ta dziewczyna pisała kiedyś do mnie, czy mam dla niej konia do dzierżawy, jeszcze jak jeździła :P
wątek zamknięty
Nie wiem, czy było. Ale nawet jeśli, to zasługuje na bycie tutaj czterdzieści osiem razy!http://www.photoblog.pl/ewelina3kora/117815065/eskadron-ochraniacze-na-kazda-no.html A potem: sprzedam ochraniacze, stan idealny, pasują na wszystkie końskie członki. 😀iabeł:
wątek zamknięty
Co tu robi moje zdjęcie , nie życzę sobie. Nie wasza sprawa czy mój koń ma kantar pod ogłowiem czy nie ! Kij wam w oko.
wątek zamknięty
Jak na moje oko, to własnie wetknęłaś kij ale w mrowisko 😁
wątek zamknięty
Zgadzam się z Tobą Wtrusia 🤣
wątek zamknięty
A o który kantar pod ogłowie chodzi? Już wiem.wikusia044 zauważono jedynie że zdjęcie było by dużo ładniejsze bez tego kantara, po co te nerwy.
wątek zamknięty
Nie wiem czy piszą dla jaj czy na serio? 😲 Było o tym nawet w telewizji. Ponoć dobry na stawy jest (do smarowania), ale nie próbowałam, ani w okolicy u nas nigdy o tym smalcu nie słyszałam.
wątek zamknięty
''Za kotami nie przepadam. T.zn. lubię się z nimi bawić, rzucać sobie nimi i w ogóle... '' Aha. Time Ja rozumiem, że kucyki uchodzą za silne i tak dalej, no ale bez przesady. :F
wątek zamknięty
nie wiem co bawi tak tych ludzi siadając na takie maluchy, to nawet nie wygląda, a wręcz razi w oczy 🙄
wątek zamknięty
A żeby słoń na niej kiedyś usiadł, od razu by wiedziała, co to znaczy mieć "kloca" na grzbiecie...
wątek zamknięty
Dajcie na nią namiary, to usiądę 😤 Wkurza mnie jeżdżenie na takich maluchach, przecież to nawet dla człowieka nic przyjemnego (niewspominając już o kucyku) 🤔wirek:
wątek zamknięty
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=545215832179686&set=a.545215812179688.121050.211522458882360&type=1&theater nie wyobrażam sobie, jaki to musi być ból, kilkaset kg końskiego cielska trzymane przez sznur wbity w słabiznę... 🤔
edit. Link do zdjęcia
wątek zamknięty
co do kucykowego zdjęcia... dla mnie to totalna głupota, nie dość, że to dla konia spore obciążenie, to jednocześnie na nerach mu usiadła...
wątek zamknięty
Ineczka straszne... Jak tak można ?
wątek zamknięty
Pytanie czy to cesarka czy sekcja czy jeszcze coś innego.
wątek zamknięty
no właśnie też chciałam to napisać, na fb jest już dyskusja na ten temat.
wątek zamknięty
Pytanie czy to cesarka czy sekcja czy jeszcze coś innego. Mam wrażenie że po tym kanale odpływowym to będzie rzeźnia 🙁 Mogę się mylić, ale tak to wygląda. Ehh.. przykro się patrzy na takie rzeczy 😕
wątek zamknięty
Nie jestem pewna czy w rzeźni wolno prowadzić ubój wysoko źrebnych klaczy.
wątek zamknięty
..,tylko pytanie z jakiego kraju pochodzi to zdjęcie.
wątek zamknięty
Nie jestem pewna czy w rzeźni wolno prowadzić ubój wysoko źrebnych klaczy. Ale czy ktoś zdawał sobie sprawę z tego, że jest ona źrebna? Handlarze to różne ''tumany'', im grubszy koń, tym lepiej, a z jakiego powodu taki jest, to już inna sprawa, nie ich działka. Wielu właśnie tak działa..
wątek zamknięty
Owszem ale w rzeźni raczej poderżnęli by gardło a nie otworzyli brzuch i zdaje mi się że koń był by podwieszony za tylne nie przednie nogi.
wątek zamknięty
być może był to ubój sanitarny - z potrzeby. W rzeźniach są wykonywane badania przedubojowe, więc mało prawdopodobne, że nie wiedzieli o źrebności tej klaczy.
wątek zamknięty
I to jest bardzo możliwe 🙂 aczkolwiek bardziej drastyczne jest dla mnie zdjęcie tych wyładowywanych podnośnikiem koni niż tej klaczy.
wątek zamknięty
Ten obrazek jest tak głupi że zaplułam monitor 😲
wątek zamknięty