Forum konie »

Ślązaki - kącik oddanych miłośników rasy :)

Bandzior teraz zrobił sie inny, nie można do niego podejść, bo od razu zadem się odwraca. 🙁

Wczoraj ciagnął sanie. i próbował na zakretach pogryść drugiego konia.

Ja też jeżdżę na Bandosie. Pierwszy raz zobaczyłam go 2 lata temu. ?Takie kochane misiu,  a później dowiedziałam się że pogryzł kogoś. 🙁

A to o mnie z tym pogryzieniem . No ale to było z 2-3 lata temu i spokój juz był z tym.

Jak to znów zaczął gryźć?  😲
sasqach - mocno wydoroślał chłopak 🙂 super wygląda
pilnie poszukuję zdjęć karego ogiera Rycerz 2008 po Hutor !  😉
am do was ogromną prośbę szukam wszystkich informacji i zdjęć taty mojej klaczki.

Imię: Aron
Rasa: Ślązak
Maść: Gniada (tak ma w papierach może zmieniła się)

Jest to już starszy ogier nie wiem czy jeszcze żyję.Chce wiedzieć jaki był i jak wyglądał tatuś mojej malutkiej uśmiech\

Z góry bardzo dziękuję i jestem mega wdzięczna !!!!!!!  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
asds, na kuligu chciał Eddiego ugryść.
[quote author=Łaciata link=topic=99.msg917022#msg917022 date=1298826329]
am do was ogromną prośbę szukam wszystkich informacji i zdjęć taty mojej klaczki.

Imię: Aron
Rasa: Ślązak
[/quote]

NIe wiem, czemu w poprzednim wątku djęcie nie zawsze się wyświetla, wiec jeszcze raz przesyłam:
ARON

Zdjecie zrobione w Wielkiej Lipie.
boyek - Jezuś nie wiem jak mam Ci dziękować  :kwiatek: :kwiatek: więc tak wygląda tatuś mojej małej 🙂
A masz może więcej zdjęć ?? Jak się na nim jeździło ?? Możesz mi coś powiedzieć ? Będę straszliwie wdzięczna i będę miała dług za to u Ciebie 🙂

Oczywiście jeżeli inni użytkownicy coś wiedzą i mają fotki to chce ! 😀  :kwiatek: :kwiatek:
Jaki był 🙂 ?? Mimo swoich 20 lat był koniem bardzo do przodu, z żywym temperamentem, ale bardzo grzeczny i bezproblemowy 🙂 Niestety pod siodłem nie chodził zbyt wiele, a zdjeć więcej niestety nie posiadam.
Pozdrawiam
boyek - jeszcze raz dziękuję :kwiatek:  w gdzie on teraz jest wiesz może ? (obiecuje,że to jest ostatnie pytanie 😀
Dzisiejszy Koranek

Bardzo mi się podoba taka maść, jak u Korana i kolegi! Zwłaszcza te przejaśnienia na pychu  😍
Dziękujemy.  :kwiatek: To są braciszkowie 😀 ten drugi to Rekrut. W lecie zwłaszcza są pięknie umaszczone... nie mogę się już doczekać!
enklawa

Nie tylko ty jedna nie mozesz się chłopaków w letniej sierści doczekać 🙂
Cztery gracje  😎 (i jeden gracjan  😂 )
Pasja: http://www.bazakoni.pl/horse_103805.html
Parys: http://www.bazakoni.pl/horse_124374.html
moja Żaglówka w tle i Granda: http://www.bazakoni.pl/horse_118608.html

Pasar po slaskim ogierze Romadan,własnie skonczył dwa lata 😀
Pilnie poszukuję katalogu z wystawy koni śląskich w Pajęcznie w 2010 roku. Chodzi mi przede wszystkim o pochodzenie koni, bo na wykazach w internecie znalazłam tylko szczegółowe oceny.
Ogier śląski [s]Arkus[/s] ASKAR, tylko który, bo chyba są 2 o tym imieniu ? Przyłapany w Skaryszewie

edit: poprawa imienia
montana ale maszyna  😜 Ale na zdjęciu jego dupka wygląda jak przyklejona od innego konia  😁
Przyznaje, że zdjęcie jest też źle zrobione, z kiepskiej perspektywy, bo tam nie było gdzie stanąć, zeby nikt nie wlazł przed obiektyw, a koń nie jest dobrze ustawiony
To chyba jednak jest Askar 1993, po Sejmik, ktoś może to potwierdzić ?

Śląski pod siodłem
U mnie w stajni drugi sezon stoi ogier Bulwar (matka: Buczka po Bojkot, Ojciec Bank)

Uploaded with ImageShack.us
znów Koranek 😀

Jak uważacie konie śląskie
  mogą być użytkowane jako konie skokowe ?
Wykupiliśmy z moim TŻ z rekreacji w, której kiedyś jeździliśmy Agatkę, mamy ślązaczkę 🙂
Zajmujemy się aktualnie kopytami i jej psychiką bo niestety nie miała łatwego życia co odcisnęło na niej spory ślad.

Po lewej stoi mój koń Gejzer.

Miłość kwitnie
Ava piękna ta wasza Agatka 🙂 Jak na nią patrzę to jak bym patrzyła na swoją Bajulę 🙂 Też spaczoną psychikę miała, po półtorej roku wyszliśmy na prostą więc na pewno wam też się uda, czego oczywiście Wam gorąco życzę. A po kim to Twoje śliczności?
O Agata 🙂
Ava gratuluję, cieszę sie ze ta kobyłka trafiła w dobre ręce, należało jej się 🙂
Dzięki dziewczyny 🙂 Przekażę te miłe słowa mojemu to się na pewno ucieszy. Mam nadzieję, że stopniowo dojdziemy do etapu "grzecznego" konia 😀 Agata jest u nas dopiero tydzień ale już pierwsze zmiany są odczuwalne, jest jakby trochę "milsza". Wszyscy się nas pytają czy będziemy kryć ale nas to nie interesuje, także ona więcej źrebaków już nie da.

Tu jest info o mamie: http://www.bazakoni.pl/horse_105542.html A tu Gejzer, jest o nim trochę w wątku Konie z Kadyn, właśnie zaczynamy pierwsze kłusy pod siodłem http://www.bazakoni.pl/horse_92713.html
Ava
Na prawde sie ciesze ze ona i Agat szczesliwie spędzą zycie 🙂  Swoja drogą jej synkiem jestem absolutnie zauroczona 😀  😍
Jak uważacie konie śląskie
  mogą być użytkowane jako konie skokowe ?

a to zalezy jakie konie i jakie skoki 😉 Te zaprzegowe śl, z którymi mam do czynienia to nijak sie do skoków nie nadają
Ale miałam okazję widzieć też taką klacz sląską, Leda po Mindanao xx

Ava, śliczna!
Ava powodzenia  i uściski dla Agatki...śliczna
kolorwiatru a może by tak jakieś uściski dla Korania ... 👿  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się