Forum konie »

Kącik Ujeżdżenia

Anaa  wielkie dzięki za zdjęciaz Bajardo
super galeria :kwiatek:
Mi jednak nie udało się wymigać od pojechania tych ujeżdżeniówek, więc jadę ale chyba tylko wkkwowskie programy zatem na P już pewnie będę mogła robić zdjęcia🙂
Magdzior, w takim razię liczę na ciebie 🙂
Anaa, bardzo fajna galeria, czytelna, elegancka, z wygodną nawigacją, aż przecierpiałam te znaki wodne na środku zdjęcia 😀iabeł: Well done! 😀
Jest lista zgłoszeń do Aro i wstępne listy piątkowe  😉

Jednak dałam rade się nauczyć programów  😁
Aventia co jedziesz?
MLASKUS, quantanamera, cieszę się, że się podoba 🙂
Kto się wybiera do Aro w ten weekend? i bylby zainteresowany fotami? 🙂
Jest lista zgłoszeń do Aro i wstępne listy piątkowe  😉

Jednak dałam rade się nauczyć programów  😁

a ja nie, bede sie uczyc codziennie jednego, bo mi sie wszystko chrzani...
🤣 lostak, oplułam monitor przez Ciebie, i to w pracy.

Nasi pojechali, są już na miejscu 🙂
ty sie nie smiej... widocznie jakis ogranicznik mam w glowie.  a w tych malorundowych masz tak w roznych miejscach zmiany, stepy, przejscia, ze naprawde mozna sie pogubic.  przynajmniej ja. 😡
Ja będę w sobotę i niedzielę. Liczę na małe oprowadzenie po terenie, bo w Aro jeszcze nie byłam 🙂
Anaa swietna galeria  😉

My bedziemy w Aro oczwiscie.
Ja będę w sobotę i niedzielę. Liczę na małe oprowadzenie po terenie, bo w Aro jeszcze nie byłam 🙂

aro zajmuje bardzo mały teren, szybko ogarniesz 🙂
no i na oprowadzankę zapraszam oczywiście 🙂
ty sie nie smiej... widocznie jakis ogranicznik mam w glowie.  a w tych malorundowych masz tak w roznych miejscach zmiany, stepy, przejscia, ze naprawde mozna sie pogubic.  przynajmniej ja. 😡

Jesli cie to pocieszy - tez tak mam. Trzy rozne czworoboki w jeden dzien pojechac oznacza dla mnie parowanie mozgu  😵 Ostatnio musialam sie uczyc jednego 10 min przed wsiasciem na konia  😁
Dołączam do grupy: "Uczę sie tylko jednego programu na raz"
ja to podziwiam wszystkich tych co mają np kilka koni i w jednym dniu kilka różnych programów jadą 👍

nie wiem, może po pewnym czasie mózg jakoś nabiera wprawy w szybkim i skutecznym zapamiętywaniu programów?
a ja nie mam żadnego problemy z zapamiętaniem 3 programów w 10 minut. Utrwalam je sobie przejeżdżając na koniu, ale bez podpowiedzi, zapamiętam na stałe dopiero jak poajde zupełnie sama z pamięci 😉. Chociaż jeździłam do C klasy, wyżej jest więcej haczyków pewnie trudniej ogarnąć. I też zawsze miałam problem z tym, jak w którym programie pojechać stępy 😉
Na pocieszenie moge napisać, ze podobno w weekend ma byc chlodniej, w niedz chyba tylko 18 stopni  😜  Współczuje startującym dziś w południe, masakra. Ja powoli uciekam do Aro. Powodzenia Wam zycze  🏇
Ja również uczę się jednego programu na raz 😁 Lub w kryzysie liczę na pomoc trenerki w czytaniu programu 😉

Już się boję przed jutrem 😜
ja z reguły wcześniej tylko przeglądam mniej więce programy a potem się ucze jednego na raz, chociaz te Lkowe programy sa tak szalenie dłuuugie i skomplikowane, że hej..🙂 😁

Powodzzenia wszystkim startującym jutro🙂 Mnie narazie na samą myśł robienia koreczków Reszce już się odechciewa;d
Są jeźdźcy, którzy mają na jednych zawodach ileś tam koni i dają radę. Zwłaszcza właśnie w Niemczech czasem widzę jak ktoś jechał np. czterema końmi różne konkursy. Najlepiej w takim przypadku jest chyba nauczyć się programu wcześniej, żeby mieć jakiś ogólny pogląd, a potem go sobie przypomnieć przed wsiadaniem na konia, którym się dany program jedzie.

A teraz dobra wiadomość dla wszystkich interesujących się ujeżdżeniem, którzy są z Wrocławia i okolic: już niedługo będziecie tam mieli Justynę Dysarz, bo z tego co się dowiedziałem, to planuje się przenieść do Wrocławia na przełomie sierpnia i września.
A propos Justyny właśnie, to ona kiedyś stwierdziła, że dla niej największym problemem jest zapamiętanie gdzie się zaczynają stępy, a gdzie kończą, bo to w każdym programie jest inaczej.
przeprowadza się?
Ja akurat nie mam problemu z uczeniem się dużej ilości programów na raz. Potwierdzam - najwięcej problemów sprawiają stępy 😉

Jakieś wieści z Aro już są?
Pal licho z czworobokiem.. to mozna  jezdzic po kartce... ale obejsc np 3 krosy w jeden dzien:P Kazdy po 2 -4 km i 20 -30 skokow:P  To sie dopiero w nogach cyujeŁ=
crazy, ale crossy można obchodzić quadem/skuterem :P
a czworobok trzeba przebiec samemu  😁
NIestety nie mozna... Albo nozki, albo rower.. a czesto podloze jest mega piaszczyste i dokladnie obejrzec mozna tylko na nogach.. wiec  NOGI.. i piechotka.
Absolutnie nigdy nie mozna jezdzic quadem, ani skuterem.
Ja czworoboki szybko zapamiętuję i mi się nie mylą (kiedyś dla samego funu sobie zapamiętywałam i recytowałam, hihi), ale parkur... o matko. Weź to jedź i jeszcze pamiętaj gdzie masz jechać... Na czworoboku wszystko się wolniej dzieje i nawet jak ma się czarną dziurę, to jest czas w porę sobie przypomnieć, na parkurze nie ma szans, chyba że ma się bardzo zwrotnego konia 😉
Koniczka, są wyniki na stronie aromeru 🙂 Lostak 3 miejsce w C, aniamic 2 bodajże w CC, Misia i Disco zawojowały eNkę 🙂
Ale na jutro nie ma wszystkich list jeszcze do Aro..
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się