Forum konie »

popręg

Tylko co to za życie by było.. 😂
Zamierzam kupić popręg ujeżdżeniowy taki

obecnie od koleżanki pożyczam 50cm i na Likierze wygląda tak a na Belfaście tak
i zastanawiam się czy jest ok i kupić 50cm czy może 55 gdyby mi Chłopcy przytyli? Lub gdybym chciała pod ujeżdżeniówkę wkładać mattesa (co planuję)?  🙇
Załamka  😵 Przegapiłam dzisiaj aukcje z fajnym popręgiem..

Dziewczyny poprawcie mi humor i proszę napisać jaki beznadziejny..

http://www.allegro.pl/item712659287_popreg_130_cm_miekkie_wypelnienie_mustang.html
Dramka - cena śmieszna :P ale pocieszę Cię, że to chyba z Mustanga, miałam taki i był średni a gumy okropne - w ogóle się nie rozciągały.
To właśnie Mustanga  😉  :kwiatek:

Marzy mi się skórzany żelowy..
Dramka, ja nawet ściemniac nie będę - on jest tragiczny. Mam taki, a w sumie to miałam bo wywaliłam go dawno po tym jak pordzewiały mi sprzączki, popruły się gumy i zrobił się szybko bardzo nijaki.

Wow. Dzięki dziewczyny. W sumie to powinnam przed licytacją zasięgnąć opinie specjalistów  👍
Widzieliście może gdzieś popręg ujeżdżeniowy 90 cm, neoprenowy z gumami z jednej strony taki jak np. właśnie Kavalkade, tyle że tańszy?
Większość rozmiarówek kończy się na 70,80.
Ktoś posiada popręg skórzany AMIGO LEO i poleca?
Zamierzam kupić popręg ujeżdżeniowy taki

obecnie od koleżanki pożyczam 50cm i na Likierze wygląda tak a na Belfaście tak
i zastanawiam się czy jest ok i kupić 50cm czy może 55 gdyby mi Chłopcy przytyli? Lub gdybym chciała pod ujeżdżeniówkę wkładać mattesa (co planuję)?  🙇

moim zdaniem popręg ujezdzeniowy powinien zapinac się wyżej. dlaczego przystuły mają sie koniowi w skórę wbijac?

Caroline w sumie to mnie pocieszyłaś, bo obecnie używam 60cm koleżanki i zapinam pod samą górę, jest trochę za długi bo się już "zwija", więc zamówiłam 55cm, mam nadzieję, że będzie dobry 🙂
Ma/miał ktoś popręg neoprenowy WALDHAUSEN, taki jak tu: http://www.eltan.pl/pl/pokaz_produkt.php?idprodukt=1013002 i może powiedzieć, czy nadaje się do ujeżdżeniówki?
W Decathlonie można dostać bardzo fajny popręg neoprenowy, wyprofilowany z oczkiem na czarną wodzę za 100zł
A ja się szarpnęłam w końcu na skórzanego prestiga, o tego:
(zdjęcie ze strony equishop)
i po trzech jazdach obtarł mi konia  😵  😵  😵
No masakra! Miałam wcześniej jakiś taki frotowy kavalkade, potem zwykłego neoprena za niecałą stówkę, a jak w końcu odżałowałam, to wziął i obtarł  😤
Mi nie obcierał konia, za to po roku sobie pękł. 🤔
A mi się marzy popręg PRESTIGE  🙄
Mój neopren kavalkade właśnie skończył 3 lata i nadal wygląda świetnie. Nawet znaczek się nie starł 😉
hehe, ja też mam ujeżdżeniiowy KAVALKADE (Od Koniczki  sto lat temu kupiłam 😉 ) i spisuje się super, jedynie trochę naklejka się starła:P
ja aktualnie jeżdże w popręgu Bucas i jestem nim zachwycona 🙂

jest wykonany z tkaniny o fakturze zamszu. rewelacyjnie układa sie na koniu.
A jak z przewiewnością - oddychaniem tego popręgu ?

ja mam ujeżdżeniowy. Jest po prostu... ŁAŁ. Jakośc robi wrażenie zdecydowanie. Marzy mi się jeszcze długi taki...
Ja mam profilowany skorzany Kawalkade i jestem bardzo zadowolona. Mam go juz 5 lat. 🙂 W ciagu tego czasu tylko jedna gume musialam na nowo przyszyc, o nici puscily.
Czy ktoś skracał popręg z obydwu stron? Tzn stronę z gumami też?

Potrzebuje uzyskać 20cm
Czy ktos posiada popręg żelowy/piankowy HORZE?
[quote author=Dramka link=topic=117.msg327299#msg327299 date=1251877328]

ja mam ujeżdżeniowy. Jest po prostu... ŁAŁ. Jakośc robi wrażenie zdecydowanie. Marzy mi się jeszcze długi taki...
[/quote]

ja mam dlugi juz 2,5 roku codziennie uzywany ale tez i codziennie czyszczony ( husteczkami nawilzonymi dla dzieci) wyglada jak nowy  😍
Czy ktos posiada popręg żelowy/piankowy HORZE?

Posiadam od grudnia, ale sam popręg jest nieco starszy. Bardzo jestem z niego zadolona, nigdy nie obtarł konia.
Witam,
Szukam i szukam i nie mogę znaleźć; Będę wdzięczna za pomoc  😉
Potrzebuję kupić popręg ujeżdżeniowy:
- neoprenowy
- z rękawem, w którym schowają się przystuły,
- z gumami,
- ze szlufkami powyżej sprzączek (żeby najpierw przez nie przewlekać przystuły),
Rozmiar 60, albo 65cm.

Wiecie, gdzie można "takie cudo" kupić? 
co do ostatniego podpunktu to moj popreg takich szlufek nie posiada
ale ja mam neoprenowy kieffera i następny popręg jaki kupie tez będzie neopren kieffera - no chyba ze jakieś inne cudo znajdę neoprenowo żelowe. tylko jak teraz przeglądam oferty sklepów z  popregami kieffera to kazdy inny  🤔
co do ostatniego podpunktu to moj popreg takich szlufek nie posiada

777, a nie ma problemu przy dociąganiu z przesuwaniem się popręgu za przystuły? Teraz używam Fair Playa, który pomijając w.w. przypadłość byłby ok.
Dlatego szukam czegoś z tymi szlufkami, ale chyba piętrze wymagania, bo ni hu hu nie mogę takiego znaleźć...  🤔
kavalkade duo 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się