Forum konie »

Galeria

a nie bedzie guzika pod avatarem, zeby wejsc od razu do galerii danego uzytkownika??? to chyba tez by bylo fajne?
Naprawdę świetny pomysł  😉

A istniałaby możliwość by przy przyciskach użytkownika (profil, e-mail, etc) pojawiał się także przycisk galeria odnoszący do galerii konkretnego użytkownika?

Edit:

Katija - pomyślałyśmy dokładnie o tym samym i nawet razem wysłałyśmy posty  😀
Coby być oryginalną to napiszę inaczej - jaram się max! Ale będzie fajnie 😁
aniapa ha!! to tylko potwierdza, ze to dobty pomysl  😀
quanta, bedzie taki guzik???
tylko już pojawiają się albumy pod tytułem: allegro i zdjecia np. bryczesów...
Świetny pomysł! Dziękuję 😅
Pomysł wspaniały^^ Mam nadzieję, że galeria będzie się prężnie rozwijać😀 Dziękuję :kwiatek:
to jak, mozna dodawac zdjecia z naszych galerii na forum?? bo jesli tak, to ja nie wiem jak....  🙁
Trochę rozjechał mi się dół na Mozilli...
Super super super  😅
Zacnie!  :kwiatek: Lepiej w domu niż "szlajać się" ze zdjęciami po obcych  😀
Tylko mały apel - żeby forum nie zubożało za bardzo jeśli chodzi o zdjęcia. Zdjęcia są fajniejsze niż linki.
No to jest dodatkowe zajęcie  🙂
a ja nie mogę wgrać zdjęć.. 🙁 wyskakuje mi że jest błąd
halo, ale dlaczego mamy wklejać linki? Taka nasza galeria pozwoli ominąć photobucket, poza tym każdy może przechowywać swoje zdjęcia cały czas, a nie tylko gdzieś w pra-wątkach w czeluściach forum 😉 Przecież właśnie o to chodzi - i zdjęcia z galerii nie mają żadnych limitów odsłon, więc nie będą "znikały".

Najprostszą metodą wrzucenie na forum zdjęcia z galerii jest
- załadowanie zdjęcia na galerię
- kliknięcie na fotce prawym przyciskiem myszy i wybranie "kopiuj adres obrazka"
- wklejenie adresu na forum
- dodanie przed wklejonym adresem przedrostka "[img]http://" a tuż po adresie "[/img]" (bez "" - musiałam ubrać w cytat, żeby było widać tagi, a nie próbę wyszukania kodu przez skrypt forum).

W ogóle to mamy już listę zdjęć i założonych katalogów:
http://re-volta.pl/galeria/katalog
Dwie zakładki - albumy (wszystkie założone przez użytkowników forum albumy, na obecną chwilę 48), i zdjęcia (wszystkie wrzucone zdjęcia, stan na dziś 243).

Poza tym mamy też zakładkę obok katalogu stajni i szmatoholików 🙂

Aha - zwracam uwagę, że każdy użytkownik może zrobić sobie dowolną liczbę albumów. Więc w jednym można mieć - zdjęcia siwego, w drugim - skoki, w trzecim - prywatne (i ten katalog udostępnić tylko prywatnie), w kolejnym - zmiana konia od kupna do dziś 😉 itd. itd.

Korsik - najpierw zrestartuj kompa, a potem pisz na PW, co to za przeglądarka, jaki komputer / system, i przede wszystkim, jaki masz komunikat błędu.
Już dodałam swoje zdjęcia 🙂
A filmiki też można wklejać? I czy można jakos te zdjęcia zablokować, żeby inni nie mogli ich np. kopiować?
mam pytanie: jest możliwość usunięcia zdjęcia/albumu czy tylko jego ukrycia?
Quanta, ja dopisuję się do gratulujących pomysłu -pomysł na prawdę świetny  👍
quantanamera ja ponawiam pytanie o guzik pod avatarem, bedzie?
i dalej nie wiem co mam wpisac przed adresem obrazka  🙁
- dodanie przed wklejonym adresem przedrostka "" (bez "" - musiałam ubrać w cytat, żeby było widać tagi, a nie próbę wyszukania kodu przez skrypt forum).

bo jak rozumiem nie chodzi o dodanie cudzyslowa tylko czegos innego...
chodzi o tagi:
{img}adres obrazka{/img} (tylko z kwadratowym nawiasem zamast tego uzytego przeze mnie  😉 )
Dokładnie tak samo, jak na photobuckecie, tyle że photobucket jeszcze ma jedno pole z automatycznie wpisanymi tymi tagami

Masz je w przyciskach nad miejscem do wpisywania nowego postu - to ten z obrazkiem w białej ramce.

A sama galeria: super ekstraśny pomysł  🙂
Nie potrafię dodać zdjęcia ze swojej galerii na forum. Jak robię tak jak na buckecie to nie działa. 🤔

edit: a jednak działa 😡
Ramires - mnie działa

Biorę stąd:
http://re-volta.pl/galeria/foto/205
adres zdjęcia (prawy przycisk myszy--> "kopiuj adres obrazka"😉:

Wrzucam na początek i koniec img-i: (img)(/img) - tylko nawiasy zwykłe zamieniam na kwadratowe

nie ma opcji "usun zdjecie" 😉
busch dzieki za konkrety  :kwiatek:
Ja mam kilka pytań/propozycji
1) Może udałoby się podzielić główna strone galerii  na pojedyncze foldery, ale na użytkowników? ni wiem czy dobrze wytłumaczyłam o co mi chodzi.
2) dobrym pomysłem byłby odnośnik do galerii użytkownika pod jego avatarem, ale czy jest to możliwe?
3) Myślę też, że fajnie byłoby mieć możliwość komentowania zdjęć. Oczywiście pojawia się problem opryskliwych, czy nie uprzejmych komentarzy. Nie posądzam o to  oczywiście, ale niewiadomo co można napisać pod wpływem impulsu. Jeśli moderatorki nie mają czasu moderować komentarzy- mogę się tym zająć, boje się jednak, że sama nie dam rady, więc przydałaby się jeszcze jedna osoba do moderacji.

Ja uważam, że jest to naprawdę świetny pomysł, sama ma już 2 galerie. Myślę, że łatwiej wrzucać zdjęcia na forum, bez pośrednictwa inny portali.

Życzę więcej takich pomysłów 🙂
A.
OK, to kilka nowości w galerii

- przede wszystkim dodałam do każdego zdjęcia prosty tag (kod) który ułatwia wrzucanie fotek na forum. Tag generuje się automatycznie - przy każdej fotce można znaleźć np. taki kod {g}830{/g} (nawiasy kwadratowe oczywiście) - wklejenie go na forum wyświetli fotkę, nie trzeba dopisywać {img}
- działa usuwanie fotek z albumów

Odnośnie propozycji, które padły tu w wątku:
- tak, na ikonkę galerii przy profilu użytkownika na forum już wpadłam 😉 Nie wiem jeszcze, czy zrobić automatyczne jej wyświetlanie, kiedy użytkownik ma umieszczone fotki w galerii (bo może mieć tylko zdjęcia prywatne i wtedy będzie galeria nie do oglądania - to po co ikonka w takim przypadku?), czy podawanie "ręczne" adresu galerii przez każdego zainteresowanego (tak samo, jak wpisujemy sobie w profil stronę www). Niestety musicie uzbroić się w cierpliwość, bo dodanie takiej ikonki to trochę roboty z przepisaniem bazy danych użytkowników itd.
- tak, w zakładce katalog poza zdjęciami i albumami docelowo będzie też lista użytkowników (chyba tak jak leci, alfabetycznie) - póki co można konkretnego użytkownika namierzyć wyszukiwarką, wklejając nick
- może przydałoby się dodawanie do ulubionych ciekawych albumów?
- komentarze w porządku, ale proszę o zgłoszenie się co najmniej dwójki chętnych moderatorów (w ciągu kilku dni dodanych zostało ponad 600 zdjęć - to jak 600 osobnych wątków, jeśli każde będzie można skomentować). Z tym, że jeśli mam napisać opcję dodawania komentarzy, a dodatkowo edytowania ich, moderowania, uprawnień dla wybranych użytkowników - to jest to znowu duży temat, a co za tym idzie, nie tak od razu może powstać.
- filmy... Ja bardzo chętnie, ale utrzymanie serwera, który da radę obsłużyć upload, plus szybkie ściąganie i wyświetlanie filmów na potrzeby paru tysięcy użytkowników to dajmy na to kilka- kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie. Jakkolwiek lubię forum, to czuję się za cienka na takie wydatki 😁 Jeśli miejsce na zdjęcia się przyjmie i spopularyzuje, to można w przyszłości poszukać sponsorów albo zrobić abonament na konto tv 😉 Na chwilę obecną to raczej sfera marzeń.

A propos - czy nie przykleić tego wątku na tydzień-dwa? Bo będzie spadał, a fajnie byłoby jednak trochę tą galeriową stronkę pokazać 😉
Czyli się szykuje, że w końcu i ja będę mogła dodać zdjęcia na forum! Bo niestety do tej pory przechowywałam na picassie i nie mogłam ich ni diabła wrzucić na forum!!
Zaraz zrobię testa!

Udało mi się!!! W poście na końskiej rewii mody!!! 🏇 Thank you!
Ale czy komentowanie zdjęć to dobry pomysł?
Jakoś mam wątpliwości.
jesli o komentowanie chodzi, to chyba nie kazdy by chcial zeby jego zdjecia komentowano. gdyby taka opcje daloby sie wlaczyc/wylaczyc, to czemu nie. choc to pewnie sporo zachodu. jak ktos chce zeby jego zdjecia komentowano to je najczesciej wstawia na forum 🙂
quanta że Tobie sie chce :kwiatek:

Pomysł jest super, zwłaszcza te szybkie kody do zdjęć.

Zaczyna nam się re-volta robić portalem prawie🙂
kujka no właśnie tak sobie pomyślałam, że jak ktoś chce to wstawi fotkę na forum i pewnie wtedy ją skomentują.
W galerii nie chciałabym takiej funkcji.
quantanamera, ikonka pod avatarem może się wyświetlać po odhaczeniu przez użytkownika w profilu, tak jak np. gg czy www.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się