Forum konie »

Galeria

Moi Drodzy,
szampan wypity, fajerwerki obejrzane, a że siedzę w domu i niańczę małe kocie dziecko (głównie to chronię je przed moimi starymi kocimi piernikami), to czas zaprezentować noworoczną niespodziankę.

Do stronek okołoforumowych dołączy galeria dla każdego z użytkowników.

Jej sporą zaletą jest dostęp do prostego i mam nadzieję niezawodnego 😉 hostowania zdjęć. Można łatwo i wygodnie wrzucić fotki z dysku w sieć.
Co więcej, zdjęcia będą trzymały forumowy wymiar - te za duże zostaną na serwerze pomniejszone do magicznego 800 x 600.

Można zakładać własne albumy - dostępne publicznie i prywatnie.

Można tworzyć opisy do zdjęć - i tu polecam się nie ograniczać, bo w galerii jest wyszukiwarka 🙂 I na przykład już teraz mamy piękne wyniki wyszukiwania na hasło "lans" 😁

Ilość zdjęć dla każdego użytkownika jest obecnie nielimitowana - mam na dysku kilkaset giga wolnej przestrzeni zarezerwowanej pod galerie 😀 Jedyne ograniczenie to prośba, aby zdjęcia dotyczyły tematyki końskiej lub prywatnych spraw użytkowników (jeśli ktoś zamierza w galerii przechowywać zdjęcia sprzedawanych na allegro perfum, to sugeruję jednak wybór innego miejsca) 🙂

http://re-volta.pl/galeria/

Każda zalogowana na forum osoba powinna mieć od razu dostęp do swojej galerii.

Galeria jest w wersji beta, na szybko będzie dopisany moduł do przeglądania wszystkich założonych w galerii albumów - w tej chwili tylko na stronie głównej widać ostatnio dodane fotki.

No i planuję wrzucić przycisk "zgłoś fotkę do szmatoholików".  😀iabeł:

Jak są jakieś uwagi / pomysły - to piszcie  🏇
Boski pomysł! 😜
A focisze będzie można komentować?
Raven, a damy radę to potem moderować?  😀iabeł:
Bo o komentarzach myślałam, ale zaraz ktoś komu napisze, że ma czaprak brudny, jeździ jak worek kartofli, a w tle zdjęcia są brzydkie domy 😉
Ja nie dam rady zbierać zgłoszeń i rozstrzygać ewentualnych sporów 😉 jak ktoś się zgłosi to why not.
Super pomysł  💃
Genialnie!
fajne  😅 njabardziej podoba mi sie to, ze zeby wrzucic zdjecia na forum, nie trzeba bedzie dawac na jakis serwis typu fotosik itp
super pomysł
Mi też się podoba, będzie duuużo wygodniej  😁
Ja mam prośbę - czy można by było to jakoś posegregować, np tematycznie? Albo zrobić listę autorów zdjęć, albo osób, które się na tych zdjęciach znajdują?
świetnie!!! gratuluję pomysłu i dziękuję!
quanta, jak zwykle świetny pomysł, super! :kwiatek:
Super pomysł 😅
🙇 dołączę się do reszty i nie będę wcale oryginalna jak powiem super!!!

A czy zostanie dołączona Galeria do innych zakładek tak aby jednym kliknieciem wchodizc do niej?
O tak! To by był super pomysł, jak mielibyśmy jakiegoś specjalnego buttona/zakładkę na tą okoliczność  :kwiatek:

Ps. gdzie i jak można zaznaczyć, że album ma być prywatny/publiczny?

Pozdrawiam i dziękuje. Super pomysł 😀
Boskie 😉
świetne! gratuluje pomyslu 🏇
Fajne!!!!
Sierra- jest coś takiego "ukryj album"-może to to...
Ale super!!!!
quanta, co my bysmy bez Ciebie zrobili 🙂  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Świetny pomysł 😀
Sierra, tak, button na forum będzie oczywiście obok stajni i szmatoholików 🙂

Album do użytku prywatnego ograniczy przycisk "ukryj album" (link "moja galeria" --> i ostatni na dole plusik "ukryj album" - albo "pokaż album, jeśli jest ukryty i chcemy go udostępnić).

ikarina, to jż w pierwszym poście pisałam, że potrzebny jest jeszcze moduł do przeglądania wszystkich założonych w galerii albumów - na to trzeba by liczyć ze 2-3 godziny na napisanie, przetestowanie i zaktualizowanie działającej już on-line galerii. Dużo-niedużo, jak się ma konie, koty, ukochanego i własną firmę na głowie, to czasem niełatwo jest wyjąć taki czas z życiorysu 😉

Z fajnych rzeczy to ja myślę jeszcze, żeby dodać tagi - po tagach wygodnie i sprawnie można wyszukiwać zdjęcia (np. zimnokrwiste, kłus, skoki, Anky, źrebak) etc.
Forum się rozrasta i rozrasta. SUPER. Jak dojdą galerie, to ja już chyba zgniję przed tym komputerem.  😉

Z fajnych rzeczy to ja myślę jeszcze, żeby dodać tagi - po tagach wygodnie i sprawnie można wyszukiwać zdjęcia (np. zimnokrwiste, kłus, skoki, Anky, źrebak) etc.

można można 😀
quanta jestes Wielka :kwiatek: super pomysl 😅
😜
Super prezent noworoczny. Strasznie mi się podobają Twoje pomysły, na te wszystkie moduły. Mamy wręcz jakiś mega portal, który możemy tworzyć sami. Fajnie!

ikarina, to jż w pierwszym poście pisałam, że potrzebny jest jeszcze moduł do przeglądania wszystkich założonych w galerii albumów - na to trzeba by liczyć ze 2-3 godziny na napisanie, przetestowanie i zaktualizowanie działającej już on-line galerii. Dużo-niedużo, jak się ma konie, koty, ukochanego i własną firmę na głowie, to czasem niełatwo jest wyjąć taki czas z życiorysu 😉

Och, przepraszam, nie doczytałam. 😡 Sylwestrowy kac nie sprzyja pisaniu postów 😉

Ogólnie pomysł mi się podoba :kwiatek:

I czy dobrze rozumiem, mając zdjęcia w tej galerii nie będę musiała wrzucać ich np. do Photobucketa, żeby móc je wstawić na r-v?
ikarina, dokładnie. to taki forumowy photobucket 🙂
quantanamera  :kwiatek:
bardzo fajna niespodzianka
super! Własnie wgrywam pierwszą fotkę dla wprawy 😉
Dziękujemy quanta! 😅
Fajne, dzieki  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się