Forum towarzyskie »

KOTY

U mnie "odbraza" trwała tydzień...  😉
to widze konia że Twój kot chyba by nie przeżył kociego towarzysza🙂
łoo, to jednak nie tylko moje się obrażają  🤣
kalaarepa, on bardzo teskni za kocim towarzystwem. Wychowal sie w stadzie i teraz widze, ze jak koty sasiadow nas odwiedzaja to potem kot chodzi i miauczy jak opetany.
Chlop wlasnie przeglada ogloszenia ze sfinxami 😉
Dworcika, haha no tak 😉
konia44 czemu akurat sFinx??

[url=http://tablica.pl/oferta/kocurek-po-matce-bengalskiej-ID1Wibw.html#47c2c644b7;r:;s:]http://tablica.pl/oferta/kocurek-po-matce-bengalskiej-ID1Wibw.html#47c2c644b7;r:;s:[/url]

jak to jest bengalska kotka to ja jestem Dżingis Chan

Szkoda mi tych kotów z ogłoszeń "oddam kota bo wyjeżdżam" , "oddam z powodu alergii dziecka"... traktowane jak niepotrzebny mebel... gdzieś widziałam ogłoszenie zamienie kota...;/
ja bym wzięła więcej tych kotów jakbym miała więcej miejsca i odpowiednie warunki finansowe, ale itak wszystkich przecież nie zbawię

przy okazji kupiłabym jeszcze sobie Birmana,( chociaż w sumie podobne są do Nevek) Scotish Folda i kocią owieczke (silky rex??), może Ruska???;p
hahaha, noooo bengal pelna geba 😉

Dlaczego sfinx? One sa tak brzydkie, ze az piekne.
Moj chlop sie w nich zakochal na ostatniej wystawie. Wzial na rece i przepadl.
Goracy aksamit 😀
Ja tam mam swoje plany.....ale chlop chce "yode" i koniec...no i niech ma 🙂
Nie mam nic przeciwko (poza cena), przynajmniej bede kupowala kocie ubranka 😉
YODA;p fajna ksywa pasuje jak ulał, tak go nazwijcie  🤣 Nort się pewnie zdziwi co to takie łyse przyszło skoro on ma tyle tych kłaczorów,🙂

Niektóre mają sympatyczne ryjki🙂
ale wbiłam sobie w google i akurat ten to by mógł grać El Chupakabre;p

[img]http://zoomia.pl/files/i/17/51/koty-sprzedam-sfinks_big25577_17516311841334610954.jpg?width=700&height=690&c=[/img]

Uwielbiam ten filmik od zawsze 🙂
dzis rozmawialismy, ze "Yoda" (kota jeszcze nie ma, a imie i owszem) bedzie jak rambo 😉
Nort go pocharata pazurami w zabawie i bedzie widac kazda szrame. Smieje sie, ze jeszcze obroza z kolcami i postrach osiedla.

Brzydal straszny, ale wygoda w pielegnacji i nie trzeba czesac.
perlica, rewelka filmik
kalaarepa, slodki ten maluch,  a jakie ma paluchy 😍. No mowie tak brzydkie, ze az piekne
konia44
a może taki?:P

http://www.koty.pl/rasy/art60,nowa-rasa-kotow-elf-czy-zgredek.html

a zapomniałam jeszcze dodać że do mojego stadka jeszcze bym na pewno dodała mojego ulubionego kota Egipski MAu srebrny

Widziałam na wystawie i mnie powalił... piękny, ale podobno nie ma łatwego charakteru
a fuj, jakie wstretne uszyska.
Wlasnie w takich kolorach byly na wystawie.
Ten ze zdjecia w Twoim poprzednim poscie zdecydowanie ladniejszy
konia44, wiesz co, mam znajomą hodowczynię Sfinksów i zapomnij o mniejszej potrzebie pielęgnacji niż u normalnych kotów... Mocno poczytaj i porozmawiaj z kilkoma hodowcami .
epk, to moj chlop sie nastawia na takiego kota, nie ja.
Wiem, ze dosc czesto sie je kapie i uzywa kosmetykow do pielegnacji skory i roznych filtrow, jak rowniez trzeba mu zapewnic wysoko kaloryczna karme. Rozmawialam z hodowca 😉
Ale spoko, jak chlop znajdzie tego jedynego to sie doedukujemy 😉

Kalaarepa, oj tak mau sa sliczne, takie laleczki
ciekawe ile taki kot kosztuje.. nigdzie nie mogę znaleźć ogłoszenia ale coś tak czuję że mniej niż 3 tyś to pewnie nie.
no wlasnie tez nie znalazlam 🙁
u mnie one kosztuja od 15 tys nok ( ok 8 tys zl) totalna masakra. Gruby myslal nad adopcja np z jakas wada typu zalomek albo krzywy zgryz etc. W koncu mialbybyc do kochania, a nie na wystawy.
Zawsze moge z Pl przytargac, ale to min za pol roku
konia, cos specjalnie dla Ciebie (az wynalazlam na starym telefonie)  😀iabeł:

Ja i kot kolegi  😁 byl tak goracy, ze dluzej niz minuty nie da sie go trzymac :P
JAkto gorący to co on ma wyższą temperaturę ciała niż zwykły kot?🙂😉
swietny.
Sfinksy maja ok 39 stopni
Gorace sa i to bardzo
To na zime dobre zamiast termofora😉 ja znalazłam brązowego MAua za 2,5 tyś z hodowli z Torunia, ale mnie by interesował srebrny,taki pewnie droższy....ale ja grzebie w necie z ciekawości nie zamierzam mieć narazie więcej kotów
kalaarepa, goracy i to jak! Mialam cale rece spocone.
Taka mala, grzejaca kulka...

Ja jakbym miala kupowac drugiego kota to na pewno maine coona 🙂
a ja pewnie nie wiedziałabym czy wybrać MAUA czy ze schroniska a jakbym wybrała rasowca to bym miała wyrzuty sumienia że ten kot ze schronu tam został i nikt go nie chce, więc pewnie przybyłyby mi dwa kolejne koty... ale to już nie w tym mieszkaniu i nie przy tym zatrudnieniu🙂 5 kotów ...to już nie wiem czy moja mama mnie by nie wydziedziczyła😉

znalazłam taką hodowle

http://kotyrasowe.pl/nk_egipskie.html czy to stowarzyszenie kotów domowych ma coś wspólnego z Felis Polnia, to chyba jest ta ściemniana organizacja?? czy to normalna organizacja?
Wszystko wygląda ładnie tam... ale 20 kotów to już mi brzydko pachnie jakimś przemysłem..

Nie moge znaleźć hodowli wpisane do Felis....
kalaarepa, z tego co pamiętam w Polsce jest jedna hodowla tylko i ich koty są super w typie, ale wiem że za jednego kociaka potrafią sobie liczyć nawet 8 tys! 😲 Jak chcesz mogę poszukać starego numeru KOTa, pamiętam że był w nim charakteryzowany mau.
Powiem ci, że zastanawiałam się nad kotem od nich do przyszłej hodowli jeszcze na początku przygody z wystawami, ale moje serce zajmują orienty 😍

Chociaż szczerze mówiąc polskie linie nie mają nic nowego do zaoferowania (oczywiście są bardzo dobre hodowle z super papierami)- jeśli ma się w planach hodowlę to lepiej sprowadzić nową linię z zagranicy. Lepiej zainwestować w coś nowego niż powielać to co już jest znane w kraju.
Notarialna ale za kotka na kolana 8 tyś??????????????
Tego to już dokładnie nie wiem. Ktoś ze znajomych mi mówił, że dzwonił do nich i pytał. Ale nie pamiętam czy na kolanka czy do hodowli. Nie mniej - ceni się ta hodowla 😉
Marysia - proszę, jest poidło taniej na allegro: http://allegro.pl/poidlo-dla-kotow-i-malych-psow-catit-i2989452539.html
A ja mam w domu podróbkę egipskiego mau 😁 zawsze mi się Lunka z nimi kojarzy:

Oo Libella piękna!!  😍 😍 teraz będę zazdrościć, no i pewnie 8 tyś nie kosztowała  😁 chociaż prawdziwe mauy trochę bardziej smuklejsze, ale Twoja też jest super

😁

To moje dziewczynki 😉
Moja kocica jest jednak niereformowalna... dziś przeszła sama siebie  🤔
Nie dość, że skaczę w okół niej jak jajka, faszeruję kroplami Bacha na poprawę jej samopoczucia, głaskam ile wlezie i poświęcam czas... wydawałoby się że jest dużo lepiej, a tu właśnie jak poszłam pod prysznic, ta nasikała na moją bieliznę (czystą) której zapomniałam zabrać z krzesła... no wrrrr....  👿
Coz za milosc
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się