Mam 3 bluzy pikeura na wzrost 176 i są takie same. Do tego 3 kurtki w rozmiarze 38 i też są takie same... Moim zdaniem rozmiarówka jest zawsze taka sama w tych kurkach.
Ja mam kurtkę tylko 1, ale śledzę na bieżąco to co wychodzi i potwierdzam słowa Dramki. Śledzę wymiary kurtek i patrząc po szerokościach, to rozrzut jest spory. Tak jak bryczesy Pikeura zwykle trzymają rozmiarówkę, trzeba brać o rozmiar większe niż normalnie, ( czasami jeden materiał rozciąga się bardziej, drugi mniej, ale rozmiarówkę swoją w zasadzie trzymają), tak kurtki i koszulki już nie koniecznie.
bardzo chciałam Farine i udało mi się ostatnie 38 zarezerwować w Mustangu bo już nigdzie nie ma 😵 ewentualnie wezmę Lacone bo mają w Equi-shopie a tam mam w sumie niedaleko
no mnie Farina osobiście zachwyciła i dobrze że zapytałam o dostępność bo już ich praktycznie nie ma 🤔 no ale cena też fajna nie powiem...ale raz na kilka lat mogę zainwestować 😅
Ja się czaję na oficerki zimowe damskie z HKMu. Kosztują niedużo, bo coś ponad 200, tylko zastanawiam się jak to w realu wygląda. Ktoś macał, przymierzał albo kupił? 🙂
Kurczę, miałam nadzieje,że znalazłaś gdzieś mniejsze 🙂 Poluje na taką do chodzenia na codzień, jest śliczna! Gratuluje zakupu i mam nadzieje, ze nie bedzie za duża🙂
Dramka ja mam bluzę Horze w rozmiarze S i muszę powiedzieć, że jest sporo za duża 🤔 a drobnica niestety nie jestem 😉 w ogóle mam kilka bluz z Horze i wszystkie wypadają duże. Ale mam je z poprzedniej kolekcji, także może coś się zmieniło 🙂
Mam zimową kurtkę, na jesień i jedną wiosenną nieprzemakalną kurtke Pikeura. Przymierzałam troche rzeczy tej firmy i zawsze biore 38 i ubrania są w moim rozmiarze. Być może zależyy to od budowy ciała danej osoby, ze jedne ciuchy 36 są dobre, a drugie za małe?
Mam zimową kurtkę, na jesień i jedną wiosenną nieprzemakalną kurtke Pikeura. Przymierzałam troche rzeczy tej firmy i zawsze biore 38 i ubrania są w moim rozmiarze. Być może zależyy to od budowy ciała danej osoby, ze jedne ciuchy 36 są dobre, a drugie za małe?
Nie zależy to od budowy ciała tylko od rozmiarówki Pikeura..bardziej to zależy od materiału..
Robaczki, chyba nie ma lepszego miejsca zeby zapytac szmatoholikow gdzie w krakowie jest dobry sklep jezdzecki, ktory bedzie mial bryczesy pikuera, rekawiczki reakla, dobre kaski itd.? mowie o normalnym sklepie, nie internetowym. krakow jest mi totalnie obcy w tej kwestii. :kwiatek:
bylam tam Ktosiu, ale to jest dokladnie to samo co ze sklepami w wawie. wyglada swietnie, a g... w srodku. a ja dzis musze komus pomoc zrobic tu zakupy.
dla mnie sa na tej liscie conajmniej dwie firmy sprawdzone - Amigo i Lamri,w Polsce nie ma sklepów gdzie jest wszystko,niestety... Lamri ma na pewno kaski Uvexa,Casco i powinien mieć GPA,mają piekura i rekawiczki. Amigo ma wszystko to,co na stronie.
lostak, w Krakowie jest parę sklepów www.hidalgo.pl maja stacjonarny sklep można spokojnie dojechać autem i maja dość szeroki asortyment. Jest jeszcze www.starymlyn.com on jest już bliżej centrum ( kolo dworca głównego) no i w samym centrum Amigo www.amigo-konie.pl
Robaczki, chyba nie ma lepszego miejsca zeby zapytac szmatoholikow gdzie w krakowie jest dobry sklep jezdzecki, ktory bedzie mial bryczesy pikuera, rekawiczki reakla, dobre kaski itd.? mowie o normalnym sklepie, nie internetowym. krakow jest mi totalnie obcy w tej kwestii. :kwiatek:
lostak, zerknij na stronę Amigo i przedzwon do nich jak coś wypatrzysz bo czasem w Krakowie tego nie mają co w Będzinie... Jeszcze możesz spróbować w Hidalgo - jednak ich strona jest dość uboga więc lepiej zadzwonić i zapytać, bo nie mają na niej pełnej oferty.