Forum konie »

Końska Rewia Mody XIX (2025)

Wracam z aktualizacją, wczoraj testowałam czaprak Quarterline na zawodach, co prawda nie na mojej rudej, koń mojej trenerki 🙂 czaprak z wierzchu faktycznie jest mięciutki, nie jest za gruby, pod spodem nie ma siatki jak wszystkie, a jakiś taki nietypowy materiał, mi to przypominało w dotyku lniane koszulki. W każdym razie pogoda była tragiczna, lało, a czaprak świetnie odprowadził wodę i wilgoć. Po zdjęciu z konia nie był nasiąknięty wodą, w dotyku był prawie suchy. Jeszcze będę testować w jakiś upalny dzień, jak sobie poradzi z potem, ale na ten moment jestem zadowolona, prawdziwy "techniczny" czaprak, w dodatku ładnie wyglądający 🙂
1000023296.jpg 1000023296.jpg
Czy ktoś mógłby zrobić mała recenzje czapraków Cavalleria Toscana? Widzę, że zaczyna się hype na tę markę, ale ceny są trochę kosmiczne. Wizualnie tak srednio mi sie podobają, ale nie widzialam na żywo. Z czego wynika ich popularność?
elwa28, tam jest pod spodem bawełna wafelek.
Moja frimowa marka ma ją w swoich czaprakach od chyba dekady i ogólnie to jest jedna z lepszych rzczy dla konia ... ale🙂
Będzie to trudnijsze w utrzymaniu w czystości w okresie linienia bo ta struktura włówkien 3D pwoduje, że jest więcej zamakraków, w które się czepia włos.
Za to jak konie mają tendencje do wyspek, otarć , guzków kolagenowych, tkliwości grzbietu to to jest najlepsz aopcja do daje największa wentylację i najszybciej odporwadza pot w głab czapraka= będzie zapobiegała przegrzniau włókien kolagenowych w grzbiecie (boeslność pleców). Plus ponieważ to nie jest syntetyk nie będzie mikroplastyku.
jabooshko, a co dokładnie chcesz wiedzieć? Mam kilka. Są ładne, ale nie trzymają kształtu, takie miękkie szmatki - zależy kto co lubi. Drogie, fancy, basic.
Wpadam z nowym ES, coral. To odcień pomarańczowy /łososiowy rozbielony, oczywiście niewiele ma wspólnego ze zdjęciami katalogowymi (na szczęście).
IMG_20250521_112413_resize_16.jpg IMG_20250521_112413_resize_16.jpg
IMG_20250521_102516_resize_22.jpg IMG_20250521_102516_resize_22.jpg
anai, mega ładny! zdecydowanie ładniejszy, niż na katalogowych zdjęciach
Ale fajny. Taki nieoczywisty, ale elegancki przy tym.
Wyszedł nowy eskadron platinum i uwaga, uwaga - jest derka w kratkę 😎

https://www.instagram.com/reel/DLF3YjFIZkg/?igsh=NmFvdGJxNm9kOWRw

Kolory nie do końca moje, ale miło, że coś innego niż granatowy 😂 Ten róż i beż wydają się całkiem ciekawe, pytanie jak na żywo.
keirashara, właśnie miałam o tym pisać 😀 mi się kolory podobają. Mam nadzieję że ten żółty jest taki ciepły, bo jak tak to się chyba w końcu skusze na coś. Różowy też ładny 💕
keirashara, różowy i beżowy ???? fajna ta kratka!
keirashara, ja już mam zamówiona te derkę w kratkę 😅

A tu na osłodę stockholm desert rose. Derka będzie idealnie pasować!
IMG_6651.jpeg IMG_6651.jpeg
dairoxroxi, - czemu mnie to nie dziwi 😂 Piękne te ES, a Twoje zdjęcia jak zwykle wprost z reklamy 😍
Ja się przyznam, że się "obsrałam'... i jestem w poniedziałke w warszawie i dzień zaczynam od wizyty w sklepie jeździekcim... i chyba celowo zostawię portfel w hotelu🙂

Ten "taupe" (sraupe, czyli po prostu beżowy czy tam abrdizej kawaka z mleczkiem) to coś za czym łaże od poprzedniego taupe gdzie oczywiście tak długo myślałam, że muż nic nie zostało.
Jets też czarny... specjalnie, żeby mnie bolało podwójnie!
Dera przepiękna- do tego to chyba dralon jest?

Jestem ciekawa jakie będa rozmiary realne teraz, bo ja muszę mieć czapraki jak namiot, dlatego Ps of sweden mi bardzo pasowało ostatnio.
kotbury, - zmartwię Cię, ale czapraki są spore 😉 Mam zeszłoroczny moss green i no może nie jest taką derką jak PSoS, ale mały to też nie jest.

W różu wzornictwo nie leży, ale ten tapue i czarny to bym upolowała w modelu sparkle jewel. Żółty też piękny, pasowałbymi na Grubcia, ale mam już eskadronowe mango i musztardowego kentucky, więc tak aż nie kusi.
keirashara, musze mieć namiot na długość bo mnie irytyje jak moja nowiusia podkładeczka z mattesa się przybrudza od spoconych plecków
Cavalloshop dało czadu, derka już u mnie a zamawiana wczoraj 😎 jest super cute, ale klasyczny cienki polar
IMG_6767.jpeg IMG_6767.jpeg
IMG_6776.jpeg IMG_6776.jpeg
dairoxroxi, jaka piękna! <3
Jeszcze sobie zestawiłam z ostatnim czaprakiem i o mamo aż się nie mogę doczekać aż będzie chłodniej żeby używać derki 🦄
IMG_6800.jpeg IMG_6800.jpeg
IMG_6795.jpeg IMG_6795.jpeg
Ma ktoś zdjęcia różowych z nowego eskadrona jeszcze ?
Popełniłam derkę w kratkę ????
Czy gdzieś poza olxem itp znajdę ochraniacze w kolorze silk purple? albo czymś podobnym fioletowym w rozmiarze L 😁
867a6d3ee0e254237d40eed152037590.jpg 867a6d3ee0e254237d40eed152037590.jpg
Pati2012, Vinted ?
Zrobiłam wczoraj premierę Bożonarodzeniowego PsoS, naczekał się w siodlarni 😅 Jak zwykle tylko problem przy zieleniach z oddaniem koloru. Na żywo to taka ciemna "choinkowa" zieleń, złote sznurki i kryształki. Wszystko to co tygryski lubią najbardziej 😁
1000038379.jpg 1000038379.jpg
1000038406.jpg 1000038406.jpg
Całusek w kantarze moss green. 🙂
_DSC0787.JPG _DSC0787.JPG
Cukiereczek z platinum 2025 🦄
ME6A1582.jpeg ME6A1582.jpeg
ME6A1597.jpeg ME6A1597.jpeg
dairoxroxi, jaki masz rozmiar? bo ostatnio wypadały mniejsze 🙂 przepiękny kuc
Pati2012, 135 cm ale jakoś dziwnie w klacie jest skrojona bo jednocześnie ciasna a góra sterczy, to samo mam w Heritage zimowym”24
dairoxroxi, - *nie potrzebuje jej, nie potrzebuje jej, nie potrzebuje jej...* - piękna 😉😍
zembria, - na fotce bardziej oliwka, ale bardzo pasuje Blondasowi w tej wersji ze złotym.
emptyline, - dawni Całuska nie było, co u Was? 😀
Chcialabym sprzedac czaprak ktory mi zalega w szafie, ale nie mam pojecia co to za kolor/kolekcja. Czy moglby ktos kto sie bardziej zna na eskadronach pomoc? 🙏

Probowalam szukac online ale to nie jest pearl grey chyba, nic innego nie moge znalezc. Na pewno ma juz kilka lat.
WhatsApp Image 2025-07-09 at 13.49.52.jpeg WhatsApp Image 2025-07-09 at 13.49.52.jpeg
WhatsApp Image 2025-07-09 at 13.49.57.jpeg WhatsApp Image 2025-07-09 at 13.49.57.jpeg
Chcialabym sprzedac czaprak ktory mi zalega w szafie, ale nie mam pojecia co to za kolor/kolekcja. Czy moglby ktos kto sie bardziej zna na eskadronach pomoc? 🙏

Probowalam szukac online ale to nie jest pearl grey chyba, nic innego nie moge znalezc. Na pewno ma juz kilka lat.
WhatsApp Image 2025-07-09 at 13.49.52.jpeg WhatsApp Image 2025-07-09 at 13.49.52.jpeg
WhatsApp Image 2025-07-09 at 13.49.57.jpeg WhatsApp Image 2025-07-09 at 13.49.57.jpeg
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się