Długi weekend majowy spędziłam w Trójmieście i choć widziałam wiele miast i wiele krajów to Gdańsk i Hel podbiły moje serca 😜 Spałam w Starej Karczmie na Oliwie w Gdańsku - przepiękne miejsce! Widziałam z daleka Hipodrom w Sopocie 😉 I byłam oczywiście na molo oraz zwiedziłam Jastarnię i Hel. Coś pięknego!! 💘
Długi weekend majowy spędziłam w Trójmieście i choć widziałam wiele miast i wiele krajów to Gdańsk i Hel podbiły moje serca 😜 Spałam w Starej Karczmie na Oliwie w Gdańsku - przepiękne miejsce! Widziałam z daleka Hipodrom w Sopocie 😉 I byłam oczywiście na molo oraz zwiedziłam Jastarnię i Hel. Coś pięknego!! 💘
hehe Strucelka w takim razie spałaś jakies 2 min od mojego mieszkania w gdańsku. Mieszkam u góry pod lasem 😉
Zwiedzałam dziś Hipodrom i chyba nawet przez chwilę widziałam Klami i Pączunia 😉 Mimo kiepskiej pogody, swój pierwszy wypad nad morze mogę uznać za udany 🙂
Czardasz, aaaaaa.... to bylismy dosc charakterystyczni. Spory c.gniady kon w fioletowym kantarze. I blondynka w czarnych bryczesach i blekitnej kurtce z wielkim odblaskowym niemal "Hartog" na plecach. Trzeba bylo zaczepic. 😉
Taak 🙂Blondynka, błękitna kurtka i duuży koń Jutro wyjeżdżamy, ale w takim razie następnym razem może się spotkamy 😉 Kolega zrobił parę zdjęć koniom, pozwiedzaliśmy stajnie, a potem udaliśmy się na obiad do Tawerny Orłowskiej. Szkoda, że pogoda ograniczyła nam trochę możliwości.
ja to mam wyjatkowo luzny przyszly tydzien (znaczy po wtorku) bo nie mam konia! wiec miedzy sroda a niedziela cos mozna ustalic, choc nie pamietam jak pracuje..
Zjazdy: 29 i 30-05-2010 12 i 13-06-2010 19 i 20-06-2010 a na każdym zaliczenia + zerówki, żeby tylko sesji nie mieć. Na sesję chcę zostawić tylko rachunkowość finansową na 04.07.2010 i makroekonomię na 27.06.2010 (bo to u nas ciężkie kobyły-sita). Pozostałe dni przy 72h wyprzedzenia jestem na ogół do dyspozycji 🙂
to ja sie odezwe z pracy albo jutro, ale chyba w srode i czwartek koncze o 20 to bym sie pisala na jakies wyjscie.
po wizycie w pracy.. sroda jednak odpada bo przed 21 nie wyjde na bank (a moze i pozniej) czwartek moooze, a dalej oczywiscie zapomnialam sprawdzic jak mam 🤬
[quote author=wł. Felix-Huston, forever felicis! link=topic=9998.msg602418#msg602418 date=1275118901] Hej, ja od czerwca nie mam konia, to ja też, ja też 😀 [/quote]
Kochane Gdańszczanki, mam sprawę 😀 Jutro muszę dojechać nad morze i mam dwie opcje: Stogi lub Jelitkowo+plażą przejść do Sopotu. Ze Stogów nie dojdziemy do Sopotu, ale tam są podobno przepiękne plaże, po części dzikie. W Jelitkowie plaża jest ucywilizowana i do sopockiego molo nie tak daleko, ale z kolei już nie tak 'naturalnie'. Jest tu ze mną koleżanka, która wcześniej nie była w Trójmieście i zastanawiam się gdzie pojechać, bo dwóch miejsc jednego dnia raczej nie damy rady. Chyba lepiej Jelitkowo+Sopot, jeśli ona nie była tu jeszcze, nie?
I druga sprawa - jakimi tramwajami dojedziemy z okolic Długiej do Jelitkowa, a jakimi ewentualnie do Stogów? 😉
z długiej jeździ 12na Zaspę co prawda, ale wtedy wysiadacie na Żabiance ( niedaleko mego domu) i z buta dajecie oszałamiającą odległość, czyli ok 5 minut. Jest jeszcze 11, która dowiezie was prawie na samą plażę. Spod dworca w łownym na Stogi pomkniecie 8 i zdaje mi się, że 3. http://ztm.gda.pl/