Forum towarzyskie »

Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

wątek zamknięty
Tercet ostrzegaj proszę że drastyczne  🤔
wątek zamknięty
Tercet i te zwierzęta z tyłu są żywe :o
wątek zamknięty
tak żywe, jakby były martwe łby im zwisały

masakra normalnie
wątek zamknięty
A gdzie w tym momencie była policja 😲
wątek zamknięty
tak wracając do naszego ulubionego forum...
Czemu wytok nie jest dobrym rozwiązaniem?
nie mówię że jest zły wydaje mi się że nauczanie w stylu natural jest o wiele lepsze i takie żeczy nie są potrzebne, ale sama się jeszcze uczę na wytoku :P
Ale bardzo mi się podoba jazda naturalem i dlatego jakieś moje dziwne wrażenie co do wytoku

Nesca wydaje mi się, że zdjęcie pochodzi z jakiegoś kraju, gdzie raczej nikt nie przejmuje się prawami zwierząt :/
wątek zamknięty
jeśli pozwolicie, bo jednak raczej na temat: kwiatek z polskich ulic. Dzisiaj jechałam z Elbląga.do Olsztyna-dużej odległości nie ma, trasa po nieodśnieżonych drogach zajęła nam niecałe 1,5 godziny. Teraz wracam, jedziemy już półtorej godziny, a nie dotarliśmy nawet do Ostródy. Do celu pozostało nam 85 km. Dlaczego? 4 samochody na trasie się rozbiły, i to porządnie. Zima znowu zaskoczyła kierowców. Mamy połowę stycznia i nagle zaczął sypać śnieg- to przecież niesamowite! 😵

taki kwiatek z życia- z kraju absurdu 🙂
wątek zamknięty
maiiaF, a co drogowcy winni? Przecież pługi wypuszczą dopiero, jak już przestanie padać...małopolscy drogowcy przygotowani, kiedy tylko nie padało widziałam pługi i piaskarki w Krk. Ja bym powiedziała, że zima zaskoczyła wszystkich niedzielnych kierowców i miłośników letnich opon 😉
wątek zamknięty
piszę przede wszystkim o kierowcach niedostosowujących swojego "stylu" jazdy do panujących warunków. Nie chodzi mi nawet o brak piasku czy zasypane drogi, bo tragedii nie było, ale przez sypiący śnieg widoczność była słaba. To po prostu paranoja jak patrzy się na niektórych kierowców.
wątek zamknięty
E tam, krajem absurdu jeśli chodzi o zimę jest UK 😎 . Kiedy spada śnieg, dosłownie całe życie staje w miejscu: zamykają szkoły (przy < 20 cm śniegu!), publiczny transport nie działa, nikt nie słyszał o zimowych oponach, drogi nieodśnieżone, ludzie nie są w stanie dojechać do prac...  😜
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Była mowa o "kwiatkowym", grząskim podłożu. W takim razie macie Pozdrowienia od Nas  😀
za duze zdjecie
wątek zamknięty
Hermes: ;ooooooooooo   Czemu oni mu tej nogi nie amputowali o_O ? Tylko cała kość na wierzchu. Boże, nie będe mogła zasnąć ; /
Edit napisałam zanim obejrzałam do końca. Fajna amputacja O_O
wątek zamknięty
Aroid, to ja Ci zrobię zdjęcie naszego powiedzmy "parkingu dla traktorów" i placu do jazdy, który stał zalany przez jakiś miesiąc. Nie wiem, który jest lepszy, ale jak je widziałam jakiś czas temu, to oba wyglądały gorzej.  😁
wątek zamknięty
U nas padok jest bardzooo wszechstronny ! Można tam naprawiać, parkować, myć ( a nawet ścigać się ) traktorki/kombajny, a i nawet jeździć konno ! A pensjonat dwa razy tyle co przeciętny  😵
wątek zamknięty
http://www.youtube.com/user/horsesport11 Czy ten koń na zdjęciu w tle, ma krew od ostróg?  🤔
wątek zamknięty
Hermes: ;ooooooooooo   Czemu oni mu tej nogi nie amputowali o_O ? Tylko cała kość na wierzchu. Boże, nie będe mogła zasnąć ; /
Edit napisałam zanim obejrzałam do końca. Fajna amputacja O_O

masakra  🤔 ja tak samo nie będę mogła zasnąć
wątek zamknięty
Ja tam krwi od ostróg nie dojrzałam choć wypatrywałam, co do ładnie obranej nogi z mięsa to nie miała siły oglądać filmiku zobaczyłam jedynie to co na początku jest pokazane i na całe szczęście nie będę miała problemu ze snem 🙂
wątek zamknięty
Może jestem jakaś dziwna, ale mnie takie rzeczy nie ruszają w sensie obrzydzenia, mogę patrzeć na wszytko 😉 Ale oczywiście skutki zażywania tego narkotyku są nieprawdopodobnie okropne... 🙁
wątek zamknięty
tyskakonik mnie tak samo, chociaż przyznam że ten filmik szokuje :P
wątek zamknięty
wątek zamknięty
hszonszcz: żeby jej koń nie zmarzł  😂
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/zkoniowananamaxa/112595968/gackowo.html

po co jej dwa czapraki ? 🤔

Żeby się jasny czaprak nie pobrudził.
wątek zamknięty
znałam laskę co ubierała 2 czapraki bo miała za duży popręg  😁
zamiast kupić sobie odpowiedni to ubierała czaprak i koc, albo 2 czapraki
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/zkoniowananamaxa/112595968/gackowo.html

po co jej dwa czapraki ? 🤔

Żeby się nowiutki, błękitny nie pobrudził.
Ale to jest nic, bo to jest ewentualnie śmieszne, ale przecież nieszkodliwe.

Gorzej z działaniami, które szkodzą zdrowiu konia, innych koni i bezpieczeństwu np. na drodze.

Na zdjęciu jest siostra właścicielki, ale sama właścicielka jest niezłym "kwiatkiem"  😁
Nie znam jej osobiście, ale słyszałam fajne historie:
Nie wiem czy ten koń jest nadal ogierem, ale w wieku niecałych trzech lat był już dawno zajeżdżony, trzymany w jakichś stajenkach, w których krył co popadnie... tak niechcący, bo płotek się połamał hihihi hahaha...
Wesoła właścicielka, pseudokowbojka, z wielką dumą galopuje na nim po polach, wsiach, miastach i ulicach (często w dwie osoby na tym jednym koniu) często z niego spadając, wiecznie pijana (bez browarka w ręku się jej nie widuje) wiecznie z radosnym okrzykiem "iiiiihaaaaaa!!!"  🏇   na ustach i oczywiście nigdy w życiu w kasku.
To jest dopiero "kwiat"...  😵
Wszystkie te rzeczy są opisane na jej fotoblogu (mustangowa), można sobie poczytać.
Konkretnych linków nie podam, ale kilka razy czytałam i własnym oczom nie wierzyłam.

wątek zamknięty
http://www.galopuje.pl/konie,klus-zebrany-i-wyciagniety,10155.html
gdyby ktoś nie wiedział, to mamy przepis na kłus wyciągnięty i zebrany 😂
wątek zamknięty
Tercet McDrive  🤣 🤣 🤣
wątek zamknięty
calore, 😂 tylko tyle mogę napisać 🤣 Gdyby to było takie proste jak w artykule 😎
wątek zamknięty
Dzięki, nie wpadłam na to, żeby dawać mu łydkę. Mój odwieczny problem z kłusem wyciągniętym i zebranym to to, że koń albo zwalnia do stępa, albo przyspiesza do galopu. Ja używam tak pomocy do stępa w tył, ale nieco inaczej tutaj pewnie też się sprawdzą. Bardzo mi pomogłaś 🙂

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
wątek zamknięty
http://www.galopuje.pl/konie,klus-zebrany-i-wyciagniety,10155.html
gdyby ktoś nie wiedział, to mamy przepis na kłus wyciągnięty i zebrany 😂

HaHa komentarze pod "artykułem" są najlepsze! Chyba lepsze niż sama notka  😂 😲 🤔
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.