Forum towarzyskie »

zima 2009/2010 meldunki

U mnie też świeci słońce i wieje paskudny wiatr 🍴
Świeci słońce, ale jest strasznie zimno. Troche wieje
Dotarłam do Olsztyna i tu jest jeszcze gorzej niż nad morzem brrrr....
Czekałam na przystanku pół godziny na autobus, jeszcze chwilę by się spóźnił a bym tam zamarzła 😵
Rybnik - rano - szron, chyba nawet na minusie było.... w dzień słoneczko, ale zimno jak cholera....
Pauli, ale nie pada śnieg w Olsztynie...? [upewniam się- masz na myśli ten Olsztyn na Mazurach? ]
W ogóle -> nie ma śniegu na MAzurach jeszcze, prawda?
Sankrita
Dokładnie ten Olsztyn (chociaż to chyba Warmia 😉 ). Śniegu jeszcze nie ma, ale jest lodowato.
-2
urywa łeb i pruszy śnieg
sznurka to tak jak u mnie, ale dziwi mnie fakt, że wciąż mam tyle liści na jabłoniach 😲
No cóż, ja już latam z wiadrami do stajni, bo poidła automatyczne szlag, znaczy się, niska temperatura trafiła.
Łódzkie się kłania.
sznurka to tak jak u mnie, ale dziwi mnie fakt, że wciąż mam tyle liści na jabłoniach 😲

a ja mam śliwki na śliwach i to duużo. Jabłonie też w liściach...

okolice Szczecina - pierwszy "atak zimy" - na letnich oponach jeździ się jak na łyżwach  🙁
ale jutro już ma być +8 st :-)
Rybnik + 1 stopień i... "śniego-szron". Czemu ja nie mogę zostać w domu?
Brrrr...... kurde, to ja zanurkuję chyba we wszystkich, domowych szafach w celu znalezienia jakichś swetrów z owczej wełny, bo tam na tych mazurach zamarznę.😁
u mnie śnieg ;/
wawrek, dziwne hehe
U mnie dzisiaj niespodzianka - jak wyjrzałam rano przez okno wszytko było pokryte cienką warstwą śniegu 🙂 Już się ucieszyłam, że pada porządny śnieżek a niestety okazało się, że to tylko jakiś drobny syf leci z góry 🙁
Na termometrze -3

W Poznaniu z powodu tej odrobiny śniegu paraliż - do pracy jechałam prawie 2h a normalnie jadę 40min
Witam!
A u mnie niezbyt ciekawie zaczęło się rano..... Wstałam i było biało za oknem o 6:30......  Autobus się sporo spóźnił bo generalnie  na moim przystanku jest o 7:30 a autobus był dopiero o 8:35 -> takiego opóźnienia nie było...z TEGO CO SŁYSZAŁAM WIARA RANO NIE MOGŁA PRZEJECHAĆ PRZEZ WIADUKT, WIĘC BYŁY TAKIE KORKI, ŻE MASAKRA.....
Szczecin zasypany i co najgorsze ciagle sypie!  👿
-2
urywa łeb i pruszy śnieg

Z poprawką na temperaturę - 4 i wiatrzysko
Na termometrze 3 stopnie, na ulicach jakaś obrzydliwa, lekko zmarznięta breja, śnieg tylko na dachach, drzewach i trawnikach, a padało cały dzień :/
niech sobie pada co chce, byle przestało tak wiac!!!! masakra :/
Wyprzedzam Pauli w relacjach i melduje, że w Olsztynie mamy śnieg. I to dużo  😲
Zimno. Bardzo. I znowu prądu nie ma. Czyli ogrzewania brak. Zupy starczy na noc, mam nadzieję, że do rana ktoś naprawi linię.
Gdynia :
snieg
- 1 C
wieje

.......
Hija
Widzę, że nie jestem sama na posterunku 😁
Dodam jeszcze do tego, że paskudnie wieje  🍴

Faktycznie Olsztyn przybieliło, ale czy aż tak dużo? Ja bym nie pogardziła większą ilością 😜
Przypuszczam, że do jutra rana nic ze śniegu nie zostanie.
No ja mam nadzieje, ze nic z tego sniegu nie zostanie.
Pod Starogardem Gdańskim też śnieg.. a o 7 rano śmigać na pociąg trzeba  😵
wieje, pada, - 4 dalej 🙁(( nie lubię, nie lubię 🙁
W łodzi na plusie, ale za to padał deszcz ze śniegiem 😵
nanananan biało
poł stopnia na plusie
Warszawa: ani grama śniegu  😅
Przynajmniej na razie 😁
Gdynia - mokro, gdzie niegdzie niewielkie ilości śniegu i nie jest specjalnie zimno
No i w Olsztynie po śniegu 🙁
Ale zbierają się chmury, wyglądają jak śniegowe, więc może będzie powtórka z rozrywki 🏇
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się