Forum konie »

Jeździecka Rewia Mody (odzież, obuwie i reszta sprzętu)

Mam 3 bluzy pikeura na wzrost 176 i są takie same. Do tego 3 kurtki w rozmiarze 38 i też są takie same...
Moim zdaniem rozmiarówka jest zawsze taka sama w tych kurkach.
Jakie kurtki?

Ja mam troche więcej niż 3 kurtki..

np. La silva 38 odpowiada 40, bomberki 38 odpowiadają 38, a zimowe 38 odpowiadają 36.
Ja mam kurtkę tylko 1, ale śledzę na bieżąco to co wychodzi i potwierdzam słowa Dramki. Śledzę wymiary kurtek i patrząc po szerokościach, to rozrzut jest spory.
Tak jak bryczesy Pikeura zwykle trzymają rozmiarówkę, trzeba brać o rozmiar większe niż normalnie, ( czasami jeden materiał rozciąga się bardziej, drugi mniej, ale rozmiarówkę swoją w zasadzie trzymają), tak kurtki i koszulki już nie koniecznie.
Bryczesy też nie trzymaja rozmiaru 😉
Ja to tylko powiem, że kurtki z Jacsona są strasznie zawyżone, nosze rozmiar M a kurtkę Jacson mam w rozmiarze S no i jest sporo za duża  🙄
bardzo chciałam Farine i udało mi się ostatnie 38 zarezerwować w Mustangu bo już nigdzie nie ma  😵
ewentualnie wezmę Lacone bo mają w Equi-shopie a tam mam w sumie niedaleko
Niczym nie zachwyca kurtka LACONA, w dodatku nie podobają mi się dwie kieszenie na piersiach.

FARINA ma SMARTCEL CLIMA  😲 i bardziej mi się podoba.

GITANIA najbardziej mi się podoba ale nie moje progi..800zł

Kupiłam bluze HORZE  😅
no mnie Farina osobiście zachwyciła i dobrze że zapytałam o dostępność bo już ich praktycznie nie ma  🤔
no ale cena też fajna nie powiem...ale raz na kilka lat mogę zainwestować  😅
Ja się czaję na oficerki zimowe damskie z HKMu. Kosztują niedużo, bo coś ponad 200, tylko zastanawiam się jak to w realu wygląda. Ktoś macał, przymierzał albo kupił? 🙂
Jest wątek od termobutów.. 🙄
Niczym nie zachwyca kurtka LACONA, w dodatku nie podobają mi się dwie kieszenie na piersiach.

FARINA ma SMARTCEL CLIMA  😲 i bardziej mi się podoba.

GITANIA najbardziej mi się podoba ale nie moje progi..800zł

Kupiłam bluze HORZE  😅

Dramka, tą z krateczka w kapturze, o którą pytałaś?
Tak  😍 Kupiłam jednak ta większą na allegro, mam nadzieje że nie będzie za duża  🙁
Kurczę, miałam nadzieje,że znalazłaś gdzieś mniejsze 🙂 Poluje na taką do chodzenia na codzień, jest śliczna! Gratuluje zakupu i mam nadzieje, ze nie bedzie za duża🙂
ah właśnie zamówiłam moją Farine będzie ciepła kurtka  😅
Dramka ja mam bluzę Horze w rozmiarze S i muszę powiedzieć, że jest sporo za duża  🤔 a drobnica niestety nie jestem 😉 w ogóle mam kilka bluz z Horze i wszystkie wypadają duże. Ale mam je z poprzedniej kolekcji, także może coś się zmieniło 🙂
Tercet To mnie pocieszyłaś  😵
Mam zimową kurtkę, na jesień i jedną wiosenną nieprzemakalną kurtke Pikeura.
Przymierzałam troche rzeczy tej firmy i zawsze biore 38 i ubrania są w moim rozmiarze.
Być może zależyy to od budowy ciała danej osoby, ze jedne ciuchy 36 są dobre, a drugie za małe?
nie wiem okarze się dzisiaj kurtka poleciała do mnie, ale mam nadzieje że się zmieszcze bo inaczej tego nie przeżyje  😵
Mam zimową kurtkę, na jesień i jedną wiosenną nieprzemakalną kurtke Pikeura.
Przymierzałam troche rzeczy tej firmy i zawsze biore 38 i ubrania są w moim rozmiarze.
Być może zależyy to od budowy ciała danej osoby, ze jedne ciuchy 36 są dobre, a drugie za małe?

Nie zależy to od budowy ciała tylko od rozmiarówki Pikeura..bardziej to zależy od materiału..
Robaczki, chyba nie ma lepszego miejsca zeby zapytac szmatoholikow gdzie w krakowie jest dobry sklep jezdzecki, ktory bedzie mial bryczesy pikuera, rekawiczki reakla, dobre kaski itd.?  mowie o normalnym sklepie, nie internetowym.  krakow jest mi totalnie obcy w tej kwestii. :kwiatek:
proponuję zacząć od tego wątku - mają strony internetowe,na których można sprawdzić asortyment:
http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,956.msg130087.html#msg130087
bylam tam Ktosiu, ale to jest dokladnie to samo co ze sklepami w wawie.  wyglada swietnie, a g... w srodku.  a ja dzis musze komus pomoc zrobic tu zakupy.
dla mnie sa na tej liscie conajmniej dwie firmy sprawdzone - Amigo i Lamri,w Polsce nie ma sklepów gdzie jest wszystko,niestety...
Lamri ma na pewno kaski Uvexa,Casco i powinien mieć GPA,mają piekura i rekawiczki.
Amigo ma wszystko to,co na stronie.
lostak,
w Krakowie  jest parę sklepów  www.hidalgo.pl maja stacjonarny sklep można spokojnie dojechać autem i maja dość szeroki asortyment.
Jest jeszcze www.starymlyn.com on jest już bliżej centrum ( kolo dworca głównego) no i w samym centrum Amigo www.amigo-konie.pl

No ten amigo w Krakowie nie jest jakiś oszałamiający szczerze mówiąc 😉
Robaczki, chyba nie ma lepszego miejsca zeby zapytac szmatoholikow gdzie w krakowie jest dobry sklep jezdzecki, ktory bedzie mial bryczesy pikuera, rekawiczki reakla, dobre kaski itd.?  mowie o normalnym sklepie, nie internetowym.  krakow jest mi totalnie obcy w tej kwestii. :kwiatek:

lostak, zerknij na stronę Amigo i przedzwon do nich jak coś wypatrzysz bo czasem w Krakowie tego nie mają co w Będzinie...
Jeszcze możesz spróbować w  Hidalgo - jednak ich strona jest dość uboga więc lepiej zadzwonić i zapytać, bo nie mają na niej pełnej oferty.
lostak, Lamri:

Sklep Jeździecki "Siodlarnia"

Modlniczka, ul. Handlowców 19
32-085 Kraków
tel. 801 000 589; 012 661 27 11
🚫 Jest taki wątek jak sklepy stacjonarne.. 🙄
Obiecane zdjęcia bryczesów Pikeura. Na razie tylko część:

Pierwsze trzy od lewej to MONDEGA, w szalonych kolorkach jest LUGANA 🙂
Te seledynowe - piękne!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się