Forum konie »

Ślązaki - kącik oddanych miłośników rasy :)

Bo wiesz...Ja to po kryjomu tylkjo w necie innych chłopów oglądam......Mam zdjęcia po wizycie fotografa i stwierdzam ze jestesmy wybitnie nie fotogeniczni, na jedno puslisko dłuższe proszę uwagi nie zwracać... Zdjecia z jazdy na której gruby robił mega focha...

Przytyło się chłopakowi....Letnia trawka w boczki mu weszła

Włączamy pierwszy bieg

W końcu 2jka

I moje dwa ulubione zdjęcia z tych co mam 🙂

Finisz po foch jeździe

Sliczny gruby ! i wcale nie jest taki gruby..  😀 Też masz problem z jakimś kontaktem z nim, jakąś pracą z pyskiem?
Ja mam ze swoim ogromy problem, bo chłopak zaszarpany przez rekreacje  🤔 wiec póki co luzny kontakt,rozluznianie i praca nad tym,zeby szedł od zadu jakoś  😉
Zdjęcia sa z jazdy kiedy chłopak robił mega focha na początku. Zasadniczo po około 30 minutaqch rozgrzania już zaczynam z nim pracę na kontakcie którego zresztą sam szuka. Ale najpierw trzeba go rozruszac.

Tutaj niestety wyjątkowo nie był to dzień dobry do jazdy dla niego i dla mnie. Duchota była niemiłosierna - a więc zarzuciłam wersje chilloutową byleby chłopak kopytkami popracował i ciężkie kości rozruszał
Rozumiem  😉 Ah, ślązaki lubią robić fochy. Kocham ich za ten charakterek  😀
asds, haha, uważaj bo powiem grubemu!
wolę lżejszą wersję ślązaków, ale łeb to on ma przepiękny!
asds, co to za czaprak? 😍
cieciorka, lzjesza, lzejsza ;P zalezy do czego! do patrzenia to ten jest idealny!  💘
Większe jest lepsze ! bo i do tulenia, więcej ciepła daje...  😁
katija

czaprak to jarpol bakłażan-malina - kocham go miłością absolutną 🙂

cieciorka

No łeb to on ma a jakie zęby/!

Jeszcze mam ślady po tym słynnym ugryzieniu w styczniu 2009 - czesc zmiażdzonej skóry już mi zeszła i jest nowa miękka, czucie tez już powoli wraca, no i kolorek tez powoli do normy dochodzi
katija, rzecz gustu, ale klasycznych ślązaków nie lubic i lekceważyć nie mozna- to fakt.
asds, pamiętam, hehe
Makrejsza - co tam u was? masz jakieś fotki z zajeżdżania? pochwal się!

Ślepa jestem, bo tego nie widziałam  :kwiatek:

Fotek brak  - siostra mojego męża zdewastowała nam aparat i mam z nim mega problemy - nawet najprostsze fotki są problemem, a ich zgranie na komp koszmarem...
Wyszło coś z naszej sierpniowej sesji? Bo nic nie doszło...
[quote author=Cierp1enie link=topic=99.msg715501#msg715501 date=1285263292]
Makrejsza - co tam u was? masz jakieś fotki z zajeżdżania? pochwal się!

Ślepa jestem, bo tego nie widziałam  :kwiatek:

Fotek brak  - siostra mojego męża zdewastowała nam aparat i mam z nim mega problemy - nawet najprostsze fotki są problemem, a ich zgranie na komp koszmarem...
Wyszło coś z naszej sierpniowej sesji? Bo nic nie doszło...
[/quote]

wysłałam, kurcze no to może podaj jeszcze raz email, bo może coś źle wpisałam
sama już nie wiem  🤔
to ja wpadam jak pogoda się tylko poprawi, po skrzynię to możemy się umówić 🙂
pozdrów Asię i wszystkich 🙂
ucałuj konie 🙂
Czy ktoś mógłby mi ściągnąc ze strony SO Książ listę koni przeznaczonych na aukcję 23 października? Bo ja jej nie widzę!
Wiecie solidarnośc grubego z moję osobą zaczyna mnie przerażać....Ja nie mogłam pojechać w tym roku hubertusa z powodu zjazdu podyplomówki, a koń zrobił co- podpierdółka sobie z 3 dni temu sobie kuku na tylniej nóżce i kuleje......
widze,ze półślązaki tez sie tutaj łapia 🙂
chcielismy sie przedstawic
Pasar matka sp i ojciec ślązak Romadan (niestety zadnego zdjecia ojca nie widziałam)
na pierwszych dwóch zdjeciach w wieku 7 miesiecy,na trzecim ma 12 miesiecy i ostatnie dwa to powazny facet 16 miesieczny 🙂
ostatnie nam nie wyszło,wiec ponownie
asds - Uwielbiam Twojego konia  😎

Mój Maciejos też prawie ślązak, prawie bo babka była młp. Ojciec po Bukłaku  😉

Presja, ostatnie zdjęcia potwierdza 'Brudny Ślązak to szczęśliwy ślązak! '  😁 ładne chłopisko!  😀 baaardzo przyjemny dla oka !  😀
mekunia, pokazuj go częsciej !  😀
a propos faktu panierki 🤣
Kiedyś pokazywałam półślązaczki, z którymi mam do czynienia . Po wyźrebieniu się wróciły do pracy i mogę teraz pokazać Herę (po śląskim og. Motyl i po matce wlkp)
22 - 23.10 kończy się ZT w Książu. Nie widzę nigdzie planu. Chciałabym choć w sobotę pojechać - tylko że szkoła .... i nie wiem czy zdążę. Będzie ktoś z aparatem? A aukcja po ogłoszeniu wyników też zawsze budzi drrrreszczyk emocji  😁
Ja będę już od jutra  💃 Z aparatem, ale jak będzie taka pogoda, to na dobre zdjęcia nie ma co liczyć  🙄
AleksandraAlicja nie wiem jak u Was, ale na chwilę obecną w naszej części kraju świeci słoneczko  🤣 jak na razie przynajmniej. Jednakże reguła pogodowa jest taka, że w sobotę będzie mglisto i bardzo zimno jak w zeszłym roku brrr. Nie wiesz jak czasowo to będzie wyglądać?
No u nas TERAZ też jest słonko, ale rano padał deszcz ze śniegiem  😤
Niestety, mało wiem o tym, co będzie. Na stronie PZHK jest tylko tyle, że próba zaczyna się jutro o 11tej.
ooo to i ja dołączę do tego wątku  😀
Własnego ślązaka nie ma ale jeźdze do takiego znajomego i jego kopytnych...
Ma ponad 20 ślązaków i naprawde uwielbiam tam jeździć... te konie to narmalnie miśki kochane...

A co do aukcji w Książu to i ja będę  😀
foty będe robił więc jak będe miał chwilę w przyszłym tygodniu to coś wstawię...

A teraz tylko zdjęcie mojego ulubieńca ogiera o imieniu AMETYST
i jakieś tam całego stadka  😉

Pozdrawiam wszystkich miłośników ślązaków!!!
siódemka, piękny, koniecznie zrób zdjęcia i podziel się z nami 🙂
ok nie ma sprawy 🙂
siódemka

ale piękna maszyna
asds to zdjęcie nie odzwierciedla tego jak on naprawdę wygląda... jak znajde jakieś lepsze to dodam!!! mamy tam jeszcze siwego ogiera... to jest dopiero maszyna!!!
siódemka, haha, ten kon taki ogromny, czy ta babeczka taka malutka?
na 2 zdjęciu dziewczyna mała... ale koń naprawdę wielki... jak się stanie obok niego to masakra...maszyna jak cholera
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się