Forum konie »

Kącik Rekreanta (część XVII) 2024

A ja muszę, bo się uduszę. 3 lata temu przywiozłam Januszka. TRZY. LATA. TEMU. Jakim cudem ten czas tak leci?! 😩 Jak bogatym człowiekiem byłabym, gdybym nie wpadła na ten pomysł? 😂

Wrzucam zdjęcia Janeczka z pierwszych dni i nasze ostatnie zdjęcia - takie mini from zero to hero, chociaż do hero to jeszcze długa droga przed nami 😅
Ale tak naprawdę dopiero od pół roku uczę się świadomego jeździectwa, więc można mi wybaczyć.

IMG_2325.jpeg IMG_2325.jpeg
IMG_0266.jpeg IMG_0266.jpeg
IMG_9915.jpeg IMG_9915.jpeg
IMG_0249.jpeg IMG_0249.jpeg
IMG_0029.jpeg IMG_0029.jpeg
wątek zamknięty
infantil, ile można zrobić rzetelną robotą - ze szkapka, na którego pewnie nawet bym zbyt długo nie paczała, na dostojnego pana Janusza! 🦄
Lać i patrzeć czy równo puchnie! 👌
wątek zamknięty
infantil, jak to z "brzydkiego kaczątka" stał się kawał ładnego koniucha! Graty! Btw, wiesz, że stoimy obok siebie? 😅
wątek zamknięty
Przejechałam dzisiaj swoje pierwsze prawdziwe 90 cm.😍 Trzecie nasze wspólne zawody, zaczęliśmy od 70, potem 80 i dzisiaj 90. Śmiałam się, że w tym tempie to do końca sezonu 140 pojadę.😅 Tylko koń z lekka za młody haha W każdym razie powoli włącza mi się mózg w trakcie przejazdu, naprawdę dobrze mi się dzisiaj jechało mimo, że dzieciaczek ostatnio pokazuje małe rogi i na rozprezalni i w pierwszym przejeździe nie był taki kochany jak zawsze. Ale to też dobrze, bo się zaczął trochę otwierać, na początku był aż za bardzo zamknięty w sobie i nic go nie obchodziło, więc jak teraz przejedziemy ten mini bunt, to będzie idealnie. Żeby każdy czterolatek był taki jak on, to życie byłoby naprawdę łatwe i przyjemne.😁
IMG_8965.jpeg IMG_8965.jpeg
IMG_8968.jpeg IMG_8968.jpeg
IMG_8969.jpeg IMG_8969.jpeg
wątek zamknięty
flygirl, promieniejesz, no rzygusiasz tęczusią! 😍😁
140 to może nie, z uwagi na wiek konia, ale... 110? 😎 Czekam na relację! 😜

btw. te daszki to do Samshieldów, si? 😀
wątek zamknięty
Czterolatki chyba do metra mogą? Ale takiego metra jak tu stawiają, to nigdzie w PL nie widziałam, więc w zupełności mi wystarczy.😅

Daszek jest do każdego kasku.😉
IMG_8964.jpeg IMG_8964.jpeg
IMG_8970.jpeg IMG_8970.jpeg
wątek zamknięty
Hermes, a wiem! Kiedyś się może nawet spotkamy w lesie 😜
I dziękuję za miłe słowa o Januszku!

flygirl mega! Naprawdę super, że masz możliwość rozwoju i że tak z tego korzystasz - czekamy na więcej! 😍

My też pojechaliśmy na zawody i może nie była to tak spektakularna wysokość, jak u flygirl, bo jedyne 60/70 cm, ale kto lepiej zna nasze zawodowe perypetie, ten wie, jakim sukcesem było przejechanie tych szcześdziesiątek na zero. No więc było na zero, był wyjazd do dekoracji i była masa zabawy i uśmiechu, a to na takich towarzyskich zawodach jest najważniejsze 😁

IMG_1982.jpeg IMG_1982.jpeg
IMG_1980.jpeg IMG_1980.jpeg
E231814E-8EF6-43B7-B181-38CED93F8B6C.jpeg E231814E-8EF6-43B7-B181-38CED93F8B6C.jpeg
wątek zamknięty
Boże jaki ładny koń!!!
wątek zamknięty
Jeżeli to o moim, to dziękuję 😁
wątek zamknięty
Czekam na moment kiedy my dojdziemy do takiego poziomu. Zdjęcia porównawcze jak się muskulatura zmieniła, pierwszy wyjazdowy trening/zawody. Na razie jesteśmy w trybie przeciągłego zajeżdżania i po pierwszych galopach na długiej ścianie hali. Z placem na którym się dużo dzieje na razie zapoznajemy się stępem. No i czekam na nasze siodło, czuję, że to będzie przełomowy moment treningów 😁
IMG_20240612_180258_253.jpg IMG_20240612_180258_253.jpg
wątek zamknięty
Każdy sukces jest sukcesem, niezależnie od wielkości czy etapu 😁 dla mnie właśnie jeździectwo uczy cieszyć się z drobnostek, a to uda się pokonać parkur, choćby mały, a to koń grzecznie wyjdzie na plac.

U nas z takich szczęśliwostek to ostatnio była moja taka trochę wymarzona sesja zdjęciowa i nowa rola Grubcia - profesoruje sobie pod dziewczynką. W weekend pokonali parkur z krzyżaczków na zawodach o szalonej wysokości jakichś 30cm, ale dali radę, a to jak ją ratował 😍 strasznie jestem z niego dumna.
Wracając do foteczek - wrzucam co mam, bo jestem totalnie zakochana w nich. Jedno z chabrami chyba wyląduje na ścianie 😁
JBA_7284.jpg JBA_7284.jpg
JBA_7641.jpg JBA_7641.jpg
JBA_7554.jpg JBA_7554.jpg
wątek zamknięty
Moje niespełnione marzenie, zdjęcia od Jessici.😍 Podziwiam od czasów fotobloga.🙈 Przepiękne te foty, zwłaszcza to wasze wspólne, no mega.

Ja swoje czteroletnie dziecko powoli wyprowadzam na spacery na tor do galopu, mam nadzieję, że podłoże w końcu tam porządnie wyschnie i uda nam się pogalopować porządnie. To jedyna opcja wyjazdu w „teren” tutaj, więc.🤷 Niczego mi tak nie brakuje jak moich zeszłorocznych galopad w lesie i na polach.😕
IMG_9101.jpeg IMG_9101.jpeg
wątek zamknięty
flygirl, - u mnie podobna historia! ale jak rok temu szukała modeli na szkolenia to zgłosiłam Alutka i się udało 😀
Brak terenów rozumiem aż za dobrze, niby mam las, ale to nie są moje szerokie piaskowe drogi z lubuskiego 😓
wątek zamknięty
keirashara, ale foty!!! Ta z Tobą?! Wow 😍
wątek zamknięty
keirashara o pani, przepiękne te zdjęcia 😍
wątek zamknięty
keirashara na ścianę to oba 🙂
wątek zamknięty
keirashara, o, miałam dwa dni temu warsztaty z Jessicą i opowiadała mi o tym polu chabrów 😍😍😍 przepiękne!!!
wątek zamknięty
Dzięki! Też jestem totalnie zachwycona 😁

anai, - świat jest mały 😉 To pole aż sie prosiło o foteczki, akurat go nie obsiali w tym roku i całe w chabrach zarosło.
wątek zamknięty
keirashara,
Super zdjęcia, konik wygląda jak milion dolców. Chyba muszę męża zatrudnić do jakiejś sesji końskiej bo wrócił do fotografowania, tylko najpierw konia trzeba odgruzować.
Do takiej sesji kąpałaś tylko czy jeszcze w jakieś nabłyszczacze się trzeba zaopatrzyć?
wątek zamknięty
ewelin_n, - tylko kąpany dzień wcześniej i dobre jedzonko 😁 On się świeci tak na codzień.
wątek zamknięty
keirashara, o matko, gdzie takie chabrowe pole można znaleźć 😍 cudowne te foty! Cudowny Pań koń i cudowne Wasze wspólne zdjęcie! 😍
wątek zamknięty
Nique, - między padokami przy naszej stajni 😝 Tam nawet na jednym jak się przypatrzeć widać linki w tle. Wyrosło jak na zamówienie!
wątek zamknięty
Tak jak infantil, wrzucam moje brzydkie kaczątko 🤠 zmiana stajni to był nasz strzał w 10! Śmieje się, że rok 2024 dla wielu dziewczyn jest chyba spod znaku zmian stajni na plus.
Mam tak spokojnego, grzecznego konia.. i też ostatnio do mnie dotarło ile czasu mam już kucynke i kiedy to minęło?! Kupiona w grudniu 2019 z olx szalony brzydal, którego kowal robił „na leżąco” chyba w dosłownym tego słowa znaczeniu 😅 wszystkiego uczyłam od zera i teraz jest tak ślicznym ale i super ambitnym, przyjemnym do jazdy kucykiem 😍
IMG_7857.jpeg IMG_7857.jpeg
IMG_3038.jpeg IMG_3038.jpeg
IMG_7817.jpeg IMG_7817.jpeg
wątek zamknięty
dairoxroxi, jaka cudna😍
wątek zamknięty
dairoxroxi, Daisy to totalnie jeden z najbardziej fotogenicznych koni na revolcie 😎 Uwielbiam!

Januszek-wakacjuszek pozdrawia wszystkie ciotki. Tak nas dojechały te ostatnie upały, że niewiele robiliśmy 😅 Naszą główną atrakcją jest siedzenie w stawie.
616C9D9C-B464-4992-BD20-FE680A78208A.jpeg 616C9D9C-B464-4992-BD20-FE680A78208A.jpeg
EA249F91-3E22-44B5-88AE-CBB3674140D5.jpeg EA249F91-3E22-44B5-88AE-CBB3674140D5.jpeg
wątek zamknięty
Post został usunięty przez autora
dairoxroxi, Jaki glow up, czapki z głów! My też w tym roku zmieniliśmy stajnie i jest wybitnie. Rok 2024 jest dobrym czasem na zmianę pensjonatów. Pozdrawiamy z Rudeuszkiem.
a3f499a4-fb28-4402-8296-756b81308a72.jpeg a3f499a4-fb28-4402-8296-756b81308a72.jpeg
wątek zamknięty
Ponieważ moje życie w pracy polega głównie na tym, że każdy koń, którego lubię i mam tylko dla siebie do jazdy, zostaje sprzedany szybko, także musiałam się pożegnać z najwspanialszym czterolatkiem na świecie. Cieszę się, że nasze ostatnie zawody były naszymi najlepszymi, chociaż serce mnie bolało, jak moja współjezdziczka na swoich czterolatkach pojechała pierwszy metr i ja pewnie też bym pojechała, gdyby mój nadal był.🙁 No ale trudno, dostałam następnego, także przedstawiam. 13-letni, chodził 140-145, za dwa tygodnie możemy zacząć skakać, na razie rzeźbimy sobie na dragach i o matko, zapomniałam już jakie to może być łatwe.😂 Będzie miał ze mną na początku skoków ciężko, bo już się przyzwyczaiłam, że trzeba coś robić, a jemu tylko tym przeszkadzam, on widzi odległość sam i wystarczy tylko siedzieć i się nie wtrącać. Także super okazja dla mnie do nauki od profesora, już się doczekać nie mogę pierwszych lotów.😁
IMG_9438.jpeg IMG_9438.jpeg
IMG_9440.jpeg IMG_9440.jpeg
wątek zamknięty
O Flygirl- radości i powodzenia. Nie zasiedź się na takim "gotowcu"🙂

wątek zamknięty
Nie grozi mi to, bo znając życie, jak tylko wróci do formy to zostanie sprzedany albo wróci do poprzednich właścicieli. 😉 Także muszę skorzystać ile się da. Już się nie mogę doczekać naszych pierwszych lotów, może być ciekawie.😁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.