Forum konie »

Jeździecka Rewia Mody (odzież, obuwie i reszta sprzętu)

http://www.kopytko.com.pl/product_info.php?products_id=557 ma ktoś może taką kurtkę ? jak się sprawuje ? faktycznie przeciwdeszczowa?
Trolinka Jak tak piszą..teraz to chyba podstawa kurtki jeździeckiej. Tylko ta kurtka jest unisex więc wypada duża.
A ja zachorowałam na granatowa kurtkę pikeura, tą taką za tyłek z nowej kolekcji premium... achhh - nie wiedzieć czemu, w końcu środek lata!
Ja choruje na Agende. Wstaw fotke a jakiej kurtce marzysz 😉
Carisma.... 🤣
http://www.e-shop-direct.com/eshop/pikeur/carisma-4520/

W Poznaniu na woli jest za bodajże 600pln - tyle nie dam za wiosenno jesienną.
Dałam 500 za cavallo zimówke puchową (prawdziwe pióra) więc za p. deszczówkę troche to dal mnie za dużo.

Ale boska ta jest.

.. chyba, że to ta na żywo oglądałam
http://www.e-shop-direct.com/eshop/pikeur/lucia-3018/
teraz zgłupiałam

słuchajcie,mogę sobie służbowo kupić polar na fakturę,co fajnego w tym sezonie do wzięcia? 👀

bo okulary to już sobie oczywiście wybrałam  😎
kotbury

Carisma jest za długo, jak płaszczyk. A Lucia (drugi link) jest chyba bomberka  😉

Ktos
Masz limit określony?  😀iabeł:
Dramka- widziałam tę wyprzedaż, ale po co mi, skoro już bluzę mam?  😲
Swoją drogą NIE POLECAM jej jednak.
Niby jest super, naprawdę chroni przed wiatrem, ale NIE NADAJE się na konia.
Ani razu nie założyłam jej do stajni. Chodzę w niej do pracy, do miasta a i tak jest pozaciągana i wygląda jakby miała ze 2 lata a nie kilka miesięcy. A przecież o nią dbam.
Bluza jest super, wygląda się w niej super, ale to taka "kilkurazówka".
kotbury http://www.allegro.pl/item1104043740_equishop_sale_kurtka_diorana_38_wyprzedaz_20.html

No a ta mi sie akurat nie podoba bo ma zamki takie jak ja nie lubie...

Musze isc tamta przymierzyć again to będę wiedziała, która to.

A mi Deborah zrobi bluzę polarową na zamówienie (taką dla mnie- w sensie dla kregosłupowo barkowych kalek)- bedzie ocieplana w niestandardowych miejscach - poobszywana ortalionem, więc może być, że z kurtki zrezygnuję.
Ja dziekuje dać 400zł za "kilkurazówke"  😵

Przyszła moja koszulka PIKEUR  😅 Jest idealna. Gatunek I klasa  😎
Potwierdzam. Mam taką koszulkę czarną i to prawda. Gatunek pierwszy. Bawełna z lycrą, ale super jakość. Świetne wykończenie. Widać, że się nie rozciągnie, nie zniekształci. Jednak do stajni też będzie mi jej szkoda.  😉

Mam pytanie co to kurtki Pikeur La Silva - czy jest ona dobra na deszcz? Czy spisuje się zimą czy jest za cienka? Czy raczej na pogode jesienno-wiosenną?  :kwiatek:
La Silva jest idealna na deszcz. Jest nie przemakalna i jednocześnie oddychająca. Posiada podszewke lecz jest raczej na wiosne-jesień. Na zime na polar.
Orientuje się może ktoś gdzie znajdę frak dresażowy Piekura bądź Anky  🤔
(w equishopie i mustangu już pytałam)
Ja mam jeden PIKEUR

Chyba sobie kupie taka kurtke do lasu

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_11591.htm
Czy spotkałyście w jakimś sklepie fajne koszule (nie bluzki) konkursowe w ciemnych kolorach?  :kwiatek:
Ja nie dawno temu zastanawiałam się nad koszula konkursowa EQUILINE w kolorze brązowym.
Czy spotkałyście w jakimś sklepie fajne koszule (nie bluzki) konkursowe w ciemnych kolorach?  :kwiatek:

Zdaje się, że Horze ma granatową- Ktosina chyba pisała, że takową nabyła.

Dramka- ja mam koszulkę Equiline z coolmaxa, tylko ciut inaczej wykończona na górze
(bez guziczków i ze stójką plastronową)
"Dramka- ja mam koszulkę Equiline z coolmaxa, tylko ciut inaczej wykończona na górze
(bez guziczków i ze stójką plastronową)"

I jak?

Ja ostatnio zakupiłam Equiline ale nie coolmax, biała w paski.
czy te koszulki equiline sa zblizone gatunkowo i materialowo do pikeura? zastanawiam sie nad tymi z promocji z equishopu, ale chcialabym zeby  byly elastyczne i oddychajace jak pikusie🙂
Karla🙂-moim zdaniem nie są jakieś wybitnie elastyczne- porównuję z koszulka Horze
(tą białą elastyczną oddychajacą), która z kolei jest baardzo fajna i ma dłuższe rękawki,
co jest dla mnie dużym plusem, bo zasłania całkowicie tatuaże.
No i trzeba pamiętać, że equiliny są krótkie!
no to juz odpada w przedbiegach nienawidze krotkich koszulek ktore podczas przejazdu wylaza z bryczesow- ohyda...
szkoda bo cena zachecajaca
Które Pikeury są oddychające??  🤔
wszystkie koszule z bawelny ladnie oddaja cieplo natomiast te ze zwyklego poliestru ( bez technologii coolmax itp.) to shit zatrzymujacy cieplo, bez wymiany powietrza itp.- tak mi tlumaczyla pani na targach odziezy dla sportowcow w UK
Które Pikeury są oddychające??  🤔
mam koszulę pikeura za zwykłej linii i z linii premium...ta premium oddycha 😉
"ta premium oddycha" Ba..  😜

Ktoś wstaw fotki premium 🙇

Bawełniane koszule nie są oddychające, nawet PIKEURa.. 😉
tylko, ze one nie są w 100 % z bawełny. Mają 5 % elastanu i to wystarczy, żeby nieco oddychały
na targach wystawiano m.in. koszule dla kolarzy w cenach takich, ze pikus to dl a biedoty..., wiec argument "nawet Pikeur"  jak dla mnieodpada 😉
i jakos bardziej przekonuje mnie to co mowi technolog zajmujacy sie tym na co dzien niz..konsument🙂
oczywiscie nie kazda bawelna oddycha tak jak nie kazdy poliester itp.

podsumowujac: wg specjalistow zajmujacych sie technologiami odziezy dla sportowcow lepsza wymiana ciepla, mniej pocenia i szkodliwego efektu dla skory (a pewnie nie tylko) maja ubrania z bawelny i te z technologia typu coolmax itp. a zwykle poliestry i inne jak to pani technolog nazwala "plastiki" tylko szkodza i czasem ladnei wygladaja. Dlatego ja stawiam na takie ubrania do sportu gdzie jest wiecej bawelny ( okolo 70 proc) i jakies sensowne domieszki. Ale samym plastikom zwyklym polestrom mowie nie- ale podkreslam to moj wybor po tamtych targach i pokazie 🙂

Sa ciuchy z bawelny typu super cool bez domieszek lub z domeiszka spandexu ( okolo 3 procent), ale z tego co zrozumialam ta domieszka  ( w procencie ponizej 10)ma sie nijak do oddychania
Ktos wstaw ta premium i zwykla 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się