Forum konie »

strzemiona

miossia, miałam wcześniej Opery i teraz mam Areny. Wolę te drugie. W operach przy skokach ponad 120 na krótkich strzemionach to mocowanie puślisk upijało mnie w piszczele a do tego odkręciła i się stopka na skokach i je wywaliłam.
Stoję przed wyborem strzemion bezpiecznych i nie mogę się zdecydować ktore kupić,jakiej firmy,z jakim systemem otwierania,ktore systemy bywają zawodne bo moga sie zaciąć i nie otworzyć itd.Rozważam Acavallo Rel-x lub Arena?Flex-on Safe-on12,Tech stirrups Venice,Zandona Omnia.Stopa r.36-37.Jazda w terenie ale tez i skoki.Z góry dziekuję za porady
biedrona78, sprenger aero.
bezpieczny system, stopka kątowana cała a końcwka mocniej, wymienne bolce na kolce w komplecie.
super waga i top balans. Stabilne- szeroka stopka ale nie wieeelka. Prze to nie są tak one cal wielkie i pasują nawet do ujeżdzeniówki.
kotbury, orientujesz się może ile ważą strzemiona sprenger aero?
biedrona78, sprawdzę to, bo gdzieś to mamy zapisane.
Dojrzałam w końcu do decyzji o zakupie lepszych niż obecnie strzemion - na oku mam freejump soft up pro i air. Problem jest taki, że nikt ze znajomych nie ma tego modelu by pożyczyć i sprawdzić czy w ogóle będą pasowały. Czy są jakieś sklepy które umożliwiają "testy" strzemion? Bo przyznaję że byłoby szkoda wydać tysiaka na bubel 😅 a zwrot użytych w celu sprawdzenia też nie każdy sprzedawca przyjmie bo nie będzie to już produkt idealnie nowy?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się