Forum towarzyskie »

Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

💘 No przesłitaśnie, ale zobaczcie jakie to ma krzywe nóżki.
To jest tak jak z tymi cudacznymi rasami psów, jeśli są ekstremalnie duże lub małe, to krótko żyją i cierpią z powodu najróżniejszych zwyrodnień.
wątek zamknięty
Ze skrzydełkami czy bez biere, biere i to zaraz! 😉

A tak na poważnie to też zauważyłam krzywe nóżki i chyba przykurcze, albo to efekt kudłatych nóg.
wątek zamknięty
jakim cudem znaleźli na niego przyciasny kantar?  😲
wątek zamknięty
Ja chętnie ale wybrałabym opcje bez skrzydełek  😁

Zabrzmiało jakbyś wybierała zestaw w kfc  😁
Fajna taka mała kudłata kulka, do domu w sam raz    🙂
wątek zamknięty
Facella:  WIEM jak się stawia znaki interpunkcyjne, pisząc szybko spacja wstawia mi się przed, nie za znakiem. Czasami nie mam czasu tego korygować.

Pełno jest takich sztuczek. Widziałam gdzieś na necie jak facet wsadza głowę pod ogon i tylne nogi konia,że niby się zaklinował o.O Wyglądało to debilnie ale tłum rył ze śmiechu.  Żeby nie stała się tragedia na pokazie, niestety treserzy muszą ryzykować na co dzień , stopniowo przyzwyczajając konie do ich obecności, pod czy nad nimi. Pewnie nie raz ktoś został poturbowany

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151066816202580&set=t.1292569671&type=3&theater -dla tych co mają face
Przyjechała grupka znajomych do stajni , wzięli ze sobą psy.
Opis do zdjęcia na facebooku " pozbywamy sie niepotrzebnych gości : ) " - alpaki są u nas w stajni od bardzo dawna : )
Kwiatkiem jest tu postawa właścicieli którzy zamiast psy odwołać, śmiali się w niebogłosy i robili zdjęcia : ) rzecz się dzieje w Gostarze , alpaka musiała zostać szyta , i tak ma szczęście że żyje. Te psy to WILCZAKI , mają podobno w sobie 60% wilka : ) Kto normalny puszcza takie psy wśród koni i innych zwierząt ; o? Paranoja jak dla mnie. Gdy te psy przechodziły obok mojego konia aż miałam ciarki.  Oczywiście policja wezwana, właściciele twierdzą że to nie ich psy pogryzły : ) Wilczaki miały zostać pozamykane w pokoju, a dzisiaj znowu łaziły po stajni.
wątek zamknięty
Najwyraźniej właściciele tych psów uznali, że nie stanowią one zagrożenia, a jedna nauczka to za mało...
wątek zamknięty
Podobno ( choć to wiem tylko ze słyszenia) oni sami szczuli psy na alpaki : ) . Pokłócili się ze stajnią (nie wiem dokładnie z kim) i chcieli zrobić innym na złość. Alpaki weszły na taras, oni zaszczuli na nie psy .  Wątpcie żeby to była dla nich nauczka. ludzi chorych na brak empatii się nie wyleczy .
wątek zamknięty
Nigna a co na to właściciel stajni? O ile dobrze zrozumiałam, to ci ludzie wynajmują u niego pokój, tak? Nie rozumiem dlaczego nie zostali od razu wyrzuceni skoro uważają, że nic złego się nie stało. Policja też nic nie zrobiła? Przecież są świadkowie i zdjęcia, więc jakim cudem udało im się wytłumaczyć, że to nie ich psy?
wątek zamknięty
Dla mnie to jest chore ! Jak można hodować (w sensie, że mieć) zwierzaki, tu psy, i nie mieć szacunku dla innych zwierząt.
Rozumiem, psy nagle się zerwały i pobiegły "pobawić się" z alpakami. I właściciel szybko je przywołuje. Ale zostawianie alpak na pastwę losu (bo inaczej tego nie nazwę) powinno być stanowczo karalne.
A no właśnie, co na to właściciel stajni ? Wiesz coś ?
wątek zamknięty
sprawa karygodna ALE Nigna kto ci powiedział, że wilczak ma w sobie 60% WILKA?! To jest zaledwie 20% genu. Jestem szczęśliwym posiadaczem wilczaka czechosłowackiego, który luzem biega po stajni, wśród koni. To nie chodzi o rasę, a o wychowanie, którego jak widać na załączonym obrazku i opisie zabrakło. Wstyd mi za właścicieli tych psów  😵

czy mogłabyś mi na PW napisać jak psy się wabią? o ile posiadasz takie informacje?

EDIT: dopisek.

wątek zamknięty
Psy ze zdjęcia wyglądają na Saarloosy...
Wiadomo, silny instynkt, ale! jak to możliwe, że właściciele okazali się tak nieodpowiedzialni?
Przy innych obcych zwierzętach puścić wilczaki luzem... Szok...
wątek zamknięty
PumCass: takimi informacjami chwalili się dumni właściciele psiaków : ) Imion niestety  nie znam

Co do właścicielki nie ma jej obecnie w stajni , wyjechała na tydzień ( nie wiem dokładnie gdzie i wraca dopiero w niedziele)  . Z tego co wiem ogromnie sie wkurzyła i chciała ich wywalić ale oni stwierdzili że zapłacili za pobyt i mają zamiar tu zostać o.O Komentowali że skoro psy stajenne i właścicielki mogą latać luzem to ich przecież też ; o
Co do zdjęcia oczywiście się nim nie chwalili przed policją( to oni robili fotki jak psy gryzły zwierzaki  : ) Jakby to było normalne...) , Policja nic zrobić nie może , jeśli psy są szczepione właściciele mogą co najwyżej dostać mandat za puszczanie psiaków bez kagańca luzem i pogryzienie. No ale za to siedzieć się przecież nie idzie , co innego jakby zaatakowały człowieka ...

EDIT: usunęli wpis z facebooka ; ] Chyba się przestraszyli, na szczęście co raz wejdzie w internet już z niego nie wyjdzie i zdjęcie w linku dalej działa🙂
wątek zamknięty
Tak powracając do tego zdj. co dodała jedna z Was.... przypomniało mi się jak poprosiłam mojego trenera aby spiłował trochę mojej kobyle tylnie kopyto, no spoko, zaczyna piłować a złośnica co.. ? ogon do góry i numerek 2  😂 myślałam że nie wyrobie ze śmiechu xd A jak celnie trafiła... ^^ 
wątek zamknięty
Podobno ( choć to wiem tylko ze słyszenia) oni sami szczuli psy na alpaki : ) . Pokłócili się ze stajnią (nie wiem dokładnie z kim) i chcieli zrobić innym na złość. Alpaki weszły na taras, oni zaszczuli na nie psy .   Wątpcie żeby to była dla nich nauczka. ludzi chorych na brak empatii się nie wyleczy .

Powiesić.
Najlepiej ludziom robić na złość, ale kosztem zwierząt. Zero moralności ani jakiegoś poczucia odpowiedzialności za istoty słabsze. Po prostu szkoda słów.

wątek zamknięty
Wciąż nie rozumiem postawy właścicielki. To jej zwierzęta zostały pogryzione i to ona poniosła koszty, w dodatku goście kłamią jak z nut i totalnie nie stosują się do zasad jakie panują w ośrodku. Wywaliłabym na zbity pysk oddając pieniądze za resztę pobytu, odliczając oczywiście koszty weterynarza.
wątek zamknięty
Nie mogłam znaleźć odpowiedniego wątku, więc tutaj wstawiam :
Od kiedy można jeździć z takim batem na zawody skok. ?
wątek zamknięty
Kurczak: nie może do nich odpowiednio dotrzeć przez telefon. Jakby była na miejscu pewnie afera byłaby jeszcze większa, wraca chyba w niedziele i w niedziele niby też się mają wyprowadzić. Ja też bym pewnie wywaliła ich na zbyty pysk ,ale nie wiadomo czy właścicielka nie próbowała wszystkiego- takich informacji niestety nie mam.
A zdjęcie trafi w najbliższych dniach na Policje do osoby która się tą sprawą zajmuje  : )
wątek zamknięty

Od kiedy można jeździć z takim batem na zawody skok. ?

Jeżeli długość nie przekracza 75 cm, to można.

Co do tych psów to szkoda gadać... :/
wątek zamknięty
To jest standardowy palcat skórzany z drewnianą rączką 😉 Sama taki mam i jeżdżę z nim na zawody, bo długość ma przepisową  😉 Z tą tylko różnicą, że w swoim "pozbyłam się" tej rączki  😁
wątek zamknięty
Drewniana rączka jest paskudna  😎
wątek zamknięty
Dokładnie tak  😎
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Nie wiem co było lepsze czy gra czy koreanska reklama kia z chomikami  😁
dereszowaa jak mogłaś podać te linki  🤬
druga wersję znałam  😀iabeł:
Przez Ciebie muszę teraz grać  😁

edit: ucięłam dereszowej jedną literkę "a" 😀
wątek zamknięty
Miyako nie mogłam zachować tego w tajemnicy  🏇
Ja tam kocham muzyczkę z tej gry   😎
wątek zamknięty
to jest uzależniające  💃
wątek zamknięty
Wygląda jakby to była taka krótsza ujeżdżeniówka, albo ja ślepa jestem xd
wątek zamknięty
😵
To nie jest ujeżdżeniówka. Zwykły bat skokowy. Zwróć uwagę, że na łopatce to cień, a nie sam bacik 😉
Najkrótsza ujeżdżeniówka ma 100cm, a ten bat na pewno tyle nie ma.
wątek zamknięty
Wygląda jakby to była taka krótsza ujeżdżeniówka, albo ja ślepa jestem xd

Jesteś ślepa  🙄
wątek zamknięty
Boże ile agresji  🤔 Zapytać się nawet nie można, skoro wydawało mi się inaczej.... -.-
wątek zamknięty
A gdzie tu widzisz agresję o.O
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.