Forum towarzyskie »

Dla jeźdźca i konia - handmade

ciach
 Wielkość zdjęć i ogłoszenie
Ja mysle ze zaraz dostaniesz ostrzezenie i ktos Cie wysle do odpowiednich watkow DIY. A takie istnieja... i dla jezdzca i dla konia.
a ja w tamte watki nie wchodze, a uwazam ze te naczolki sa genialne i bym o nich nie wiedziala gdyby nie ten watek! Ale ja jak zwykle nie po tej stroie mocy  😁

Amelia sama je robisz? Z jakich materialow? Ile Ci zajmuje zrobienie takiego jednego naczolka? jaka cena?
Tak sama je robię. Podstawa naczółka wykonana jest ze skóry bydlęcej, na którą nałożyłam warstwę lakieru nadającego połysk + trwałość, uszy naczółka są przymocowane za pomocą nitów skręcanych dzięki czemu są dużo wytrzymalsze. Cała podstawa ma grubość do 4mm dzięki czemu chroni część ozdobną przed końskim potem. Część ozdobna w całości jest szyta, koraliki parokrotnie przeszywane co zwiększa ich wytrzymałość, całość zaimpregnowana przed osiadaniem kurzu. W większości używam koralików Swarovskiego Shamballa. A zrobienie takiego jednego naczółka to czas około 10 godzin + -. Na facebooku stworzyłam grupę w której jest ich więcej. Link do niej jest w temacie 🙂
A ja myślę, że ten wątek powstał tylko po to, żeby się zareklamować. Ba, po ostatnim poście jestem tego pewna. 😎 Jak i tego, że autorka wątku do regulaminu nie zajrzała nawet po tym, jak padła sugestia, że to dubel...
Sumire odkrylas Ameryke :P Ale w ostatnim poscie akurat Amelia odpowiada na moje pytania zauwaz...

Piekne sa 🙂
Jesli reklama to ja nie rozumiem czemu watek nadal istnieje i nie jest zamkniety. O DIY jest juz watek, wiec po co kolejny? 
nerechta, ależ oczywiście, że nie odkryłam. Odliczam tylko minuty do zamknięcia wątku. 😉

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się