Forum konie »

popręg

huzarova Nie prościej kupić przedłużki?
Yasmine,u mnie super sprawdził się FairPlay neoprenowy,taki mięsisty. Jest bardzo gruby i miękki w dotyku,chyba pierwszy popręg od którego mój koń nigdy się nie obtarł.Ale trzeba na bieżąco monitorować czystość,żeby żaden syf się nie dostawał pomiędzy popręg a skórę konia.

Na  mojego obcierającego się od wszystkiego (neopren obcierał)! sprawdził się taki:
http://pasi-konik.pl/pl/p/PROFESSIONALS-CHOICE-VenTech-popreg-ujezdzeniowy/2719

O dziwo jest też wytrzymały i bardzo lekki.
Do skokowego siodła miałam Mattesa profilowanego z futrem i było ok. O dziwo w wersji ujeżdżeniowej obcierał.
Całe szczęście, że drugi koń jest normalny 😉
Ktoś wie gdzie znajdę popręg z fartuchem Villa Horse w kolorze jasnego brązu i dł 120 cm?
Albo popręg który pasowałby to brązowych veredussów...

Nie mogę nic znaleźć nigdzie 🙁
Mojego prawie wszystko obciera poza tymi:

I zwykly i ujezdzeniowy zawsze mialam taki, koniecznie profilowany.
Neopren - obicera, skorzany - obciera.

maison - popatrz na stronie Grene. Powinni miec. Oni sa hurtownikami VH.
mam pytanie, jak wypadają obecnie produkowane popręgi neoprenowe kieffera? ten model:

czyli czy neopren jest miękki, gruby i przyjazny dla skóry, łatwo się pierze, czy gumy się nie wyciągają, czy całość jest wytrzymała?
generalnie czy wart swojej ceny czy lepiej kupić jakiegoś fair playa połowę taniej?

aha, i jak tam rozmiarówka - jakaś ludzka czy kosmiczna? potrzebuję 70 cm i liczę, że nie okaże się to 50-tką ani 90-tką.
galeria, przede wszystkim gumy się nie wyciągają bo ich tam nie ma. Gdzie ty tam widzisz gumy? Moim zdaniem ten popręg (jeśli nic się nie zmieniło w modelu) gum nie ma tylko wszyte na sztywno sprzączki - i tak to wygląda na zdjęciu.
epk ten model występuje w dwóch wersjach - z gumami lub bez, a po sieci krąży zdjęcie tylko tej wersji bez gum (chyba że to ja nie umiem szukać co jest bardzo prawdopodobne).

w każdym razie wiadomo co autor miał na myśli i że pytałam o tę z gumami 😉
Użytkuję, jest bardzo ok 🙂
Poszukuję popręgu ujeżdżeniowego asymetrycznego w stylu Passiera, ale najchętniej nie w cenie Passiera 😉

Będę wdzięczna za cynk :kwiatek:
Daw Mag nie zrobi takiego?
Też o nich myślałam i chcę zadzwonić. Ale myślałam, że może ktoś kojarzy czy już nie ma na rynku takich popręgów. Zwłaszcza, że zależy mi jak na najkrótszym czasie realizacji
amnestria, daw mag w pasikoniku powinien być.
W skoczku Kentaury są profilowane http://www.sklep-skoczek.pl/category/dla-konia-siodla-i-osprzet-popregi/2, może któryś będzie odpowiedni
"Uleciało" mi powietrze z obydwóch boków w popręgu Bates'a z cairem po niedzielnym wypadku ( potężną glebę z Czesiem zaliczyliśmy). Pod fartuchem poducha jest bez zmian, ale po bokach "flaczek". Spróbuję zareklamówać. 
Miał ktoś z Was tego typu problemy w popręgach z cairem?
Czy ktoś gdzieś widział porządny popręg z fartuchem, ale dwukolorowy? Tzn., łączący (gustownie) dwa odcienie skóry: czarną i brązową (tobacco)? Np. brązowy z czarnym podszyciem?
A może Daw-Mag zrobi mi taki? Albo Ken-Taur?
kentaur

[img]https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSh-z3XshkuWXsduxKLjZ4cpgL8Uwgcl0MKm2wWKvqq3KlwUfop[/img]
Z tego co wiem, to jeśli poprosisz tych z Daw-Maga i wszystko im wytłumaczysz na temat tego popręgu (co czarne, co brązowe itd.), to Ci zrobią. Ja mam popręg z HB Contact. Oni na pewno wykonują dwukolorowe, ale teraz są zawaleni pracą, więc nie wiem, czy podejmą się tego zadania. 😉
Łaciata Miałam dwa lata kontakt z trzema czy czterema takimi popręgami Api. Używane były 2-3 godziny dziennie w rekreacji, nie dbano o nie szczególnie, nic też z nimi się nie działo. Nie popękały, nie strzępiły się, nic złego się z nimi nie działo. Koni nie obtarły (no, jednego, ale to był skutek regularnego niedoczyszczenia konia).
Chainsy - Dziękuje za odpowiedź 🙂
Łaciata mam ten z Api bodajże, ciorany po różnych błotach i nie tylko od jesieni, tyle tylko że regularnie czyszczony po każdych kąpielach błotnych, koń nie narzeka wcale a wcale a i wygląda jak nowy 😉
Gniadata - Dziękuje ślicznie za odp. 🙂 Coraz bardziej jestem przekonana do tego z API 🙂
darolga ja ma 2-kolorowy popreg z fartuchem (czarny od gory tabasco od spodu) robiony na zamowienie i uczciwie odradzam. Mimo to ,ze skora jest bardzo fajnej jakosci to zciemniala pod lopatkami po paru jazdach i nie wyglada teraz ladnie. Lepiej kupic jednokolorowy najlepiej czarny 😉
Znalazłam chyba najbardziej odpowiedni popręg 😉 Cena też w miarę ok.  Teraz tylko.... znacie ? polecacie ? czy bubel ?
http://www.amigo-konie.pl/07e-stallion-popreg-pcv-z-gumami-zelem-i-zaczepem.html

czy mogę dostać popręg takiego rodzaju poza decathlonem??:

chodzi mi o brak tej cholernej pękającej lamówki, którą zawsze mają pecefałki  🙄 i rozmiar 120 z gumami

edit: a i jeszcze zapomniałam: czy popręgi skórzane od pana czarusia albo vantage z allegro, są coś warte? podejrzewam ze nie, ale może akurat to będzie jakieś objawienie jak puśliska diana  😉
(wyszukiwarka nic kompletnie nie znalazła na ich temat)
Ja odradzam taki popręg z decathlonu. Miałam identyczny i wytrzymał mi miesiąc  🤔
[quote author=Łaciata link=topic=117.msg1838766#msg1838766 date=1375124796]
Znalazłam chyba najbardziej odpowiedni popręg 😉 Cena też w miarę ok.  Teraz tylko.... znacie ? polecacie ? czy bubel ?
http://www.amigo-konie.pl/07e-stallion-popreg-pcv-z-gumami-zelem-i-zaczepem.html

[/quote]

Ja używałam przez dwa lata dopóki nie przesiadłam się na ujeżdżeniówkę. Jedyne co się stało podczas użytkowania to przetarła się lamówka od strony gdzie są gumy, na długości ok. 1-2cm. Nie pruło się dalej i nie przeszkadzało w dalszym użytkowaniu. Możliwe, że z mojej winy się przytarł, bo był troszkę za długi. Poza tym wszystko ok. Popręg leży teraz nieużywany, a żel w środku nadal jest miękki.
Ja odradzam taki popręg z decathlonu. Miałam identyczny i wytrzymał mi miesiąc   🤔

serio? u mnie w stajni jest taki, i jest cały mimo dłuższego użytkowania (kółko na środku tylko podrdzewiało).

w naszej szkółce używają zwykłych pcv i wszystkie jak jeden mąż są tragicznie popękane na krawędziach i pordzewiałe, nawet jeśli nie są stare i wyeksploatowane, dlatego jestem do nich bardzo uprzedzona.

Chyba, że dotyczy to tylko tych najtańszych??
azzawa  Ja kupilam ten popreg wlasnie z decatloniu. Skonczyl zywot po miesiacu codziennego uzywania  dla jednego konia wiec nie byl jakos mocno uzywany. Material wytarl sie po bokokach tam gdzie mialam przylozona lydke do tego mi sie w nim nie wygodnie jezdzilo bo jest dosyc gruby(ale to akurat kwestia upodoban 😉 ) Moim zdaniem lepiej kipic taki z lamowka a najlepiej po prostu skorzany.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się