Forum konie »

konie małopolskie

bo to do montany było skierowane 🙂 Armani wysoki

Dziękuję bardzo, warto wiedzieć.
[quote author=blucha link=topic=98.msg2909896#msg2909896 date=1580821285]
bo to do montany było skierowane 🙂 Armani wysoki, niewysoki z bardzo dobrą głową niestety bez mozliwości wysyłki nasienia to Wareg.

A gdzie Wareg stacjonuje 🙂
[/quote]

Odradzam Warega. Dużo krył - nic wartościowego nie dał.
Jest u mnie klacz Awa po Waregu, bardzo dzielna i szybka kucynka (162cm) Doszła do 3* w WKKW a teraz przeszła do hodowli. Mam wrażenie że za jej sukcesem stoi matka po First de Thermes i bardzo dużo pracy.
ale armara nie napisała ze chce konia w przyszłości na olimpiade 🙂 a cechy które wymieniła Wareg spełnia 🙂
ale armara nie napisała ze chce konia w przyszłości na olimpiade 🙂 a cechy które wymieniła Wareg spełnia 🙂

Dokładnie 🙂
Z fajną głową widziałem ostatnio dwa Aporty, ale nie mam pojęcia co z nim
Z fajną głową widziałem ostatnio dwa Aporty, ale nie mam pojęcia co z nim

Aport jest wciąż kryjący - http://klikowa.com.pl/stanowka-2/ , obecnie jeszcze jest w Klikowej, zapewnie za niedługo przyjedzie do Facimiecha w trening
Poszukuję ogiera małopolskiego, niedużego z dobrym charakterem i urodziwego z wysyłką nasienia świeżego. Coś w typie og. Dwór, ale chętnie innej maści 😉
Ktoś coś? 🙂

Ja czekam na informacje od kiedy będzie w Walewicach Rashim. Ciekawe czy będzie dostępne do zakupu nasienie czy tylko krycie naturalne
Rashim ma przyjechać w przyszłym tygodniu. Póki co dojechał Albaicin xx (Sorbie Tower - Amarna / Great Lakes)
Dobrze wiedzieć, jaki drugi folblut będzie w Walewicach. Dziękuję za informację.
Nasze seniorki  💃 Melisa (Manhattan - Panda/Plater) lat 26 i Jurata (Przedświt XIII-4 - Jura/Edredon) lat 25 z 13 zrebakami na koncie 😅

galopada_, świetnie się trzymają  :kwiatek:

my od dłuższego czasu raczej poczytujemy, niż się pokazujemy - ale ciekawe, czy ktoś z obserwatorów wątku pamięta jeszcze tego Pana  😀

Rashim ma przyjechać w przyszłym tygodniu. Póki co dojechał Albaicin xx (Sorbie Tower - Amarna / Great Lakes)

Czy będziecie pobierać nasienie od Albaicina? Czy tylko krycie naturalne?

galopada_
Ale pięknie, siwa w ogóle nie wygląda na 26 lat!
armara, obie dzielnie dreptają w rekreacji 😉 siwa jest rakieta pod siodłem! 😉

sonatka, skąpisz Davcia pod siodłem 😉
Młody (bo nie taki mały 😉 ) złoty Justus  😍

Ogier Galahad SM młp (Justus- Gejsza/Hebab), ur.17.06.2018r.

Czy będziecie pobierać nasienie od Albaicina? Czy tylko krycie naturalne?

My pobieramy, zawsze inseminujemy nasze klacze. Ale jak przyjeżdżają z klaczami xx to wiadomo krycie naturalne.

galopada_ ładny blondyn  😍

A ja doczekałam się zdjęcia z czekoladowym panem 🙂

Malang 2016 (malaga/Cichoń xx - Efekt)

Constantia, O nie! Mój ukochany "burak cukrowy"!!!
Gadaj szybko jak się jeździ!
halo ja sobie życzę żeby wszystkie moje konie takie były. On ma świetną głowę. Jak sobie coś wymyślę, to po prostu to robi. Jest uważny. Naskakałam go na hali i jakiś czas nie widział przeszkód, to na otwartym placu takie małe przeszkódki bez problemu pokonywał. Wymyśliłam sobie galop po drągach, to galopuje. Jedyne co to mało wrażliwy w pysku (choć myślę, że jak poprawi równowagę to będzie lepiej) , ale nie mogą być tylko plusy. 😉
Constantia, Cudny, jak matka 💘
Ta była bardzo jezdna jak na wyścigowe realia  😉
Constantia, Dzięki! Okrutnie wpadł mi w oko, chyba aż do serca.
Perlica ja myślę, że to po ojcu, bo inne konie po Efekcie też nie są takie bardzo delikatne.

halo on mi wpadł w oko jak go pierwszy raz zobaczyłam na pastwisku. Miał dwa lata  😍 Niestety obawiam się, że może szybko się sprzedać. A wszystko to przez zakichane komisje PZHK na kwalifikacji ogierów  :emot4:
Złoty syneczek 😉 Ogier Galahad SM młp (Justus- Gejsza/Hebab), ur.17.06.2018r.

galopada_
Ale fajny młodziak!
O ile wiem chyba jedyny ogier takiej maści w rasie?  👀 🤔
vissenna, tak! Bardzo liczę, że uda się z licencją. Do tego straszny misiak 🙂 Po płycie najlepszy ze stawki, najlepiej stępujący (o ile się nie mylę z całej tegorocznej stawki koni). Zabrakło trochę pogonienia go w korytarzu żeby nabrał energii bo to taki typ luzaka a nie mietka podnietka 😉 A sam sędzia ujeżdżeniowy mówił, że oceniłby go wyżej po tym jak pokazał się na samym końcu już w czasie łapania do wyprowadzania, ale już oddał kartkę z oceną. 😉 No ale ma też jeszcze czas na dojrzewanie bo z ogierów 2 letnich był tylko jeden młodszy od niego. Te najstarsze to takie smoki  😲
Hej, wbiję się trochę w wątek i rozmowy. 😡
Macie jakieś doświadczenia z potomstwem Awansa (po Vis Versa od Aragony)? Jak u jego potomstwa z głową i predyspozycjami użytkowymi? 🙂 Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje. :kwiatek:
Malang cudo 😍
Galahad bardzo korzystnie się zaprezentował na czempionacie. Oby w przyszłości udało mu się zdobyć licencję. Charakter jest bardzo ważny a maść to bonus.
A ja czekam na źrebię po Rashimie.
meghana no sama jestem ciekawa co u nas wyjdzie po Rashimie. A póki co biorę do roboty kolejne Zafonia i jako nowość Dropy.
Ja mam Fusaina i jestem zachwycona.....  💘
Jak to jest z tymi młp, są to konie późno czy wcześnie dojrzewające?
Mam wrażenie, że mój 5-latek zaczął rosnąć w ostatnich miesiącach, jest to możliwe?
Meise, mój miał ostatni skok wzrostowy jako 5 latek
I ile podskoczył?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się