Jeśli popsuł się Wam fax w domu/biurze, lub takowego nie posiadacie a stanęliście przed koniecznością dosłania RMUA do Izby Przyjęć właśnie koniecznie faksem (szpitale nie posługują się mailami), to od razu mogę polecić usługę www.freelink.pl Faksy za darmo. Natomiast na pocztę nie ma co się fatygować. Poczta Polska wycofała się z usługi Biurofaks i już jej nie świadczy. Bo nie. Dobrze, że jeszcze znaczki sprzedaje... Pewnie do czasu.
Jeśli kupujesz samochód "z drugiej ręki" i robisz przeglądy u różnych mechaników - koniecznie zapisuj przebieg km, kiedy był robiony rozrząd w silniku (tam jest limit przejechanych km do wymiany linki rozrządu). W przeciwnym wypadku - czeka Cie ściąganie samochodu lawetą oraz remont silnika pod przymusem (okropnie drogie!).
Z drugiej strony - gdy nagle samochód "umiera" na drodze krajowej i nie chce za Chiny ruszyć, nie wpadaj w panikę! Po pierwsze spójrz na polisę AC - tam jest telefon Assistance. Zadzwoń, podaj gdzie jesteś (w jakiej części województwa), podaj swój nr telefonu (warto pamiętać)... i czekaj. Nie zdziw się, że co kilka minut będą dzwonić różni ludzie prosząc o potwierdzenie Twoich danych (łańcuszek), aż odezwie się w końcu człowiek z lawetą obeznany w okolicy, któremu podasz dokładnie co widzisz przez okno i w którym kierunku stoisz. On Cię znajdzie, poklepie ze zrozumieniem po ramieniu, wciągnie na lawetę. I już jesteś w domu :-) a właściwie w warsztacie mechanicznym.....
nie mówicie teściom "czujcie się jak u siebie i zróbcie to na co macie tylko ochotę!". nigdy. pod żadnym pozorem. nawet jeśli mają dobry gust. w efekcie mam szafki w kuchni pomalowane na szaro/zielono/żółto, każdą scianę innego koloru w jednym pokoju oraz wieloletnie ukochane owocujące drzewa przycięte prawie tuż przu pniu (!!!) a miały wielkie rozłożyste, ponad 20letnie korony!
Isabelle, kiedyś przeżyłam podobną zgrozę z dzierżawcami, na oko sensownymi ludźmi. Czysty przypadek, że dałam radę powstrzymać przed zabetonowaniem na równo cudownej ziemnej piwniczki (szalunki już stały). A metrowej grubości pas irysów zniknął bezpowrotnie. I dwie stare róże. Itd.
halo, byłam pewna, że teściowa ma naprawdę dobry gust, przy wybieraniu naszych mebli bardzo pomogła i się wykazała, myślałam, że zrobi z chałupy cacuszko... mam nauczkę, że jednak trzeba ale to obowiązkowo trzeba kontrolować i konsultować wszystko, bo potem można się wszystkiego spodziewać... najbardziej szkoda drzew, bo to było oczko w głowie mojej śp matki i taki żal mam trochę, że zostały tak brutalnie i paskudnie ogołocone... w efekcie to gruby pień plus kilka kikutów. sam pomysł cięcia drzew, które nie mają już liści wydaje mi się absurdalny, bo jak ukształtować koronę, skoro się nie widzi efektu? ale na ogrodnictwie się nie znam zbytnio 🙁
nauka prosta, to co jest dla nas wartościowe, dla innego jest zwykłym obiektem nie nasyconym emocjonalnie, więc z góry można założyć, że niezbyt się nim będzie przejmował.
Jeśli Twoja była przyjaciółka dalej trzyma w szafce w szkolnej szatni swoją kurtkę, po wyciągnięciu swoich rzeczy nie wkopuj jej rzeczy z powrotem do szafki. Gdy ,,kończysz", może stać za Tobą...
akurat drzewa owocowe przycina sie (i nalezy to robic, to element ich pielegnacji) wlasnie teraz i dokladnie w opisany sposob. na wiosne z cala pewnoscia odbija i beda owocowac, nawet lepiej niz wczesniej.
akurat drzewa owocowe przycina sie (i nalezy to robic, to element ich pielegnacji) wlasnie teraz i dokladnie w opisany sposob. na wiosne z cala pewnoscia odbija i beda owocowac, nawet lepiej niz wczesniej.
naprawdę? wyglądają tak koszmarnie, nigdy tak radykalnie nie były cięte 🙁 jakiś metr gałezi od pnia się ostał jedynie... czyli nie skrzywdzili aż tak drzewek i nie będzie korona rosnąć kolejnych 20 lat do bujności? strasznie mnie pocieszyłaś :kwiatek:
ma ktoś z Was konto w serwisie gastronauci.pl? Kilka razy próbowałam dodać opinie na temat lokali, w których bywam/byłam. Staram się oceniać obiektywnie. Za każdym razem moja opinia zostaje odrzucona, a powód nie zostaje podany. O co chodzi?
Jeśli stwierdzicie, że Wasz nowy laptop się zepsuł, bo zacięła się w nim spacja i nic nie możecie na nim zrobić, to zanim oddacie go do serwisu sprawdźcie czy wyciągnęliście baterie z klawiatury, którą mieliście w zestawie z myszą przy starym kompie i mysz wykorzystujecie do lapka 😵 Czasami sygnał jest tak silny, że dociera nawet z drugiego końca domu. Całe szczęście tuż przed spakowaniem lapka w karton i wysłaniem do serwisu z reklamacją mąż przypadkiem odkrył, że odłożona w drugim pokoju klawiatura jest czymś przyduszona i przez to wciśnięta jest spacja 😂
Kotlet, bacardi? Sobieski? Mmm, uwielbiam, za to, że nie czuć w nich alkoholu, ale ja się nimi nigdy nie upiłam 😉
Jeśli nie chodziliście na obcasach ponad 5m-cy, to nie zakładajcie wysokich szpilek na odwiedzanie grobów, bo akurat wtedy rodzice wpadną na genialny pomysł pójścia na cmentarz na piechotę, a nie samochodem.
Wczoraj klient w barze prosił, żebym nie mówiła jego żonie, że sześć razy nalałam zamiast czystego soku sok z czystą, bo chciał, żeby się dobrze bawiła. Nie zorientowała się biedaczka, ale nie wyglądała na smutną 😎 Zatem dla niewprawnych kubków smakowych polecam kupowanie napojów w barze osobiście 🤣