Wracam z aktualizacją, wczoraj testowałam czaprak Quarterline na zawodach, co prawda nie na mojej rudej, koń mojej trenerki 🙂 czaprak z wierzchu faktycznie jest mięciutki, nie jest za gruby, pod spodem nie ma siatki jak wszystkie, a jakiś taki nietypowy materiał, mi to przypominało w dotyku lniane koszulki. W każdym razie pogoda była tragiczna, lało, a czaprak świetnie odprowadził wodę i wilgoć. Po zdjęciu z konia nie był nasiąknięty wodą, w dotyku był prawie suchy. Jeszcze będę testować w jakiś upalny dzień, jak sobie poradzi z potem, ale na ten moment jestem zadowolona, prawdziwy "techniczny" czaprak, w dodatku ładnie wyglądający 🙂
Czy ktoś mógłby zrobić mała recenzje czapraków Cavalleria Toscana? Widzę, że zaczyna się hype na tę markę, ale ceny są trochę kosmiczne. Wizualnie tak srednio mi sie podobają, ale nie widzialam na żywo. Z czego wynika ich popularność?
elwa28, tam jest pod spodem bawełna wafelek.
Moja frimowa marka ma ją w swoich czaprakach od chyba dekady i ogólnie to jest jedna z lepszych rzczy dla konia ... ale🙂
Będzie to trudnijsze w utrzymaniu w czystości w okresie linienia bo ta struktura włówkien 3D pwoduje, że jest więcej zamakraków, w które się czepia włos.
Za to jak konie mają tendencje do wyspek, otarć , guzków kolagenowych, tkliwości grzbietu to to jest najlepsz aopcja do daje największa wentylację i najszybciej odporwadza pot w głab czapraka= będzie zapobiegała przegrzniau włókien kolagenowych w grzbiecie (boeslność pleców). Plus ponieważ to nie jest syntetyk nie będzie mikroplastyku.
jabooshko, a co dokładnie chcesz wiedzieć? Mam kilka. Są ładne, ale nie trzymają kształtu, takie miękkie szmatki - zależy kto co lubi. Drogie, fancy, basic.
keirashara, właśnie miałam o tym pisać 😀 mi się kolory podobają. Mam nadzieję że ten żółty jest taki ciepły, bo jak tak to się chyba w końcu skusze na coś. Różowy też ładny 💕
Ja się przyznam, że się "obsrałam'... i jestem w poniedziałke w warszawie i dzień zaczynam od wizyty w sklepie jeździekcim... i chyba celowo zostawię portfel w hotelu🙂
Ten "taupe" (sraupe, czyli po prostu beżowy czy tam abrdizej kawaka z mleczkiem) to coś za czym łaże od poprzedniego taupe gdzie oczywiście tak długo myślałam, że muż nic nie zostało.
Jets też czarny... specjalnie, żeby mnie bolało podwójnie!
Dera przepiękna- do tego to chyba dralon jest?
Jestem ciekawa jakie będa rozmiary realne teraz, bo ja muszę mieć czapraki jak namiot, dlatego Ps of sweden mi bardzo pasowało ostatnio.
kotbury, - zmartwię Cię, ale czapraki są spore 😉 Mam zeszłoroczny moss green i no może nie jest taką derką jak PSoS, ale mały to też nie jest.
W różu wzornictwo nie leży, ale ten tapue i czarny to bym upolowała w modelu sparkle jewel. Żółty też piękny, pasowałbymi na Grubcia, ale mam już eskadronowe mango i musztardowego kentucky, więc tak aż nie kusi.
Zrobiłam wczoraj premierę Bożonarodzeniowego PsoS, naczekał się w siodlarni 😅 Jak zwykle tylko problem przy zieleniach z oddaniem koloru. Na żywo to taka ciemna "choinkowa" zieleń, złote sznurki i kryształki. Wszystko to co tygryski lubią najbardziej 😁
dairoxroxi, - *nie potrzebuje jej, nie potrzebuje jej, nie potrzebuje jej...* - piękna 😉😍 zembria, - na fotce bardziej oliwka, ale bardzo pasuje Blondasowi w tej wersji ze złotym. emptyline, - dawni Całuska nie było, co u Was? 😀
Chcialabym sprzedac czaprak ktory mi zalega w szafie, ale nie mam pojecia co to za kolor/kolekcja. Czy moglby ktos kto sie bardziej zna na eskadronach pomoc? 🙏
Probowalam szukac online ale to nie jest pearl grey chyba, nic innego nie moge znalezc. Na pewno ma juz kilka lat.
Chcialabym sprzedac czaprak ktory mi zalega w szafie, ale nie mam pojecia co to za kolor/kolekcja. Czy moglby ktos kto sie bardziej zna na eskadronach pomoc? 🙏
Probowalam szukac online ale to nie jest pearl grey chyba, nic innego nie moge znalezc. Na pewno ma juz kilka lat.