupna siodła, to Cię rozumiem. Pół roku szukałam mojej ujeżedzeniówki  🤔 a czeka mnie szukanie skokówki, do czego zabieram się hmmm bardzo leniwie

Fantazja, oby jak najszybciej przeszło...

Trista, ja też się nie spodziewałam. Myślałam, że mamy ten etap za sobą  🤔

Hanula, koniecznie!!! ostatnio jak byłaś to normalnie na aniele siedziałam. Przyjdź do nas!  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: ładnie proszę  🙂

dziś było w miarę. Umowa była jasna- ja nie poruszam drażliwego tematu, a on... no a on po prostu jest.  😀 😀 Skończyło się na tym, że sobie luźno przemierzaliśmy halę, w stylu dowolno- wiszącym. Trochę mnie prowokował, wpierał się i jeszcze wieszał /świeżynka pomysł  😀iabeł: / ale ja wypróbowałam też brajnt niu pomysł- puszczałam zupełnie prawą- nie było na czym sie zagryzać, a na lewej trzeba było się oprzeć. Wiem, że to pół środek, ale...nie od razu Rzym zbudowano
wątek zamknięty
martva 🤔 🤔 🤔 wspolczuje...
wątek zamknięty
martva, Tak mi przykro! Tym bardziej, że mieszkam niedaleko Runowa i widziałam go nie raz w boksie 🙁
Trzymaj się!
wątek zamknięty
martva, współczuję, trzymaj się  :przytul:
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.