Alaska, Mam takie, ten model tylko zebry i bez frędzelków. Bardzo fajne są, sprawdzają się, ale żeby to było na jakieś mocno szerokie konie to chyba nie. Moje chłopaki raczej drobnej budowy są, normalnej i te pasują, na jakiegoś półgrubcia czy większego ślązaka to raczej pasować nie będzie.
Ja mam taką https://amigo-konie.pl/hkm-derka-siatkowa-pod-siodlo-stars.html
Używam jej już drugi sezon (w tym co prawda dopiero kilka razy założyłam, ale w zeszłym spoooro w niej śmigałam w tereny).
Nie wiem, jak większe rozmiary, bo mój jest drobniutki bardzo. No, ale derka nam się sprawdza dobrze 😇
ja wiem, ze tu oprócz kasku to nieomal wszystko jest tu nie tak, ale załapałam się na zdjęcie zrobione przez profesjonalnego fotografa, który przyjechał do stajni, a akurat jedyną osobą w siodle byłam ja 🙃🙃 to takie moje "piętnastominutówki" w pseudo siodle 😉
Jak wspaniale oczy nacieszyć tą soczystą zielenią, przepięknie tam macie 😍 moim marzeniem jest przeprowadzic się z koniem do Polski zanim już będzie za stary na terenowanie i pośmigac sobie po prawdziwych lasach 😋 wstawiam fotkę sprzed kilku dni bo u nas niestety susza tak tragiczna że wprowadzili najwyższe zagrozenie pożarowe I jest zakaz przebywania w lesie. Modlę się żeby spadł deszcz jak najprędzej.
No i jak się wątek ruszył pięknie 😁 maluda, U nas to zawsze jak już jest po żniwach, to muchy odpuszczają. Coś tam lata, ale już nie tyle, żeby się nie dało jeździć. Nawet konie same ze stajni w dzień wychodzą, a ostatnie 1,5 miesiąca to koczowali w środku całymi dniami. BUCK, Cudnego masz tego jelonka 😍 Kayraa, Grzywa na ostatniej fotce świetna! My mamy Wiślane wały, ale jednak kawałek drogi do nich, niemniej świetne są na galopy 😁 Sasini, No faktycznie koń w pełnym rynsztunku bojowym 😂 feno, Ja to zazdroszczę pogody, jestem zdecydowanie ciepłolubna i żebym narzekała, że gorąco to musi być grubo powyżej 35 stopni 😅
feno, ależ wam współczuje tych upałów, ja ledwo jestem w stanie wytrzymać te kilka dni w pl jak jest 30 😂 Jak wy funkcjonujecie w taką pogodę? Jeździcie bardzo wcześnie rano? Macie jakieś klimatyzowane hale czy coś?
Ja jestem z tej grupy ludzi co jak jest +25 to czas umierać i od 2 miesięcy wstaje o 5 żeby konia pojeździć bo potem jest umieralnia i dla mnie i dla niej 🙃
Także zembria, podziwiam, może powinnaś mieszkać w takiej Hiszpanii 😂
Co do robali to tak tylko dodam, że u nas było bardzo mało przez cały czas. Tz latały, denerwowały ale dało się jeździć rano do lasu. Gdzie w tamtym roku nawet rano to było niemożliwe. Ale może u mnie to kwestia zmiany miejsca, mniej wilgoci w okolicy itp.
BUCK, szczerze to nie wiem 🙂 jego ojciec to kasztan, a matka siwa. Ale może gdzieś dalej w rodowodzie coś widać espana, ja jestem z Opola 🙂
Żeby nie robić offtopu to wrzucam fotki z początku lata 😀