Aktualności:
 
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-volta.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: FOODPORN

poprzednia następna
Strony: 1 ... 25 26 [27] 28 29 Odpowiedz Drukuj
Ankieta
Pytanie: Sprawdźmy jakie są najbardziej słuszne.
Mięso z ryżem w kapuście, sos pomidorowy, obok ziemniaki.   -33 (36.7%)
Mięso bez ryżu w kapuście, sos pomidorowy, obok chleb.   -1 (1.1%)
Mięso z ryżem w kapuście, sos pomidorowy.   -39 (43.3%)
Mięso bez ryżu w kapuście, sos pomidorowy.   -3 (3.3%)
Inna kombinacja.   -8 (8.9%)
Mięso z ryżem w kapuście, sos pomidorowy, obok chleb.   -6 (6.7%)
Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: FOODPORN  (Przeczytany 67233 razy)
Teodora


WWW
« #780 : Kwiecień 17, 2020, 17:56:47 »
Odpowiedz cytując
bobek, już wiem, to było to: bułeczki z hotelu Parker House. Rzeczywiście po słodkiej stronie...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2020, 17:59:40 wysłane przez Teodora » #link
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #781 : Kwiecień 19, 2020, 14:36:07 »
Odpowiedz cytując
Jak tam weekend?
Ja miałam dzisiaj ochotę na coś pluszowego i powstał krem z pieczonych ziemniaków, cebuli i czosnku, z palonym masłem, skwarkami i chipsami. No dobre wyszło... ;D
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
keirashara
Skąd: pudełko od zapałków.



Moje ogłoszenia
« #782 : Kwiecień 19, 2020, 14:59:59 »
Odpowiedz cytując
smartini - przyjmujesz na jakiś kurs robienia rzeczy tak, żeby wyglądały równie smacznie co Twoje? kocham Ja totalnie nie umiem tego ułożyć i jeszcze mam konflikt z aparatem lol

U nas była wczoraj inauguracja sezonu grillowego, ale wszystko tak szybko znikło, że nie mam relacji wysmiewa
Robiłam z mamą mojego P. szaszłyki z kurczaka, papryki i ananasa, oblane sosem słodko-kwaśnym - sztos! duży uśmiech

Dziś mam w planach świeże papardelle z kurczakiem w sosie śmietanowym, a do tego świeża rukola+pomidorki koktajlowe. Miało być tagiatelle z cukinią, boczkiem, orzechami, gruszką i gorgonzolą, ale wczoraj w Lidlu z wymienionych były tylko gruszki wysmiewa Tak samo bezczelnie wykupili mi świeże maliny i borówki, a za mną od tygodnia chodzą pankejki z mascarpone i owockami, jak żyć wink

Jeśli chodzi o izolację, to spotykamy się z rodziną P., bo i tak się widujemy zawodowo, więc unikanie się prywatnie nie ma głębszego sensu po prostu. Grill kulturalnie w zaciszu ogródka, z dala od obcych ludzi.
#link
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #783 : Kwiecień 19, 2020, 15:10:10 »
Odpowiedz cytując
keirashara, jeszcze pewnie sporo tego siedzenia w domu więc kto wie :hihi:ale zasada less is more oglądanie ładnych talerzy pomaga ;D
ja wczoraj zrobiłam rundkę po Kazimierzu, pouzupełniałam gastro zapasy. Zrobiłam więc dzisiaj ciasto ba new york style pizza z przepisu Pyzy, leżakuje już w lodówce, będzie jutro na obiad duży uśmiech tylko muszę gruszki kupić właśnie lol
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2020, 15:12:10 wysłane przez smartini » #link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
keirashara
Skąd: pudełko od zapałków.



Moje ogłoszenia
« #784 : Kwiecień 19, 2020, 18:28:10 »
Odpowiedz cytując
smartini, - jeszcze się trzeba w aparat nauczyć, a ja jakoś nie umiem się dogadać z tym urządzeniem. W teorii wiem jak działa, a praktyce mi nie idzie lol

Żeby zostać w temacie - dzisiejszy obiadek:


Sos na klimat alfredo, kurczak, rukola, pomidorki truskawkowe. Oczywiście w trakcie skapnęłam się czego mi brakuje - parmezanu! Resztka poszła w sos, posypać już nie było czym.
#link
epk
Skąd: z równoległej czasoprzestrzeni ;).




« #785 : Kwiecień 19, 2020, 19:00:44 »
Odpowiedz cytując
keirashara, och obiad w moim klimacie  emoty327
#link
Pozwólcie, że zaleję Was blaskiem swej chwały!
KARUZELA - WSZYSTKIEMU WINNA JEST KARUZELA. ON JUŻ RZYGA TĄ KARUZELĄ I OD TEGO ZAPALIŁA MU SIĘ WĄTROBA...
bobek



« #786 : Kwiecień 19, 2020, 19:59:25 »
Odpowiedz cytując
bobek, już wiem, to było to: bułeczki z hotelu Parker House. Rzeczywiście po słodkiej stronie...
o dokładnie te duży uśmiech tam ostatnią fazę wyrastania zalecałaś w nocy w lodówce robić, a z rana ziuuu do pieca i gotowe uśmiech
Dzięki uśmiech
#link


smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #787 : Kwiecień 19, 2020, 21:29:39 »
Odpowiedz cytując
keirashara, wygląda apetycznie! Ja z takich klimatów już tęsknię do porządnych pomidorów, lubię latem w upał makaron z oliwą, krojonymi pomidorami i zimną mozarellą... ah
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
macbeth
Skąd: Poznań.



WWW
« #788 : Kwiecień 20, 2020, 06:44:28 »
Odpowiedz cytując
To ja się pochwalę naszym wczorajszym śniadaniem (partner mnie rozpuszcza duży uśmiech). Nic wymyślnego, ale za oko łapie uśmiech No i jajko w środku było takiej cudownej kremowo-aksamitnej konsystencji, że palce lizać!

#link
kolebka
Skąd: Kraków.


Dream-maker



« #789 : Kwiecień 20, 2020, 13:20:55 »
Odpowiedz cytując
macbeth  ja bym żarła  kocham 

Mam pytanie, w sumie nie wiem czy tutaj to dobre miejsce  icon_redface  mam nadmiar tacosów, potrzebuję jakieś sensowne wypełnienie do zabrania do pracy: tacosy wezmę osobno, a farsz osobno  cool  myślałam o czymś z awokado ?
#link
Jakby mnie ktoś poderwał na liścia albo kasztana to poszłabym jak dzik w żołędzie  lol

smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #790 : Kwiecień 20, 2020, 13:49:47 »
Odpowiedz cytując
kolebka, wszelakie sałatki się nadadzą, w zasadzie co lubisz, np awokado + pomidorki + jakiś ser + rukola, ja czasem dokładam kawałki pokrojonego burgera (mięsa w sensie). Fajnie się sprawdzają wszelkie 'wkłady' do wrapów 'imprezowych, np coś takiego roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą, takich na Kwestii Smaku jest mnóstwo a idealnie można je wpakować do pudełeczka a potem w pracy tylko nakładać widelcem do tacosów duży uśmiech

bardziej śniadaniowo ja np bardzo lubię sałatkę awokado + jajko + czosnek + oliwa z oliwek + szczypiorek, do tego koktajlowe na wierzch i też jak ta lala do tacosa
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
buyaka



« #791 : Kwiecień 20, 2020, 14:48:53 »
Odpowiedz cytując
bedzie krotko i na temat: GUACAMOLE!  hurra!

#link
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #792 : Kwiecień 26, 2020, 20:12:16 »
Odpowiedz cytując
jak tam domowa produkcja jedzonka?
Ja dzisiaj machnęłam 6 porcji tagiatelle i 750g bezjajecznego pici. Wszystko do mrożenia poszło.

#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
ogurek
Skąd: Słupca.



WWW
« #793 : Kwiecień 26, 2020, 22:30:04 »
Odpowiedz cytując
Chałka, już prawie poszła  lol
#link
Zamiast klnąć podziwiaj piękno problemu uśmiech...
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #794 : Kwiecień 27, 2020, 19:50:18 »
Odpowiedz cytując

pizza z patelni, polecam kocham
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
kolebka
Skąd: Kraków.


Dream-maker



« #795 : Kwiecień 28, 2020, 07:52:41 »
Odpowiedz cytując
Pizza z patelni jest sztosik  kocham

U nas w sobotę domowa pizza z piekarnia na drożdżach  konik  a w tygodniu robiłam pyszne curry z soczewicy z mleczkiem kokosowym, szpinakiem i cukinią  love
Dzisiaj i jutro makaron wegeboloński duży uśmiech ale już z biura pracę, więc mikrofala welcome to, także fujka.
#link
Jakby mnie ktoś poderwał na liścia albo kasztana to poszłabym jak dzik w żołędzie  lol

ogurek
Skąd: Słupca.



WWW
« #796 : Maj 02, 2020, 09:06:36 »
Odpowiedz cytując
Do trzech razy sztuka
#link
Zamiast klnąć podziwiaj piękno problemu uśmiech...
faith
Global Moderator
Skąd: Szczecin.



Moje ogłoszenia
« #797 : Maj 02, 2020, 09:12:32 »
Odpowiedz cytując
Ale chlebus love

To ja się podziele sniadankiem wink

Szparagow tylko brakowalo duży uśmiech

« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2020, 10:50:21 wysłane przez faith » #link
KaNie
Skąd: DE.




« #798 : Maj 02, 2020, 16:53:42 »
Odpowiedz cytując
Po cichu dolaczam do watku. Bo czytam was namietnie i co chwile mam slinotok.

U mnie sezon na szaparagi. Moglabym jesc ciagle. To jest jedyne jedzenie  DE ktore kocham. Zaczelam juz przed sezonem i czekam z niecierpliwoscia na swieze z pola  ukłon
Robie ze szparagami najrozniejsze salatki, chociaz kocham.z sosem holenderskim  love





A za chwile rib eye z bialymi szparagami...  zdrówko


Ostatnio zrobilam tez mega zarcie. Czarny ryż z pieczonyni batatami i 3 rodzajami marchewki, z pistacjami i to polane sosem fistaszkowym, ktorego tutaj nie ma, ale byl obłedny  kocham


#link
"Do lasu idę
bo przytomnie pragnę żyć
Smakować życia sok
wysysać z kości szpik
Co nie jest życiem
wykorzeniam
by kiedyś martwym
nie umierać"
— Thoreau- Walden
ogurek
Skąd: Słupca.



WWW
« #799 : Maj 02, 2020, 17:45:01 »
Odpowiedz cytując
Jadłbym  duży uśmiech
#link
Zamiast klnąć podziwiaj piękno problemu uśmiech...
Jabberwocky


« #800 : Maj 02, 2020, 19:09:25 »
Odpowiedz cytując
KaNie, co rozumiesz przez 3 rodzaje marchewki? Różne odmiany czy zrobione na różny sposób?
#link
KaNie
Skąd: DE.




« #801 : Maj 02, 2020, 19:59:55 »
Odpowiedz cytując
Jakies 3 kolory byly w komplecie. Biała, żółta i fioletowa. W smaku podobne. Albo jakbym sie uparła to takie same. Niemniej smaczne.
#link
"Do lasu idę
bo przytomnie pragnę żyć
Smakować życia sok
wysysać z kości szpik
Co nie jest życiem
wykorzeniam
by kiedyś martwym
nie umierać"
— Thoreau- Walden
DeJotka
Skąd: Krańce Internetu.




« #802 : Maj 03, 2020, 10:58:01 »
Odpowiedz cytując
Nigdy nie jadłam szparagów,  jesteście w stanie polecić jakiś dobry pomysł na start?
#link
To , że się do ciebie uśmiecham wcale nie oznacza że cię lubię.
Mogę np. wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach
KaNie
Skąd: DE.




« #803 : Maj 03, 2020, 13:09:34 »
Odpowiedz cytując
Zrob sobie zwykle biale z sosem holenderskim na 1 raz. . Jak nie masz do nivh garnka to trudno. Gotuj na leżaco. Najwyzej glowki bedą troche za miekkie. Musisz je obrać troche jak jablko ( chodzi o grubosc skorki ) , jakies 3/4 dlugosci, zeby nie byly lykowate. Im dalej od glowki, tym twardsze i bardziej lykowate. Nie da sie ich zjesc jak nie obierzesz.  Do wody dodaj cukier, sol i jakis ocet. Ja testowalam rozne octy, ale chyba juz 3 sezon gotuje z octem ryzowym. Bez doprawienia sa slabe.
Sos holenderski mozesz kupic. Jak mi sie nie chce robic to kupuje ten  knora. Jest calkiem przyzwoity( taki gotowy w malym kartoniku ). Szapargi białe pasuja najlepiej z ziemniaczkami  z wody i pieczonym lososiem, albo jakims stekiem.
Zielone natomiast robie mega prosto. Jak.zlapiesz za ich koncowke i sprobujesz odlamac, to ulamia sie w miejscu gdzie sa lykowate i twarde. Nie musisz ich obierac ( ja z ich "dupek" robie sos lub zupe czasem ). Roztapiasz maslo, dajesz czosnek, sol, i na sporym ogniu killa minut je torturujesz ( jak sie w niektorych miejscach rumienia, to znaczy ze jest ok). I one sa pyszne do salatek, albo na danie jakie zrobila faith, mieso, szparagi na mieso i na to jajko sadzone, albo w koszulce, tak zeby zoltko sie rozplynelo.
Ja.je.uwielbiam laczyc z truskawkami, prazonymi.pestkami.i octem.balsamicznym.
#link
"Do lasu idę
bo przytomnie pragnę żyć
Smakować życia sok
wysysać z kości szpik
Co nie jest życiem
wykorzeniam
by kiedyś martwym
nie umierać"
— Thoreau- Walden
DeJotka
Skąd: Krańce Internetu.




« #804 : Maj 03, 2020, 13:12:53 »
Odpowiedz cytując
Brzmi dobrze, dzięki  wink
#link
To , że się do ciebie uśmiecham wcale nie oznacza że cię lubię.
Mogę np. wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach
keirashara
Skąd: pudełko od zapałków.



Moje ogłoszenia
« #805 : Maj 03, 2020, 13:27:29 »
Odpowiedz cytując
Ja za szparagami solo nie przepadam, ale z jajkiem sadzonym i ziemniaczkami ujdą, czy podpieczone i polane bułką tartą. Natomiast uwielbiam je z makaronem tagiatelle - parzę białe, obrane szparagi, potem je kroję w ok 2-3cm kawałki, blanszuję na masełku z czosnkiem, dodaje suszone pomidory, białe wino i śmietankę. Doprawiam solą, pieprzem, ziołami, mniam duży uśmiech

KaNie, - wszystko wygląda obłędnie kocham Natomiast ten czarny ryż to mnie kusi w domu spróbować zrobić oczy2

Wczoraj w końcu udało mi się zrobić mój makaron z boczkiem, cukinią, gorgonzolą i gruszką. W zasadzie podstępnie odtwarzałam swój ulubiony makaron z lokalnej knajpy hihi Trochę za mało podsmażyłam boczek przed dodaniem cukini, bo puściła wodę i już się nie chciał przypalić, ale poza tym wyszło całkiem, całkiem. Tylko mi chłop cukinię wybiera, bo mu nie leży... trudno, więcej dla mnie wysmiewa
On ma za to ciasto marchewkowe, które na jego prośbę polałam gorzką czekoladą i to znowu dla mnie jest niewypał wink

Chodzą za mną ziemniaczki z sadzonym jajkiem i maślanką, chyba w tygodniu zrobię duży uśmiech
#link
KaNie
Skąd: DE.




« #806 : Maj 03, 2020, 13:33:58 »
Odpowiedz cytując
Keirashara
Polecam Ci ten ryż. Bardzo smaczny. Lekko orzechowy. Latwo go ugotowac.
Ja na szparagi znam milion przepisow. Tez uwielbiam z makaronem. I pizze lubie bardzo z bialymi  love

Dasz przepis na ten makaron z gruszka? Bo brzmi bardzo dobrze.
#link
"Do lasu idę
bo przytomnie pragnę żyć
Smakować życia sok
wysysać z kości szpik
Co nie jest życiem
wykorzeniam
by kiedyś martwym
nie umierać"
— Thoreau- Walden
keirashara
Skąd: pudełko od zapałków.



Moje ogłoszenia
« #807 : Maj 03, 2020, 13:48:41 »
Odpowiedz cytując
KaNie, - w sumie robiłam to bardzo "z głowy". Wzięłam woka, wrzuciłam boczek - powinien się przyjarać lekko, jak na jajecznicę, potem dorzuciłam pokrojoną w kostkę cukinię, zamieszałam, przykryłam przykrywką i się dusiło jakieś 5 minut. Cukinia puściła trochę wody, dorzuciłam gorgonzolę, trochę soli, więcej pieprzu, odrobinę ziół greckich do smaku (jakoś mi prowansalskie nie pasowały), jak gorgonzola się rozpuściła i zrobił się sosik to wrzuciłam gruszki pokrojone w kostkę. Zamerdałam, dorzuciłam ugotowane tagiatelle, zamerdałam drugi raz, wrzuciłam na talerz i posypałam grana padano (bardzo fajnie dopełnił, bo jednak cukinia sama w sobie jest nijaka). Proporcje też na oko: 120g boczku, dwie małe cukinie (małe są twarde, zbite, duże są często miękkie, galaretowate), dwie średnie gruszki, 150g gorgonzoli, paczka tagiatelle 400 lub 500g, nie patrzyłam. Dziś bym robiła mniej, cukinią wyszło sporo, plus na drugi dzień gruszki robią się ciemne i wyglądają słabo (zwykle gotuje raz na dwa dni).
#link
KaNie
Skąd: DE.




« #808 : Maj 03, 2020, 16:56:06 »
Odpowiedz cytując
Dziekuję. Na pewno ugotuje to po nastrpnej wizycie w sklepie . Ja w ogole lubie gruszki w wytrawnych daniach. Czesto robie pizze z gruszka i kocham salatke z karmelizowana gruszka i ostra watrobka drobiowa  emoty327
#link
"Do lasu idę
bo przytomnie pragnę żyć
Smakować życia sok
wysysać z kości szpik
Co nie jest życiem
wykorzeniam
by kiedyś martwym
nie umierać"
— Thoreau- Walden
keirashara
Skąd: pudełko od zapałków.



Moje ogłoszenia
« #809 : Maj 03, 2020, 17:13:12 »
Odpowiedz cytując
KaNie, - o tak, taką sałatkę serwowała przez lata knajpa "Pod Koziołkami" w Poznaniu kocham O ile pamiętam były tam jeszcze śliwki i sos czosnkowy, a same gruszki były marynowane w rumie. Kosmos, bardzo ekstrawagancka fuzja smaków. Nigdy nie odżałuje tego, że zamknęli tą knajpę, to było jedno z moich ulubionych miejsc na kulinarnej mapie Poznania  smutny
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2020, 18:00:28 wysłane przez keirashara » #link
Strony: 1 ... 25 26 [27] 28 29 Odpowiedz Drukuj 

Re-volta.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: FOODPORN

poprzednia następna
Skocz do:  


Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.038 sekund z 20 zapytaniami.