Forum towarzyskie »

Strony internetowe

Jakie są Wasze doświadczenia w kwestii tworzenia stron? Komu najlepiej zlecić? Jaki typ strony jest lepszy?
Jakie są ceny? Na co nie dać się naciąć?

Będę wdzięczna za rady 😉
Tylko u naszej forumowej Moon 🙂

http://whispy-design.pl/
ritka polecam😲
z wrocka www.thirtyfingers.com
Co prawda daleko od Wrocławia, ale polecam http://www.creato.pl/
Poszukuję jakiegoś ciekawego i łatwego "czegoś" na czym mogła bym w prosty sposób założyć stronę internetową stajni.
Budżet mam dość okrojony, więc najlepiej gdyby to było coś darmowego.

Czy znacie jakieś strony, czy tam jak to się nazywa (jestem słabo zorientowana w tych sprawach), na których można w łatwy sposób założyć stronę internetową?
Od kreatora wymagam tylko tego, żeby był w miarę przejrzysty, najlepiej z gotowymi szablonami i żeby moja strona nie miała zbyt skomplikowanego adresu.

Założyłam stronę na portalu www.wix.com, ale adres mojej strony jest zbyt skomplikowany do wybrania (mam nadzieję, że wiadomo o co mi chodzi). Aby ją znaleźć, trzeba go wpisać w następujący sposób: www.(nazwa stajni).wix.com/(jeszcze-raz-nazwa-stajni).
Help! Tworzę stronę internetową i chciałabym zainstalować lightboxa w zdjęciach i galeriach. Jednak nie mogę zrobić zawijania od prawej. Wszystko zamyka mi się w div i tej div nie mogę się pozbyć, bo jak ją kasuję to kasuje się też skrypt.
czy wiecie coś więcej na temat strony : wix.com ? szukam w regulaminie jakiejś podpuchy, haczyka o płatności i nic nie widzę-oprócz kont premium... może ktoś miał głębsze doświadczenie i miałby chęć się nim podzielić? ewentualnie czy znacie jakieś mało skomplikowane, dość dobre strony, gdzie jest darmowy hosting itp?  😉
wix ma jedną bardzo brzydką wadę - niektóre strony tam (czyt. te najbardziej 'efektowne' - że coś wyjeżdża, zjeżdża, animuje się *) robi się w oparciu o techn. flashową, której z kolei nie wspierają smartfony i Apple - Takiej strony nie odpalimy na takim telefonie, chyba że (w Androidzie bodajże) posiadamy specjalny dodatek. Poza tym, wszystkie strony które widziałam miały gdzie się tylko dało reklamę 'stopkę' wixa.
Jak już się chce koniecznie coś własnego stworzyć, to polecam wordpressa - Możliwe że trochę bardziej skomplikowany, ale w sieci jest tyle manuali i szablonów, że naprawdę warto zadać sobie trochę trudu i poszukać.

* edit: Spojrzałam, sorry, teraz z tego co widzę, że coraz więcej tempelek stamtąd jest zrobiona na html5  😎 więc po prostu proponuję wybierać te szablony, które mają takie oznaczenie.  😉
Znacie jakieś ogarnięte darmowe domeny? Czy raczej lepiej polegać na droższych ale bardziej sprawdzonych? Docelowo (kiedyś) na stronie ma być możliwość płatności kartą, stąd trzeba wybierać ostrożnie.

Co do samej strony- ogarniam htmla bardzo podstawowo, do tego mam na kompie adobe dreamweaver, którego w sumie mogłabym w wolnym czasie ogarnąć. Z drugiej strony, zależy nam na tym, żeby strona była zrobiona dość profesjonalnie... myślicie, że warto to komuś zlecić, czy raczej bawić się samemu?
a czy jeśli założę stronę na wixie to czy po jakimś czasie mogę ją usunąć, zlikwidować? i jeszcze... jeśli zamieszczę na tej stronie zdjęcia, filmiki czy mogę zrobić takie ustawienia, by nikt nie mógł ich kopiować?- wiecie coś na ten temat? jeśli tak to w jaki sposób to zrobić ?🙂
karolina_, 3/4 darmowych domen to stosy reklam, innego spamu, plus czasem zawieranie samej strony w pop-upie, które uniemożliwia np. google dodanie słów kluczowych do wyszukiwarek - więc ja zawsze radzę ludziom odżałować te całe naście zł/rok za jakąś normalną domenę z końcówką .pl niż te wszystkie dziwadła xt.pl, yoyo.pl, jołziom.pl, innyziom.pl
Dreamweaver'a polecam, mimo, że na co dzień nie używam - ale jak to z Adobe - jak się ogarnie to całkiem niezłe rzeczy można robić ;-)
I będę pewnie mało obiektywna :P Ale powiem, że jeśli zależy Ci, żeby strona była profesjonalna, dobrze wyświetlana w przeglądarkach i ogólnie profesjonalnie odbierana - zleć wykonanie jakiejś firmie. Webdesign stał się ostatnimi laty całkiem sporą machiną a niezłych firm jest sporo na rynku.

tajfunowaa, prawda taka, że to co raz wrzucone w Internet, nigdy nie ginie. A usunąć można każdą stronę. Na wixie pewnie też.
Co do kopiowania, to nawet się nie wysilaj, bo jak Internauta będzie chciał i będzie sprytny to i tak skopiuje zdjęcia/filmiki z Twojej strony.
Hej - mam prośbę
czy jest tu ktoś, kto mógłby mi napisać skrypt bardzo prostego, prostackiego wręcz kalkulatorka na stronę www?

nie mam pojęcia jak to zrobić, ani też nie chcę się tego uczyć, bo mnie ciężko głowa rozbolała jak się za to zabrałam

a większość wypowiedzi w necie jest treści "to proste, zajmie nie więcej jak 10 min"  🤔

więc... pomocy  🙇

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się