Forum konie »

kącik żółtodziobów - czyli pytania o podstawy

pianka do golenia jest cool 🥂
Ale jakaś Fresh Breeze czy taka zmiękczająca? 😁
gillette - najlepsza dla mezczyzny, czyli tylko ogierom.  zmiekczajacej nie polecam, bo moze wedzidlo rozpuscic, ale fresh breeze moze byc fajna, do calowania...z poslizgiem jezdnym

edit: ide lulu... bo jeszcze powiem o jedno slowo za duzo 😁
gilette dla ogiera. Dla wałacha już jest zła, za mało włosów łonowych.  😁 No i nie ma jaj.  😁
🤔...ok.... teraz to juz na pewno ide spac...
nie czuje smaku zartu...
smacznego.  dobranoc
Jeszcze odnośnie tych jabłek: ja się spotkałam z podawaniem ich jako dodatku do owsa, podawanego dwa razy dziennie, łącznie pewnie wyszłoby 1-3 kilo na głowę dziennie.
Konie nie narzekają  😉. Poza sezonem zamiast jabłek dostają podobnie dawkowane marchewy.

Co do jezdności: wydaje mi się, że to pojęcie jest wyjątkowo śliskie. Zbyt dużo czynników składa się na rzekomą jezdność/niejezdność konia by ot tak robić jakieś rankingi dla poszczególnych klaczy.

Chyba mi amputowali poczucie humoru, ale jakoś nie odczuwam takiej obezwładniająco wszechogarniającej  śmieszności w tych dwóch pytaniach: o jezdność i jabłka  🤔
No chyba że chodzi o sam fakt, że wypowiedziane zostały ustami ledwo wzrastającego szczypiorka - wiadomo, wtedy pozostaje tylko zardzewiały sekator i miś koala do pomocy
busch, jak dla mnie zestawienie tych 2 pytan nastepujacych zaraz po sobie jest dosyc zabawne 😉
adrianna32, blee!!

lostak, dobranoc, bądź dobrej myśli 😁 😉

busch, właśnie tak daję, dorzucam 4 małe do śniadania i kolacji, plus po jeździe kolejne 4 małe 🙂 no to dobrze 🙂
busch, jak dla mnie zestawienie tych 2 pytan nastepujacych zaraz po sobie jest dosyc zabawne 😉

taaa, żarcik kosmonaucik!

(dla niewtajemniczonych przytaczam basha:
<Czopek> ty, i mowie do wujka, ze potrzebuje kupic troche ramu
<Czopek> a on na to, ze jesli chce to on ma dwie ramy. do okien ^^
<SKR> ...
<SKR> haa, zarcik kosmonaucik!
<Czopek> kosmonaucik? oO
<SKR> nom. u nas to taki specjalny rodzaj dowcipow, ktory charakteryzuje sie tym, ze haslo "haa, zarcik kosmonaucik" jest przewaznie smieszniejsze anizeli sam dowcip.
<Czopel> :/
<SKR> ale nie martw sie, mozesz z czystym sumieniem powiedziec, ze twoje zarty sa wyjebane w kosmos 😀)

;]

adrianna32, blee!!

Źrebaczy śluz nie był jeszcze blee? No nie wiem, jak to mój mózg grzecznie zwizualizował razem z anatomicznymi szczegółami i ewentualną barwą i konsystencją omawianego śluzu, to zaobserwowałam u siebie zjawisko cofki kanapki, walczącej o wolność naszą i waszą  😜

Czy teraz już mam -1 000 000 do voltopirowej fajności za nierozumienie żartów? Zawsze o tym marzyłam!

lostak - nic personalnie do Ciebie, ale jakby żarciki nieco obniżyły poziom?
busch, niestety dalej nie jesteś fajną-inaczej, zbuntowaną-bardziej-niż-reszta ani nic w ten deseń 🙂
busch Jak tak dalej pójdzie, to doczekamy się jednomyślności!  🏇
busch, niestety dalej nie jesteś fajną-inaczej, zbuntowaną-bardziej-niż-reszta ani nic w ten deseń 🙂

Naprawdę wciąż nic? Ojej, teraz to mi się przykro zrobiło!  🙁
Chyba muszę wymyślić coś bardziej drastycznego, na przykład zacznę pisać od tyłu. Hehehe, nikt się nie połapie, o co w tym chodzi i wreszcie będę mogła być zbuntowanym emo kidem  😍
Blast! Jeden wieczór w kinie i człowiek spóźnia się na możliwość narysowania obślizgłego jabłka w wątku. Buhuhuhu... Zaprośmy jakiegoś szczypiorka na wtorek 😉
a jakie przeciwwskazania mogłyby wchodzić w grę? bo nic mi za bardzo nie przychodzi do głowy... w kazdym razie - ja takowych nie znam/nie pamiętam. na stronie producenta jeszcze może poszukaj, może coś napisali.

własnie nie wiem. są różniaste przeciwwskazania do masażu, więc może mogą być również w przypadku tego padu. a na stronie equilibrium tylko zachwalają swój produkt 🙂
Edytka, sorki, zgubiłam się - chodzi ci o pad rozgrzewający czy o pad do masażu?
co do masażu - w przypadku tego padu nie demonizowałabym 😉
co do padu rozgrzewającego - nie znam przeciwwskazań.
pad do masażu. konkretnie ten KLIK
ja nie demonizuję, tak głośno myślę 🙂 bo jak odłozę kasę na ten pad, to potem nie chcę się obudzić z ręką w nocniku i dowiedzieć, że takie pady są 'be'
mam glupie pytanie, ale naprawde nie wiem. szef kupil zrebiece kantarki. przy kazdym z tych kantarkow, do kolka do przypinania uwiazu, przyczepiony byl kawalek tasmy, z ktorej te kantarki sa wykonane. dlugosci jakichs 30 cm z petelka na koncu. i ja nie wiem, do czego te kawalki tasmy sa.  🤔wirek:
katija to jest zamiast uwiązu, żeby łatwiej było złapać delikwenta. chwytasz i masz - nie musisz się szamotać z młodym.  nie jest to konieczne, ale spotkałam się z przypadkiem, kiedy było przydatne u dorosłego konia, który momentalnie się obracał jak się go łapało, a złapanie za kantar było niebezpieczne, bo można było pofruwać  😀
ale przeciez kon sobie to moze przydepnac... nie przekonuje mnie to rozwiazanie.. wielkie dzieki Naboo  :kwiatek:
ja też nigdy nie używałam, z takich samych powodów, oprócz tego jednego dorosłego, ale to był szczególny przypadek.
Nie wiem gdzie z tym pytaniem...
Co zrobić gdy koń obciera się od paska krzyżowego? Smaruję maścią na obtarcia, maścią tranową przed i po jeździe, dbam żeby pasek był czysty, a i tak obtarcie jest coraz gorsze... Obciera się przy ?ustach? nie wiem jak nazwać usta konia 😁 Nie mogę jeździć bez bo otwiera pysk i kombinuje z wędzidłem. Szukam jakiegoś prostego sposobu tak "na teraz"
Help!
a w miśka wsadzić pasek?? Tyle ze by trzeba było bardzo pilnować żeby zawsze czysty był.
Moja koleżanka używała takiej szarej pianki do izolacji kabli, nie wiem, jak to się nazywa, ale można to kupic w każdym sklepie dla majsterkowiczów. Podobno działa.
No właśnie oba  wyjścia takie "nie teges" bo misiek się będzie strasznie od brudnej śliny brudził i może jeszcze bardziej obcierać, a ta pianka... to to nie będzie szkodliwe biorąc pod uwagę fakt, że musiałoby być przy pysku?
No miśka byś musiała co jazdę brać :/ ale znam konie co mają miśka na krzyżowym. Ja o ile dobrze pamiętam też miałam kiedyś (zanim moje konisko było oficjalnie moje)

o nawet mam zdjecie (sory za jakość ale je wykopałam gdzieś cudem, to było 5 lat temu :P)

3-4 miśki na zmianę i można przeżyć.
Haha... głupawo taki misiek wygląda ale chyba nie mam innego wyjścia 😉
Dzięki za rady :kwiatek:
kiedyś bodajże na gnl były nakładki na skośnik, żelowe, później je zastąpiły bawełniane
Tylko że właśnie nie mam czasu żeby zamawiać bo to źle wygląda... postanowiłam że sobie jeszcze dzisiaj uszyję coś 🤣

Myślicie że z jakiegoś materiału typu polar lub coś w tym stylu też coś da czy musi być misiek? 🙄
a ślinianki? i zapiąc pasek na wierzch? nie wiem czy się wysuną czy nie, ale spróbowac można
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się