My też z P. idziemy, do krakowskiego Four 😀 Zawsze staramy się wyszukać jakieś 'egzotyczne' menu, mam nadzieję, że się nie zawiedziemy :P
Krem z karczochów, pierożek z borowikami
Filet z sandacza, kurki, bób, palone masło
Gruszka w czerwonym winie, lody imbirowe
Foie gras
Filet z perliczki, kasztan, mus z dyni, sos lawendowy,
Gruszka w czerwonym winie, lody imbirowe
Ja za to ostatnio wypatrzyłam w biedrze nowość, której nigdy nie robiłam (ryba zębacz) i nie mogłam się oprzeć. Polecam! Bardzo delikatne mięsko, przyjemne w smaku.
Moja leżała z godzinę w oliwie, czosnku i płatkach chilli, piekła się w piekarniku pod duszonymi porami, szalotką i boczkiem 😀iabeł: do tego brązowy ryż i pomidorki z fetą i rukolą