moim zdaniem, poza niekiedy absurdalną ceną, KL i Pikeur są porównywalnej jakości z lekkim odchyleniem w stronę lepszy krój na rzecz KL.
a skoro o jakości i krojach mowa. mierzyłam ze znajomą niedawno kurtki poniekąd znanego producenta. i nie mogę niestety pojąć jakim cudem kurtka XS i kurtka XXL różnią się szerokością w ramionach tylko - uwaga, uwaga - 4 milimetrami 🤣
A na mnie rzeczy KL jakoś nie bardzo pasują, bo albo są za szerokie albo za krótkie. Nie zmienia to faktu, że są bardzo ładne i chętnie obmacałabym nową kolekcje
caroline Najprawdopodobnie mierzyłać kurtke unisex (XS) i kurtke damską (XXL)
nie 🙂 mierzyłysmy damskie XS i damskie M - ponieważ tragicznie na nas leżały (no niestety żadna z nas nie ma barów jak Pudzian 😉) to zaczełyśmy zartować zgadując przyczynę tej krawieckiej porażki, a potem od żartów przeszłyśmy do czynów - z ciekawości zaczęłyśmy porównywać wymiary kurtek. i wtedy wyszło szydło z worka 🤣 no niestety rzeczywistość chyba pokonała wyobraźnię krawca, niestety wymiar kurtki dobry na barczystego mężczyznę po prostu nie będzie pasował na drobną kobietę.
caroline, to tak samo jak z niektorymi bryczesami - rozmiar S od xL rozni sie szerokoscia w pasie ale juz nie dlugoscia :/
świetne porównanie kujka 🙂 dokładnie takiego rodzaju porażkowe kurteczki widziałam 😎
Dramka, dzięki Nic Kingslanda mi się nie spodobało, Eurostar jeden ewentualnie, ale są dwie piękne kurtki Pikeura i chyba nawet cena mi nie przeszkadza 😍
tak, to nie pomyłka. przyłozyłam do siebie dwie kurtki: XS damską i XXL (chyba męskie). i różnica "w barach" (w ramionach) między tymi dwoma to dokładnie 4 milimetry. zajebista wizja wymiarów i proporcji przyszłych użytkowników, prawda? 😂
edit oczywiście ta Mka też miała taki idiotyczny stały "rozstaw ramion" - wszystkie kurtki, bez względu na rozmiar czy płeć przyszłego uzytkownika miały ten sam wymiar "korpusu" 🤣
Kurtki mają normalną rozmiarówkę. Jest też opcja, ze ubrania mogą mieć przedłużony rękaw to wtedy rozmiar razy 2- czyli jak nosisz ubrania 40, to z przedłużonym rękawem będzie 80.