Forum konie »

konie małopolskie

bjooork cieszę się i trochę zazdroszczę 😉 Gdzieś w głowie widziałam go już na czworoboku. To był drugi mój upatrzony, który szybko znalazł nowy dom 🙂 Muszę po prostu nie zwracać uwagi na ogierki tylko na same klacze hehehe...
tfu tfu tfu jak kupię to będę się chwalić - powiem jedno Prudnik zachwyca, a konie (tu cytat) z sędziny uj., która obejrzała nagrania, "warte grzechu"

Skąd takie małopolaki? Można na pw więcej info?  👀 :kwiatek:
Euphorycznie, jak sama zacytowałaś wyżej z SK Prudnik :-)
jakis miesiąc temu oglądałam konia w Prudniku- ale rodzynka sp z linii typowo ujeżdżeniowej. Koń owszem grzechu warty, ale też nie przeszedł pełnego badania wet  🙇

PS: a finalnie stanęło tez na małopolaku, ale z innej hodowli 😉 Także ponownie witam kącik 😉
Perlica chodziło mi o bardziej szczegółowe informacje 🙂
kasia to ten maluch z FB? Podpowiesz, skąd?
jakis miesiąc temu oglądałam konia w Prudniku- ale rodzynka sp z linii typowo ujeżdżeniowej. Koń może i grzechu warty, ale też nie przeszedł pełnego badania wet  🙇

PS: a finalnie stanęło tez na małopolaku, ale z innej hodowli 😉 Także ponownie witam kącik 😉

Ha - o nim też myślałam! Ale Constatia mówiła, że to typowo egzemplarz pod ujeżdżenie, a my jednak chcieliśmy przyszłego 'mistrza' WKKW 😉

Constantia obiecujemy zadbać o jego sportową karierę i oczywiście zapraszamy do odwiedzin
Euphorycznie, ale w Prudniku masz tylko jedną taką stadninę 🙂
Jest strona i sprawnie działający profil na fb.

Ja bardzo polecam, profesjonalne podejście do klienta.
W sierpniu zakupiłam 3 latka, co prawda sp :-)
Euphorycznie- tak, to Sokrates z Wiślanego Zakątka 🙂
My w Prudniku oglądaliśmy w ruchu luzem tylko jednego, wcześniej wspomnianego, ale na biegalni ogólnie było na czym oko zawiesić, oj było!
Perlica Wolałam się upewnić plus dostać jeszcze bardziej szczegółowe info.
Facebooka znalazłam, dzięki!
kasia Dzięki za informacje - znalazłam Facebooka i tej hodowli, będę obserwować.  😎
Euphorycznie Wiślany Zakątek to malutka hodowla, ale jak mają fajne źrebię to od początku wystawiają je, pokazują na wystawach więc źrebak ma dużo obycia zarówno jeśli chodzi o wyjazdy jak i pielegnację. Nigdy nie widziałam tak grzecznego konia przy badaniu kupno- sprzedaż jak (teraz już mój) Sokrates. Na ich stronie www są jego osiągnięcia "wystawowe" jako roczniaka i dwulatka, także widać, że konie obyte 😉 Ogólnie jednak młodziaki oczywiście spędzają tam czas na pastwiskach. Niestety co do zdrowia to teraz nie ma reguły- badaliśmy sp z wielkopastwiskowego chowu z dużych, dobrych (jak na nasze warunki) hodowli i nie przechodziły badań, z małych, kameralnych-2 i jeden nie przeszedł, a drugi na szczęście tak 🙂 Trzeba badać, teraz odsetek OC wśród młodziaków bije rekordy, a jak wiadomo to kwestia w dużej mierze genetyczna.
Niestety co do zdrowia to teraz nie ma reguły- badaliśmy sp z wielkopastwiskowego chowu z dużych, dobrych (jak na nasze warunki) hodowli i nie przechodziły badań, z małych, kameralnych-2 i jeden nie przeszedł, a drugi na szczęście tak 🙂 Trzeba badać, teraz odsetek OC wśród młodziaków bije rekordy, a jak wiadomo to kwestia w dużej mierze genetyczna.

Miałam to samo - co ciekawe jeden z koni z woj. wielkopolskiego, który był przez nas badany na początku listopada, nadal wisi w ogłoszeniach - jako młody, od hodowcy, prospekt na ogiera.... niestety RTG trzeszczek miał fatalne i lekarze , którzy oglądali je powiedzieli, że koń raczej do użytkowania spacerowego.
bjooork no właśnie, współczuję... niestety teraz jak się szuka konia to trzeba się liczyć z wysokimi kosztami samego szukania 😉 Ale z drugiej strony- ile to nam oszczędza rozczarowań w przyszłości...
Wiślany Zakątek również ma konie z SK Prudnik 😉 Świat jest mały 🙂
i jak byliśmy ostatnio to okazało się, że mają mamę naszego drugiego konia 😉 Nie wiedziałam, że nasz znajomy hodowca ją sprzedał, jakoś wyszło w rozmowie od jakiej klaczy jest nasz drugi koń i okazało się, że stała w boksie koło nas 😉
[quote author=kasiakliczkowska link=topic=98.msg2463451#msg2463451 date=1449665559]
Niestety co do zdrowia to teraz nie ma reguły- badaliśmy sp z wielkopastwiskowego chowu z dużych, dobrych (jak na nasze warunki) hodowli i nie przechodziły badań, z małych, kameralnych-2 i jeden nie przeszedł, a drugi na szczęście tak 🙂 Trzeba badać, teraz odsetek OC wśród młodziaków bije rekordy, a jak wiadomo to kwestia w dużej mierze genetyczna.

Miałam to samo - co ciekawe jeden z koni z woj. wielkopolskiego, który był przez nas badany na początku listopada, nadal wisi w ogłoszeniach - jako młody, od hodowcy, prospekt na ogiera.... niestety RTG trzeszczek miał fatalne i lekarze , którzy oglądali je powiedzieli, że koń raczej do użytkowania spacerowego.
[/quote]
Podeślesz na PW tego ogłaszanego konia?
Jestem z Wlkp. i nie chciałabym, aby ktokolwiek z moich znajomych się "naciął". Dziękuję.
To już oficjalnie możemy dołączyć do małopolskiego tream'u - Polagris vel. Junior z Prudnika
Foto: ze strony stadniny, jak dorobimy się własnych to nie omieszkam wrzucić
Bjoork GRATULUJĘ!!! 🙂
Ja się co prawda bardzo rzadko udzielam w tym wątku ale miło przywitać kolejnego małopolaka. Może kiedyś nadrobię zaległości i napisze Wam jaki mi się trafił wszechstronny egzemplarz. Oby młody dobrze się chował! Koniecznie proszę o regularną fotrelację 😀
W jakim jest dokładnie wieku?
Nasza dzielna sierotka i misja wkkwista 🙂

galopada jak maluch sobie radzi?
jeszcze trochę smutny, ale chodzi za ludźmi na spacery, bardzo chętnie je, rośnie jak na drożdżach i wygląda na to, że będzie dobrze 🙂

mam filmik z biegania razem z ludźmi (bo tak lubi najbardziej), ale nie do publikacji  😁

bjooork, piękny! 😍
galopada podziwiam i trzymam kciuki. Muszę wrócić wstecz do wątku bo nie znam historii maluszka.
bjoork wrzuć jakieś Wasze fotki, jak już weźmiecie zwierzaka 🙂 Mój przyjedzie koniec grudnia/ początek stycznia 🙂
kasiakliczkowska, inf w in memoriam
właśnie przeczytałam 🙁
galopada_ maleństwo da radę, trzymamy kciuki.

My ze znajomą wczoraj przywiozłyśmy młodego pod Warszawę i muszę powiedzieć, że trafił się (tfu tfu tfu) złoty koń. Jechał jak stary (ale nie mój senior - bo ten to jeździ i pakuje się do przyczepy gorzej niż skandalicznie)- specjalnie się zatrzymywaliśmy, bo baliśmy się, że coś za cicho w tej przyczepie. A on tylko wyglądał przez drzwiczki i okienko z miną - "o jaki fajny świat".

Po wyładowaniu chwilę z nim pochodziłam w nowym miejscu (nie miał z tym żadnych problemów) i potem grzecznie stanął w swoim pierwszym 'dorosłym' boksie. Z miejsca zabrał się za siano. Dziś dostałam info, że zachowuje się na medal. Więc jak ktoś potrzebuje młodziaka z dobrą głową to zdecydowanie polecam Prudnik.

PS. na zdjęciu 'zestresowany' 6-godzinnym transportem 2,5-letni Junior
Ooo synuś we własnym M1. Bardzo się cieszę.  A do Warszawy niedługo i ten gniady 3 latek pojedzie, może się gdzieś spotkacie  🙂
Constantia Wiwacik? kurcze a miałam w styczniu ze znajomym jechać go oglądać
Nie Wiwacik,  on ma jeszcze dwa latka.
bjooork Super wieści!  🏇 Idę sobie zerknąć na stronę co jeszcze zostało.  😜
Prudniki zawsze miały dobrzeżach w głowie.  Mojego dziś ogolilam i nawet mi skórą nie ruszał :-)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się