Forum towarzyskie »

zima meldunki

chyba was nie lubie :/ 😉

wczoraj na uniwerek poszłam bez kurtki. To nie fair, że wy macie śnieg a ja nie!! 🙁(

mam nadzieję, że jeszcze minimum 11 dni wytrzyma...  🙄
wątek zamknięty
od wieczora sypie i sypie i przestac nie chce! zza okna ladnie wyglada - na szczescie wychodzic i sprawdzac jak to 'na zywo' wyglada nie bede 😉 choc w teren po sniegu chcialam jechac i lipa..
wątek zamknięty
sypie bardzo mocno od kilku dni
koszmar jakis
wątek zamknięty
koszmar? w końcu normalna zima, tylko konie trzeba spod śniegu odkopywać popołudniu  👀
wątek zamknięty
u nas od 2 dni chmury i dość zimno jak na angile i fakt, że rosną kwiatki bo jakies 7 stopni (wszystkie konie w stajni pomykają w 3 derkach jedna na drugą).
w każdym razie pogoda jest bardzo chmurzysta i bardzo niebardzo a tu ani grama śniegu.

i to jest w ogóle nie fair już, bo ani zimy nie mam, ani wiosny, tylko jakieś angielskie BLE :/
wątek zamknięty
A no wicec byla wiosna jest zima. Snieg sypie od wczoraj i jest go duzo po za tym mroz szczypie w nos. Ale jest przyjemnie 😀
wątek zamknięty
przysypalo mi dzisiaj tak samochod ze zerkając przez okno mi ukmknął i ciut sie przestraszyłam... musialam blizej podejsc i przypatrzec sie dokladniej  😵 a on sobie stał grzecznie gdzie go zostawilam
wątek zamknięty
Mam prośbę-piszcie skąd meldujecie,co? :kwiatek:
wątek zamknięty
i to się nazywa zima!!  😅  trzeba zdjecia dzieciom na śniegu robić zeby potem wiedziały o co chodzi...
z tym, że pięknie to jest u mnie w ogrodzie a na ulicach breja niestety

ja cierpię bo w ciąży: koń nie, sanki nie, łyżwy nie, narty nie..... nawet jak myśleliśmy ostatnio o kuligu to mój mąż chciał zastrzec że tylko kłusem bo ciężarna by była na saniach. kłusem - pffff to co to za kulig.

ech ja poproszę tak samo za rok!
wątek zamknięty
Biała Podlaska -4 ciągle pruszy śnieg, momentami wychodzi słońce
wątek zamknięty
o Siedlcach pisalam
wątek zamknięty
W Olsztynie mrozu chyba nie ma, ale cały dzień pada śnieg i jest okropnie zimno, brrr 🍴
Nie lubię takiej zimy...
wątek zamknięty
jak ktoś ma w awatarze skąd jest, to chyba nie musi pisać skąd nadaje meldunek...?
wątek zamknięty
Chyba, że jest "obywatelem świata", jak ja  😂
wątek zamknięty
Wawrek mi się to srednio podoba, pług moją wioskę niestety omija...
wątek zamknięty
sznurka, nie ma rady w takim razie, łopata i do roboty 😉

uch, jak ja bym chciała żeby tu coś spadło... o co zakład, że cały śnieg się roztopi dokładnie 27 wieczorem? przynajmniej w Lublinie?
(albo w Warszawie napada tyle, ze nie bede mogła lądować i odwołają mi lot albo wyladuje w Gdańsku :/ )
wątek zamknięty
Śniegu kupa na wschodzie i ciągle sypie.

nie ma rady w takim razie, łopata i do roboty

Przyjeżdżaj, mam 700 m drogi dojazdowej, 60 swojej własnej i całe podwórko, szuflę zapewniam, wszystko możesz odśnieżyć, wybieg też, a co tam  😀iabeł:
Pług u mnie rzadko bywa, bo na dwa gospodarstwa przy drodze gruntowej wójtowi nie opłaca się przysyłać, wszak stąd dzieci do szkoły nie muszą jeździć. Dorosłych, co muszą do roboty, wójt ma w poważaniu, tylko płacenia podatków wymaga bezwzględnie. Janko-muzykant jeden.
Choć ostatnio jak odśnieżali w poniedziałek to wte i nazad jeździli z 10 razy - normę wyrabiali czy kilometrów za mało mieli na liczniku?  😂

Cud mniemany.
wątek zamknięty
Śniegu full, temp. sporo poniżej zera...

Zimno, źle i niedobrze🙁
wątek zamknięty
Sypie sypie cały dzień, wyszłam przed chwilą do samochodu na dwór, i ta cisza jest przerażająca... i biało wkoło....
Okolice Gdańska. Brrrr a jeszcze pług się nam zepsuł  i nie mamy czym odśnieżać.
wątek zamknięty
Śniegu kupa na wschodzie i ciągle sypie.

nie ma rady w takim razie, łopata i do roboty

Przyjeżdżaj, mam 700 m drogi dojazdowej, 60 swojej własnej i całe podwórko, szuflę zapewniam, wszystko możesz odśnieżyć, wybieg też, a co tam  😀iabeł:
Pług u mnie rzadko bywa, bo na dwa gospodarstwa przy drodze gruntowej wójtowi nie opłaca się przysyłać, wszak stąd dzieci do szkoły nie muszą jeździć. Dorosłych, co muszą do roboty, wójt ma w poważaniu, tylko płacenia podatków wymaga bezwzględnie. Janko-muzykant jeden.
Choć ostatnio jak odśnieżali w poniedziałek to wte i nazad jeździli z 10 razy - normę wyrabiali czy kilometrów za mało mieli na liczniku?  😂

Cud mniemany.

przyjeżdżaj, przygotuj i zaprezentuj za mnie prezentacje - a ja chętnie poodśnieżam 😉
nie martw sie, zanim przyjade nic nie będzie (takie moje szczęście), a Ty przecie moje okolice 😉 jeszcze te kilka dni dasz rade 😉
wątek zamknięty
Mam nadzieję, że mnie kiedyś wreszcie nawiedzisz, miałaś córkę Ważki obejrzeć  🤬  😎

Ze śniegu tylko cieszyć się trzeba, bo jak stopnieje.... będziemy się taplać w błocie.
wątek zamknięty
Zimę to ja lubię na zdjęciach 🙄
Wszystko związane z komunikacją miejską tudzież samochodem zimą jest ble.

Ale fakt, pięknie jest.
Dziś w Warszawie, plener na starym cmentarzu

wątek zamknięty
Olsztyn dziś biały i puchaty  😜
wątek zamknięty
Wiwiana i przyjade, chociaż nie za tym razem na pewno :/ nie bedzie czasu ani możliwości.

nie wiem czy samochód sobie zafunduje w kwietniu czy w czerwcu, ale jak go juz bede miala to na pewno przyjade, o to sie mozesz nei martwic  😜 nie moge sie doczekać

a tak z czystej ciekawości - widujesz czasem Ważkę? co u niej?

zeby nie bylo ze nie na temat:
Lublin : -3, śnieży
Southampton: ok. 12 stopni, zachmurzenie umiarkowane. jeśli zacznie padac kiedy akurat wsiade na konia będę BAAAAAAAARDZO zła  😤
wątek zamknięty
W Szczecinie znów pada śnieg... 👿
wątek zamknięty
Ja  tam uwielbiam zimę.. Ale tak jak Dempsey - teraz w ciąży to kicha... Sanki nie, deska nie, nawet na łyżwy miałam ochotę i nie dane mi to w tym roku...
U mnie śnieg po kolana (ludzkie, nie końskie) U mnie nad Wisłą, między Płockiem a Warszawą..
Koniki zadowolone sobie biegają... Fisio zrobił orła na śniegu, a ja w weekend zamierzam ulepić tradycyjnego już bałwana na środku padoku. Takiego z czterema nosami z marchewki (po jednym nosie na każdego konia, chyba że oczywiście Fisio zeżre jak zwykle wszystkie nosy)

No i biały koń jakiś taki mało biały w kontraście z tym śniegiem...Chociaż odkąd się tarza w białym puchu to trochę z nim lepiej...

Ale mi brakuje jazdy po puszku.... Tego ubierania się w czapkę antyterrorystkę* i gogle od deski...

* 🚫tak apropos czapek antyterrorystek to mama miała taką zabawną historię... Postanowiła kupić sobie, mi i jeszcze kilku osobom jeżdżącym... Wpada do sklepu i prosi o siedem takich czapek.... Mina sprzedawcy: bezcenne
wątek zamknięty

I pada i pada i pada... I tak caaaały Boży Dzień...
wątek zamknięty
he he właśnie dzwonił teść, że tak zasypało drogę, że możemy dzisiaj nie przyjeżdżać, żebyśmy lepiej zostali u mojej mamy  🤔wirek:
wątek zamknięty
[quote author=m0niSka link=topic=1097.msg179606#msg179606 date=1235052636]

I pada i pada i pada... I tak caaaały Boży Dzień...
[/quote]

I Bożą noc... masakra jakaś!!  😵
wątek zamknięty

zima Panie, zima 🏇
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.