Forum konie »

Końska Rewia Mody część XX (2026)

Jeszcze nie ma tegorocznego wątku?
To ja zacznę. Z racji tego szatańskiego mrozu musiałam zapakować swoje kulawe dziecko w derkę. Chyba czekała na tę okazję dobry rok 😂
IMG_4269.jpeg IMG_4269.jpeg
martrix, o mój boże, wspaniała jest ta derka!
W poprzednim wątku pytałam o czapraki marki Quarterline. Niestety za dużo się nie dowiedziałam, ale mam takowy, dostałam na urodziny od małża 🙂 także chwalę się, bo jest naprawdę spoko. Sprawdzony na zawodach w ulewnym deszczu, nic się z nim nie stało, dobrze odprowadza wodę, bardzo szybko wysechł. Po praniu nadal ładny, kolor się nie sprał, nie mechaci się. No i polska produkcja. Na pewno nie jest to mój ostatni czaprak z tej firmy, jakościowo jest naprawdę sztos. Kolor jaki mam to Grape Wine, na żywo faktycznie wygląda jak wino 😉
1000049298.jpg 1000049298.jpg
1000043376.jpg 1000043376.jpg
Coraz mniej nasz szmatoholikow 😅
Wszystkiego dobrego w now roku, samych pięknych kolekcji! 😘
Zaszalałam z kolorem na padok, żeby w razie zagubienia w krzakach łatwo było odnaleźć. Kantar eskadron dynamic poppy red i niezadowolony kucyk
IMG_3546.jpeg IMG_3546.jpeg
IMG_3559.jpeg IMG_3559.jpeg
martrix, - cudowna jest ta derka 😍 całkowity obłęd, uwielbiam dinozaury
elwa28, - przepiękny kolor, bardzo "mój" 💖
dairoxroxi, - no niewątpliwie będzie łatwo znaleźć 😂

W sumie też mam jedno lekko szmatoholiczne, wyciągnęłam w końcu derkę kentucky z pokrowca po dwóch latach. Na fotki, po czym tam wróciła... 😂
22160.jpg 22160.jpg
keirashara, pięknie! 😍 zapomniałam że Kentucky miał w ogóle taki kolor haha
A to i ja się pochwalę! Upolowałam czaprak z nowego Eskadrona, przyszedł już jakiś czas temu, ale konia jeszcze nie widział, więc fotki "saute" tylko mam 😉
I dostałam od kumpeli na święta przepiękny kantarek Kentucky 😍 Jest tak mięciutki i piękny, że żal mi go na konia ubierać 😅 Obie rzeczy chyba do wiosny zaczekają na premierę, póki co sobie wiszą w siodlarni na widoku i co wchodzę, to się zachwycam na nowo 🙃
20251215_133037(1).jpg 20251215_133037(1).jpg
20260112_130023.jpg 20260112_130023.jpg
keirashara, mnie ta derka kusi, a z drugiej strony nie wiem czy ten odcień nie jest zbyt crazy 🙈 ale pieknie Wam w niej!

Grana i pierwszy Eskadron od stu lat! Heritage, ale jaki model i kolor to nie mam pojęcia 😂
IMG_4178.jpeg IMG_4178.jpeg
zembria, tez go mam, tylko w wersji skokowej. Na żywo jest naprawdę śliczny, na zdjęciach nie robi takiego wrażenia. Mam tez kantar. Ale czekają na premierę aż dzieckoń się ujeździ i przyjedzie.

elwa28, też kupiłam sobie dwa czapraki z Quarterline. Mam ten Flora w kolorze pomarańczowym i ten sam co ty. Na razie dostałam tylko ten pomarańczowy, bo fioletowego nie bylo na stanie, pan do mnie zadzwonił z pytaniem czy chce sobie wybrać cos innego czy maja mi go dosłać jak sie uszyje. Także obsługa klienta mocno in plus. Sam czaprak wygląda świetnie, cyknę może fotę jak bede w domu. Jakościowo wydaje sie być top, ciekawa jestem bardzo jak sie bedzie układał pod siodłem.
4425.jpg 4425.jpg
Ollala, Na kantarek też się czaiłam, ale zanim zdecydowałam się na zakup, to dostałam ten bordowy i przepadłam 😍
Ollala, Mogę pokazać jak wygląda pod siodłem 😉
Zdjęcie moje, ale kuń i czaprak nie moje, moja trenerka na zawodach szpanowała tym czaprakiem, widząc jak świetnie się sprawdził w ulewnym deszczu, zdecydowałam się na zakup swojego 🙂 nie chłonął wody, odprowadził dobrze wilgoć, no ujął mnie po prostu swoją funkcjonalnością.
zembria, kantar sztos! Piękny kolor 🙂
1000023296.jpg 1000023296.jpg
keirashara, ha ha, też mam taką derkę, jeszcze nie wyciągnęłam z pokrowca, nie miałam na razie po co 🙈🙈🙈
dairoxroxi, fajnie wygląda, mi się ten kolor na żywo bardzo podoba. I nie zgodzę się, że jest coraz mniej szmatoholików, znam wielu. Tylko nie każdy się chwali tym nałogiem 🤣
Nirv, - no ja miałam kupon i zabrakło akurat czarnych i poszalałam na tą... mam ciągle mieszane uczucia co do tej decyzji 😂 ale zdecydowanie się wyróżnia.
anai, - moja dwa lata czekała na 5 minut na koniu i schowanie do pokrowca... na kolejne lata pewnie 😉 raczej nim nie wrócę do startów, a przecież mu jej nie dam do wysyfienia w boksie, od tego są tanie hkm 😝

Eskadroniki z nowego heritage klasa, kurcze zmieniam zdanie na jego temat. Potwornie podoba mi się kantar wildberry, ale... mam już 4 kantary z futrem "tylko na okazje". Bardzo nie potrzebuję tego piątego z futrem i staram się być rozsądna 😂
Heh patrzcie co ja wygrzebałam z Vinted 😀 Dralon Plum-Limegreen z 2010. Modelka robiła wszystko, żeby się nie zaprezentować 🤣
IMG_3466.jpeg IMG_3466.jpeg
IMG_3473.jpeg IMG_3473.jpeg
IMG_3489.jpeg IMG_3489.jpeg
Zuzu., - łoooooo to się nazywa łup! Piękna 😁
Zuzu., bardzo ładnie jej w tych kolorach 😍

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się