[quote author=_kate link=topic=120.msg2925757#msg2925757 date=1587976738] Pikeur ma fajne rzeczy, ale na zawody, bardzo oficjalne i eleganckie, jeszcze nie nasz etap. Ja bardziej szukam codziennych. Ala ma 4 lata, jest chuda i niewiele rzeczy widzé. Chcialam jakies leggings z pelnym lejem, jakies polo. [/quote]
[quote author=_kate link=topic=120.msg2925757#msg2925757 date=1587976738] Pikeur ma fajne rzeczy, ale na zawody, bardzo oficjalne i eleganckie, jeszcze nie nasz etap. Ja bardziej szukam codziennych. Ala ma 4 lata, jest chuda i niewiele rzeczy widzé. Chcialam jakies leggings z pelnym lejem, jakies polo. [/quote]
hej, poszukuję granatowych, lakierowanych pasków do ostróg, przekopałam internety, ale nic sensownego nie znalazłam, może znacie kogoś kto np. może zrobić na zamówienie? będę wdzięczna za pomoc! :kwiatek:
Szukam granatowej koszuli na zawody, z elementami koronki i najlepiej długim rękawem. Widziałam z fair-playa i design by Dalia, będę wdzięczna za inne namiary :kwiatek:
Szukam bluzy ciepłej ze stójką, polarowej lub innej ale ciepłej, dopasowanej, na suwak. Takiej żeby pod cienką kurtkę włożyć, najchętniej jak najprostszy krój, bez udziwnień. No i nic ciekawego nie znalazłam, wszystko cienkie raczej z takich krojów. Widziałyście coś w ten deseń może? 👀 A, kolory wszystkie poza wszelkimi odcieniami niebieskich 😉
Hej, Szukam sztybletów i sztylpów dla siebie. Ostatnie kupowałam Horze (chyba) z takim zameczkiem na boku, bardzo delikatne, lata temu. Były ok, ale podeszwa zdecydowanie bardzo cienka. Potrzebuję czegoś do codziennego użytku, wytrzymałego, ale też ładnego 🙂 Teraz wykańczam jakieś niemieckie noname. Może coś poradzicie, bo zupełnie wypadłam z obiegu co teraz się sprawdza.
Szukam bluzy ciepłej ze stójką, polarowej lub innej ale ciepłej, dopasowanej, na suwak. Takiej żeby pod cienką kurtkę włożyć, najchętniej jak najprostszy krój, bez udziwnień. No i nic ciekawego nie znalazłam, wszystko cienkie raczej z takich krojów. Widziałyście coś w ten deseń może? 👀 A, kolory wszystkie poza wszelkimi odcieniami niebieskich 😉
Zet, - jeżdżę w oficerkach od lat, ale sztyblety niezmiennie kupuję od Pana Łągiewki z Cwału - mam też od niego sztylpy (fakt, że tylko na wypadek awarii oficerek), ale moja mamcia śmiga w takim zestawie rekreacyjnie od paru ładnych lat. Uważam, że na prawdę świetny stosunek jakości do ceny i sztyblety są przyjemnie wąskie, nie takie niezgrabne człapaki szerokie, co lecą z nóg 😉 Każdą parę cioram kilka lat, a wersję zimową mam od... 2008. I się nie chcą popsuć upierdliwie 😉 Letnie zwykle kupuje najpierw do chodzenia po "cywilu", a potem dopiero kończą jako stajenne. Piękne komplety ma też hippika, ale to już drożej wypada i swojego czasu mieli problemy z trwałością podeszwy, nie wiem jak teraz. zembria, - True Rider? Mają chyba dwa modele ze stójką. charlieeee, - śliczne! Wiesz jak jakościowo? Te od Dali są piękne, ale totalnie mnie nie przekonują jakością koronek, a już szczególnie za swoją cenę. mindgame, - dzięki 🙂 ale szukam czegoś bardziej elegancko koronkowego, niż samego tiulu.
Dzieki! Ja właśnie w Hippoca się lubowałam, nie Horze 😵 i potwierdzam, ze podeszwa szybko się kończyła. Dobrze coś poszukam, może ta Hippica, ale grubszą podeszwą. Cwał też sobie sprawdzę. edit: jednka Hippica nic nie zmieniła w sprawie podeszwy, jeśli chodzi o grubość, za to czapsy piękne. Cwał, nie jestem przekonana. Eh...
[quote author=keirashara link=topic=120.msg2940426#msg2940426 date=1596558119] Zet, - jeżdżę w oficerkach od lat, ale sztyblety niezmiennie kupuję od Pana Łągiewki z Cwału - mam też od niego sztylpy (fakt, że tylko na wypadek awarii oficerek), ale moja mamcia śmiga w takim zestawie rekreacyjnie od paru ładnych lat. Uważam, że na prawdę świetny stosunek jakości do ceny i sztyblety są przyjemnie wąskie, nie takie niezgrabne człapaki szerokie, co lecą z nóg 😉 Każdą parę cioram kilka lat, a wersję zimową mam od... 2008. I się nie chcą popsuć upierdliwie 😉 Letnie zwykle kupuje najpierw do chodzenia po "cywilu", a potem dopiero kończą jako stajenne. Piękne komplety ma też hippika, ale to już drożej wypada i swojego czasu mieli problemy z trwałością podeszwy, nie wiem jak teraz.
sanapogromca A jak z grubością tej bluzy? Na zdjeciach wygląda na taką cienką raczej, a ja szuk czegoś ciepłego, co będzie pasowało pod cienką kurtke lub kamizelkę.
Zet, tak, bo S to wysokość a X lub XX z przodu albo z tyłu określają szerokość. Co w tym dziwnego? One ogólnie są robione tylko od tych 40cm, bo siedzą niżej na bucie, inaczej już Romy na przykład. Zawsze tez bez problemu zrobią na miarę 🙂
Temat: letnia kurtka przeciwdeszczowa. Niekoniecznie z jeździeckiej firmy, patrzyłam pobieżnie na kurtki z Decathlona - warte coś? Na co zwrócić uwagę? Chętnie nie kurtka-worek - taliowana, krótka - do jazdy.