Forum towarzyskie »

praca

Też mam giga problem, woj. Lubelskie., ja bym chciała i pracę fizyczną, składałam na stację benzynowe, do sklepów mając doświadczenie- same odmowne odzewy
Produkcja, taśmy, drukarnie - też odmowy.
Składałam do biur, bo i tu mam jakieś doświadczenie- 3 miesiące byłam na 3 testach rekrutacyjnych, wszystkie przeszłam ale no "zatrudniliśmy kogoś innego".
Jak pytają o wypłatę to mówię 5tys brutto i dla większości to chyba za dużo 😐 znajoma też szukała ( ostatecznie wylądowała w fabryce przez agencję pracy) i wprost jej mówiono że zaprosili ja na rozmowę bo napisała że jej wymagania to 4700 brutto, czyli najniższa. A ona ma status studenta.
Mam wrażenie że moje wyższe wykształcenie jest do niczego. Za mało doświadczenia żeby mieć pracę w biurze a za duże wykształcenie żeby mieć pracę w sklepie.
Np. stacja benzynowa by mnie satysfakcjonowała, bo zazwyczaj to są takie godziny że mogłabym dorobić gdzieś indziej i nie mieć mnóstwa odpowiedzialności na sobie za minimalną krajową.
Chciałabym też zacząć coś w kierunku bycie koordynatorem, menadżerem np kliniki, biura no ale nie mam doświadczenia oprócz zarządzania stajnią więc nikt nie da mi szansy. Nie mam pojęcia jak się wkręcić żeby móc to robić. Widzę się w tym bardzo bo uwielbiam planować, tworzyć grafiki, rozwiązywać problemy i kontrolować pracę, jestem mega samodzielna i kreatywna. No ale co z tego, nie dają szansy.
CV puszczane przez AI i wszystko gra.
Sonika, nie musisz się chwalić wykształceniem w CV, jeśli chcesz fizyczną pracę
keirashara, nie ma takich warunków. Trzeba tylko zrobić test (po polsku).
Mają też różne inne kursy: https://www.santanderopenacademy.com/pl/index.html

tereska, dzięki za polecajkę! Właśnie dostałam maila, że się zakwalifikowałam do programu 🙂
martva, jak wy to robicie, ja już 2 razy próbowałam i nigdy nic 🙁
Dobra, już sobie odpowiem sama (a nie mogę edytować), ja zawsze aplikowałam na jakieś kursy z ograniczoną ilością miejsc, a teraz widzę, że są takie z nieograniczoną, pewnie tu jest ta różnica 😅
Tu faktycznie było dużo miejsc (100 000) więc pewnie rzeczywiście o to chodzi 🙂
martva, tak, sprawdziłam te moje stare jeden miał 1.000 osób, a drugi 5.000
Chciałabym powiedzieć, że żalenie się na revolcie chyba ma moc 😂 Świeżo po wylaniu smutków, że dno na rynku zaczęli mnie zapraszać na rozmowy, a dziś powiedziałam w pracy o wypowiedzeniu i tylko czekam na feedback, czy się dogadamy na skrócenie okresu wypowiedzenia 😁

Po latach przestaję być korposzczurkiem, czeka mnie praca w mniejszym, ale bardzo fajnym koncepcie (tak się przynajmniej wydaje, bo jak będzie - się zobaczy).

Także tego, jakby ktoś był w podobnej sytuacji - jeszcze będzie dobrze! 🦄
keirashara, gratulacje! 😉 Trzymam kciuki, żeby zmiana była na zdecydowane lepsze. 🙂
spam
Za ten post użytkownik otrzymał: Ban permanentny
Komentarz moderatora: spam
Post został usunięty przez moderatora
Za ten post użytkownik otrzymał: Ban permanentny
Komentarz moderatora: reklama
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się