zbije z tropu i polece.. wyspe sobieszewska.. jesli chcecie odludzie oczywiscie. sopot to imprezownia i modne miejsce (okolice plazy). ewentualnie ciche sopockie uliczki ale to malo plazowe 🙂
Kochane , jestem świeżo po wizycie na Hipodromie. Powiem Wam, że jestem zaszokowana ilością różnych oddzielnych ośrodków, stajni , różnych dzierżawców, szkółek skupionych w jednym miejscu. Dziwiłam się jak to w ogóle daje radę funkcjonować. Do tego wszechobecne nakazy, zakazy, które jak widziałam i tak są olewane 😀 .Z drugiej strony ogromny teren hipodromu robi wrażenie.
felix, to juz jest wiadome od dawna... ;-) Tylko jeszcze pytanie kiedy będą jakiekolwiek ślady tej 'rewitalizacji' widoczne. Bo póki co to na hipodromie pensjonariusz=zło konieczne. Ludzie płacą nie mało za warunki delikatnie mówiąc średnie. Widziałam plany jak to ma wyglądac "po" - powiem tak: Jakby podłożyli bombę, to by chyba szybciej to wszystko postawili niż jakby wszystko po kolei odnawiali.
Dziwiłam się jak to w ogóle daje radę funkcjonować. Thaya, myślę ze to jest głównie kwestia tego, że hipodrom leży w środku miasta i że jest łatwy dojazd - Dlatego szkółki mają klientów, dlatego ludzie tu lądują na zimę (no, plus hala...)
felix, to juz jest wiadome od dawna... ;-) Tylko jeszcze pytanie kiedy będą jakiekolwiek ślady tej 'rewitalizacji' widoczne.
Właśnie o te ślady pytam... Czyli jednak nadal ich nie ma 🙁 Na hipodromie na lepsze nie zmieniło się nic od kiedy tylko pamiętam, czyli od 20 już lat. Obiekt nawet nie pasuje do wątku "fajne miejsca/fajne wydarzenia"... Organizacyjnie funkcjonuje również jedynie z braku innych podobnych 🙁
Nawet szkoda mi eksploatować klawiaturę, żeby ukazać moje potworne oburzenie stanem trawy po TOP TRENDACH. Mam zdjęcia, wszyscy pamiętają wypowiedzenia za stępowanie po trawie. Teraz nie ma już trawy. Nie wiem jak chcą rozegrać MP w WKKW na tym odcinku nie da się nawet przekłusować, co dopiero jechać tempem krosowym. Będę stała w tamtym miejscu i robiła zdjęcia z upadków i wywrotek z końmi, żeby zawodnicy mieli dowody, gdy będą żądali odszkodowań. Szkoda, że to mało medialny temat, bo warto, żeby ktoś się tym zainteresował.
OK, to kto na rolki? Odważyłam się, założyłam - i ryczałam ze śmiechu! Kolejne wcielenie blond królewny z drewna 😂 Gleby nie było, techniki jazdy nie ma, zarzucenia rolkowania w najbliższych 2 miesiącach nie będzie 🙂 Lena, kiedy cię można w mojej okolicy spotkać?
PS. Jak się skręca na małym promieniu (mały = mniej niż 3m w obecnym ujęciu) PS2. Chciałam zachować twarz i wiedząc, że nie wyhamuję przed przejściem dla pieszych... po prostu skręciłam w boczną alejkę. Niestety, alejka była "z górki" - rozpędzałam się mocniej. Kamienna twarz (bo ludzie patrzą) do końca alejki, a na samiusieńkim końcu rozpaczliwy atak rękami na barierkę. CUD! Wyhamowałam do zera nie wzbudzając ogólnej wesołości i zainteresowania, ale obrażenia ciężkie są. Bo barierka na końcowym odcinku obrośnięta była pokrzywami... 😵
Alvikuś generalnie po niedzieli dopiero, bo w tym tygodniu mam warsztaty. A tak to poniedziałki, środy i czwartki oraz soboty są do dyspozycji 🙂 Kiedy wybierasz się ze mną na oglądanie bandy wariatów usiłujących tańczyć tango?
Witam w wątku o Gdańsku. Wybieram się na parę dni na urlop do Gdańska i tu prośba to Gdańszczanin. Potrzebuje niedrogiego noclegu dla dwóch osób, pokój z łóżkiem małżeńskim i łazienką. Czy ktoś zna jakiś niedrogi pensjonacik/hotelik? Z góry dzięki za pomoc.
czesc🙂 wybieram sie niebawem do Gdanska troche powypoczywac i ..wlasnie, mam do Was kilka pytan🙂 Wpadl mi do glowy taki pomysl, zeby pojechac pod namiot. Orientowalam sie troche w temacie pol namiotowych i campingow, widze, ze jest ich sporo. Ale moze macie jakies szczegolnie godne polecenia? Ostatni raz w Gdansku bylam kiiilka lat temu. Wtedy nie zanotowalam jakiegos specjalnego natloku ludzi, ale moze bylo zupelnie inaczej. Jak jest teraz? Nie ma gdzie rozlozyc recznika na plazy? Da sie wogole odpoczac, czy to taka duza imprezownia? A moze znacie jakies bardziej ustronne miejsca niedaleko Gdanska? Bede wdzieczna za odpowiedzi🙂 :kwiatek: Za brak polskich znakow przepraszam, ale takowych na obecnym laptopie nie posiadam.
do konca przyszlego tygodnia jest w gdansku jarmark, wiec ludzi jest bardzo duzo.. jak jest pogoda to zapewne na plazy cienko.. najwieksze szanse na spokoj pewnie sa na stogach, bo tam plaza naprawde szeroka i dluga - polecam. ja sie jutro wybieram do sobieszewa to moge dac znac jak tam..