gillette - najlepsza dla mezczyzny, czyli tylko ogierom. zmiekczajacej nie polecam, bo moze wedzidlo rozpuscic, ale fresh breeze moze byc fajna, do calowania...z poslizgiem jezdnym
edit: ide lulu... bo jeszcze powiem o jedno slowo za duzo 😁
Jeszcze odnośnie tych jabłek: ja się spotkałam z podawaniem ich jako dodatku do owsa, podawanego dwa razy dziennie, łącznie pewnie wyszłoby 1-3 kilo na głowę dziennie. Konie nie narzekają 😉. Poza sezonem zamiast jabłek dostają podobnie dawkowane marchewy.
Co do jezdności: wydaje mi się, że to pojęcie jest wyjątkowo śliskie. Zbyt dużo czynników składa się na rzekomą jezdność/niejezdność konia by ot tak robić jakieś rankingi dla poszczególnych klaczy.
Chyba mi amputowali poczucie humoru, ale jakoś nie odczuwam takiej obezwładniająco wszechogarniającej śmieszności w tych dwóch pytaniach: o jezdność i jabłka 🤔 No chyba że chodzi o sam fakt, że wypowiedziane zostały ustami ledwo wzrastającego szczypiorka - wiadomo, wtedy pozostaje tylko zardzewiały sekator i miś koala do pomocy
busch, jak dla mnie zestawienie tych 2 pytan nastepujacych zaraz po sobie jest dosyc zabawne 😉
taaa, żarcik kosmonaucik!
(dla niewtajemniczonych przytaczam basha: <Czopek> ty, i mowie do wujka, ze potrzebuje kupic troche ramu <Czopek> a on na to, ze jesli chce to on ma dwie ramy. do okien ^^ <SKR> ... <SKR> haa, zarcik kosmonaucik! <Czopek> kosmonaucik? oO <SKR> nom. u nas to taki specjalny rodzaj dowcipow, ktory charakteryzuje sie tym, ze haslo "haa, zarcik kosmonaucik" jest przewaznie smieszniejsze anizeli sam dowcip. <Czopel> :/ <SKR> ale nie martw sie, mozesz z czystym sumieniem powiedziec, ze twoje zarty sa wyjebane w kosmos 😀)
;]
adrianna32, blee!!
Źrebaczy śluz nie był jeszcze blee? No nie wiem, jak to mój mózg grzecznie zwizualizował razem z anatomicznymi szczegółami i ewentualną barwą i konsystencją omawianego śluzu, to zaobserwowałam u siebie zjawisko cofki kanapki, walczącej o wolność naszą i waszą 😜
Czy teraz już mam -1 000 000 do voltopirowej fajności za nierozumienie żartów? Zawsze o tym marzyłam!
lostak - nic personalnie do Ciebie, ale jakby żarciki nieco obniżyły poziom?
busch, niestety dalej nie jesteś fajną-inaczej, zbuntowaną-bardziej-niż-reszta ani nic w ten deseń 🙂
Naprawdę wciąż nic? Ojej, teraz to mi się przykro zrobiło! 🙁 Chyba muszę wymyślić coś bardziej drastycznego, na przykład zacznę pisać od tyłu. Hehehe, nikt się nie połapie, o co w tym chodzi i wreszcie będę mogła być zbuntowanym emo kidem 😍
Blast! Jeden wieczór w kinie i człowiek spóźnia się na możliwość narysowania obślizgłego jabłka w wątku. Buhuhuhu... Zaprośmy jakiegoś szczypiorka na wtorek 😉
a jakie przeciwwskazania mogłyby wchodzić w grę? bo nic mi za bardzo nie przychodzi do głowy... w kazdym razie - ja takowych nie znam/nie pamiętam. na stronie producenta jeszcze może poszukaj, może coś napisali.
własnie nie wiem. są różniaste przeciwwskazania do masażu, więc może mogą być również w przypadku tego padu. a na stronie equilibrium tylko zachwalają swój produkt 🙂
Edytka, sorki, zgubiłam się - chodzi ci o pad rozgrzewający czy o pad do masażu? co do masażu - w przypadku tego padu nie demonizowałabym 😉 co do padu rozgrzewającego - nie znam przeciwwskazań.
pad do masażu. konkretnie ten KLIK ja nie demonizuję, tak głośno myślę 🙂 bo jak odłozę kasę na ten pad, to potem nie chcę się obudzić z ręką w nocniku i dowiedzieć, że takie pady są 'be'
mam glupie pytanie, ale naprawde nie wiem. szef kupil zrebiece kantarki. przy kazdym z tych kantarkow, do kolka do przypinania uwiazu, przyczepiony byl kawalek tasmy, z ktorej te kantarki sa wykonane. dlugosci jakichs 30 cm z petelka na koncu. i ja nie wiem, do czego te kawalki tasmy sa. 🤔wirek:
katija to jest zamiast uwiązu, żeby łatwiej było złapać delikwenta. chwytasz i masz - nie musisz się szamotać z młodym. nie jest to konieczne, ale spotkałam się z przypadkiem, kiedy było przydatne u dorosłego konia, który momentalnie się obracał jak się go łapało, a złapanie za kantar było niebezpieczne, bo można było pofruwać 😀
Nie wiem gdzie z tym pytaniem... Co zrobić gdy koń obciera się od paska krzyżowego? Smaruję maścią na obtarcia, maścią tranową przed i po jeździe, dbam żeby pasek był czysty, a i tak obtarcie jest coraz gorsze... Obciera się przy ?ustach? nie wiem jak nazwać usta konia 😁 Nie mogę jeździć bez bo otwiera pysk i kombinuje z wędzidłem. Szukam jakiegoś prostego sposobu tak "na teraz" Help!
Moja koleżanka używała takiej szarej pianki do izolacji kabli, nie wiem, jak to się nazywa, ale można to kupic w każdym sklepie dla majsterkowiczów. Podobno działa.
No właśnie oba wyjścia takie "nie teges" bo misiek się będzie strasznie od brudnej śliny brudził i może jeszcze bardziej obcierać, a ta pianka... to to nie będzie szkodliwe biorąc pod uwagę fakt, że musiałoby być przy pysku?
No miśka byś musiała co jazdę brać :/ ale znam konie co mają miśka na krzyżowym. Ja o ile dobrze pamiętam też miałam kiedyś (zanim moje konisko było oficjalnie moje)
o nawet mam zdjecie (sory za jakość ale je wykopałam gdzieś cudem, to było 5 lat temu :P)