to ja teraz wyskoczę jak ten filip... czy wie ktoś może jakie palenia mają walewickie klacze matki: Hajduczka po Campetot xxoo, Jurydyka po Divisor xx, Jej Wysokość po Toledo xx, Larisa po Judex xx, Łoza po Czynel xx? :kwiatek:
Witam.Wtrącę się do tego wątku bo też mam w stajni klacz małopolską,która za dwa miesiące ma termin.Śliczne te źrebolki,niech się zdrowo chowają.Oby i u mnie też poszło gładko.Nie pierwszy to raz mojej kobyłki ale mój owszem i zaczynam już telepać tyłkiem.
Nie bałaś się "cmokać" na konia jak jest taki lód? Może jestem przewrażliwiona, ale dla mnie takie "ni to błoto, ni to śnieg" jest najgorszym podłożem ever i nie prowokowałabym konia do jakiegokolwiek szybszego chodu niż stęp
amnestria to jest roztopiony lód, który daje takie wrażenie - zapewniam Cię, że gdybym uznała, że jest niebezpiecznie nawet bym jej nie wypuszczała to raz, a dwa myślę, że na lodzie to daleko by nie pobiegła 🙂 A raczej w ogóle odmówiła by biegania, bo stanęła by w miejscu ze spojrzeniem 🤔 😉
po emersonie jest bardzo fajna klacz ectase, która ukończyła z dobrym wynikiem ZT w Bogusławicach i super pokazała się podczas czempionatu w skokach luzem w zbyszko. znajdziesz ją u nas w ogłoszeniach lub na bazie konie i tam też są filmiki zdaje się.
armara, świetnie, że masz cały czas kontakt i świeże wieści 🙂 Taki już dorosły się na filmach wydaje, a dopiero co latał luzem po łące dzieciak... On będzie najbardziej pod kątem skoków pracowany?
Bardziej wkkw 🙂 Właścicielka dotychczas jeździła ujeżdżenie, ale wkkw jej się marzy 🙂 Pierwszy miesiąc (wrzesień) obijał się i coś tam dłubał na lonży 3 razy w tygodniu, potem przyszła praca ujeżdżeniowa. Od tego roku doszły skoki. Ruchem nie zabija, ale jest bardzo jezdny i strasznie szybko się uczy. Kontakt jest świetny, mam nawet zaproszenie, heh.
ruchem nie zabija... no proszę cię! może i nie zabija, ale zdecydowanie się wyróżnia 🙂 on się bardzo fajnie potrafi bujnąć - widziałam na własne oczy! 😎 super, że jest tak dobry kontakt i że młody ogólnie dobrze trafił, że ma zapewniony rozwój i świetną opiekę 🙂 gratulacje 'produktu eksportowego' :kwiatek: mój ulubiony małopolski cukiereczek 🙂