Cóż, kurort latem rządzi się swoimi prawami 😉 Mam to szczęście, że pracuję 7-15, więc na co dzień za wiele w korkach nie stoję. Jeśli uda się rozsądnie umiejscowić zamieszkanie w stosunku do miejsca pracy, nie jest źle.
faith, nie będę oryginalna - uwielbiam Trójmiasto! A mój rodzinny Sopot to w ogóle kocham nad życie <3 Obecnie, ze względów ekonomicznych (Sopot najdroższe mieszkania w Polsce... Zarówno rynek pierwotny jak i wtórny, niestety) mieszkam na Karwinach (Gdynia) ale osiąść na stałe zamierzam ofc w Sopocie 😉 Tak jak Lena pisze - jeśli znajdziesz mieszkanie dobrze skomunikowane z pracą, to jest git. Jak jeszcze dodatkowo ze stajnią - w ogóle raj 😉 Stajniowo jest kiepsko, bo w mieście-mieście masz tylko Hipodrom (Sopot) i Kolibki (Gdynia) opcjonalnie Owczarnię, ale to stricte nie w mieście - ale dojazd dobry. Do reszty stajni, w zależności od zamieszkania trzeba dojeżdżać, najlepiej własnym autem. W godzinach szczytu korkuje się e... wszystko 😀 Tzn wszystkie główne drogi przejazdowe mają mniejsze/większe zatory, a nie daj Boże jak warunki atmosferyczne są pt. pada śnieg, deszcz + wieje i np. stoi obwodnica 😜 Ale jak widać da się z tym żyć 😉
maiiaF, ja mam kontakt w pracy z dr Raif i dr Maćko-Trzpis, obie sa bardzo kompetentne, przyjmują w Gdańsku a dr Trzpis chyba ma prywatny gabinet w Gdyni.
faith, Trójmiasto jest najlepsze 💘 mieszkałam ponad 20 lat w Gdyni a teraz mieszkam tymczasowo w Gdańsku i uwazam, ze w Gdyni sie mieszka lepiej, ale to tez kwestia gdzie trzeba dojechać. Jak sie mieszka i pracuje blisko skm to jest cudownie. Minus jedyny jesteś taki, ze troche drogo, ale za to innych nie ma 😀
Ja w Trójmieście byłam, co prawda tylko na 2 weekendy, ale w porównaniu z naszym rodzinnym miastem, czułam się jak w domu 😉 A może nawet i lepiej. SKM jest genialna i można nią dojechać w każde miejsce, w ogóle całkiem fajnie działa tam komunikacja miejska, łatwo się odnaleźć (z czym miałam problem np. we Wrocławiu). Jedyny minus to faktycznie pogoda, w takiej zimowej aurze trochę zbyt wietrznie jak dla mnie, ale z drugiej strony latem nadrabia. A i końsko- całkiem sporo stajni w okolicach mijałam, no i Hipodrom- bajka. Dla mnie to taki "ulepszony" Szczecin 🤣
Moon, No z tym skomunikowaniem owczy to bym tez nie przesadzała. W godzinach szczytu (a nie daj Bozia jest wypadek), cisniesz spacerowa godzinę :P to i tak lepiej niz na Morenę, ale still :P
Ale jak sie pracuje blisko domu i stajnie sie ma z dobrym dojazdem, to bajka 😀 No i morze :P
Dziewczyny szukamy w około 5 osób noclegu na wszystkie dni Open'er czyli 28 czerwca do 1 lipca. Planujemy wynająć mieszkanie. Czy możecie coś polecić w rozsądnej cenie
Szukam dobrego salonu kosmetycznego w Gdańsku - rzęsy metodą 1:1 - przede wszystkim naturalny efekt, nie wchodzą w grę świecące się sztuczne rzęsiska jak to w niektórych pseudosalonach 🙂
Bischa, na przyszłość - Gdyńska Klinika Weterynaryjna lek. wet. Tomasza Brzeskiego (Gdynia, ul. Kielecka). Ja mam bardzo dobrze doświadczenia, myślę, że mogą polecić jakiegoś specjalistę też. Sami mają doświadczonego chirurga i kardiologa.
Mam ogromną prośbę do osób mieszkających w Gdańsku :kwiatek: Piszę pracę licencjacką na temat "Kryzys migracyjny w opinii mieszkańców Gdańska", potrzebuję jeszcze kilku ankiet całkowicie anonimowych. Z góry dziękuję za każde wypełnienie 🙂
Dr Drozdowski - Famili Dent Dr Woźniak - Percuro Obu bardzo polecam, do Famili Dentu z lotniska rzut beretem, do Percuro kawałek dalej ale również warto.
Halo! Wybieramy się z Baff do Sopotu na zawody, oczywiscie z noclegiem ocknelysmy sie w ostatniej chwili i ceny za jedna noc jak za zboże. Macie jakies sprawdzone miejsce, ktorego nie ma np na bookingu?
JARA, szukaj przy linii SKM. Sprawdź hostele. Nie napisałaś ile to dla ciebie cena do przyjęcia :P poza tym mało kiedy mieszkańcy danego miasta potrafią pomóc z noclegiem 😉 bo go raczej nie potrzebują 😀
Dzięki wielkie, ale chyba wychodzi na to, że w tym roku do Sopotu nie pojedziemy 😂 Przeglądałam już nawet prywatne kwatery na olx i nic z tego nie będzie. Trudno. Dzięki wielkie za pomoc! 🙂
JARA, i tak nie pojedziecie, czy tylko dlatego, że nie możecie znaleźć noclegu? Patrzyłaś na airbnb na przykład? Już nawet nie mówię o Sopocie, ale skmką naprawdę jest świetny dojazd, nawet gdybyś miała jechać z drugiego końca Gdańska 😉