leila, Z doświadczenia, a "trochę" tych gastroskopii przerobiliśmy, to zawsze ja to znosiłam gorzej niż koń 😉 Będzie dobrze 🙂 A najważniejsze, że będzie wiadomo co jest grane po badaniu.
Tak jak myślałam dołączamy do grona wrzodowców, na szczęście zmiany mamy delikatne i jeśli chodzi o leczenie to mamy wdrożone Equinor ,Ulgastrol plus suple. Mamy też odstawić owies i w związku z tym mam pytanie o polecenie jakiejś fajnej paszy. Obecnie był na owsie i Pur Sport ale w związku z odstawieniem owsa szukam czegoś przy czym nie zbankrutuje. Dodam, że koń wygląda dobrze ale musimy mieć coś z energią no chyba, że energia wróci jak zaczniemy się leczyć
leila, a potem możecie wrócić po leczeniu czy juz wogóle ?
Pasz wrzodowych masz mnóstwo, z energią również:
Eggersmann Green Power ( małe dawkowanie więc i cena wychodzi fajna,do tego nie trzeba kupować już sieczki bo to pasza na lucernie)
Saracen Releve ( opcja w granulacie i muesli, bardzo lubiane przez konie muesli)
Brandon XS ( tu często trzeba dodać XP żeby mieć odpowiednią energię)
Od niedawna obserwuje też kilka koni na Nuba Equi wrzodowej i też niskie dawkowanie i konie super wyglądają.
Także do wyboru do koloru :-)
Perlica, nie, owies odstawiamy całkowicie. Robiłam już sobie rozeznanie co do pasz i faktycznie na rynku jest tego sporo ale zawsze jak ktoś coś poleci to jakoś tak łatwiej podjąć decyzję 😅 koń akurat raczej z tych wszystko pochłaniających więc myślę, że nie będzie żadną grymasił chociaż czytałam tu, że podczas leczenia może się zdarzyć słabszy apetyt
leila Ja z ekonomicznych pasz polecam AgroVital gastro albo control (jest musli i granulat). Najtaniej wychodzi, jak zamawia się ze strony agrokompleks24 15 worków. Można się skrzyknąć z kilkoma osobami w stajni. Ja tymi paszami karmiłam i karmię kilka wrzodowych i nie wrzodowych egzemplarzy. Bardzo dobry stosunek jakości do ceny i składy też bardzo na plus.