widziałam dzisiaj na relacji online przejazd małopolskiego Ławnika w FRMK 5-letnich w Michałowicach. ktoś może był i widział na żywo? ma zdjęcia? Ławnik jest hod. Walewickiej po Huzarze, którego fanką akurat nie jestem, ale z matki po Top Gunie 😉 zrobił na tych zawodach "oczko" do kwalifikacji MPMK. otrzymał w kolejnych trzech dniach sumaryczne noty 7,3 / 7,8 / 7,9
sei, widziałam kilka treningów tego konia jako 4-latka 🙂 Nie jest to żaden (ujeżdżeniowo) szał, ale zwierzak urodziwy i przyzwoitej jakości, mógłby się bardzo dobrze kiedyś prezentować na czworobokach.
na tyle, na ile widać na relacji też wydał mi się przyjemny dla oka. to akurat były skoki, nie było u mnie efektu wow, ale koń bardzo przyzwoity. i chyba faktycznie fajnie zrobiony, bo zawodniczka naprawdę super go przez parkur przeprowadziła 🙂 mam nadzieję, że się zagra na czempionaty. brakuje mi małopolaków na takich imprezach, a Ławnik nadal jest ogierem i to z dobrym papierem 🙂
edit: quanta, wiesz przez kogo był/jest trenowany?
montana właśnie się dowiedziałam 😕 Na zawsze pozostanie w mojej pamięci i do końca będę mu wdzięczna za medale, które dzięki niemu zdobyłam. Cudowne zwierze [*]
Czy wiadomo co konretnie się stało? Bo jeszcze parę miesięcy temu wszystko było w porządku. Chciałam go odwiedzić jak wrócę do Polski i nie zdążyłam.. 🙁
Z mojego doświadczenia z Dziadkami napiszę tylko, że nic się nie musi dziać. Taki wiek, wczoraj było ok, dzisiaj konia nie ma, ale nie znam żadnych szczegółów.
Montana, dzieki Bogu sie udalo. Teraz oby utrzymala ciaze. Ten rok mamy bardzo kiepski jezeli chodzi o zazrebienia 🙁 W sumie probujemy od marca i na razie przegrywamy 1:2, w przyszlym tygodniu kolejne sprawdzajace usg, moze wynik sie poprawi
Nie możesz sobie już dać spokoju z tym Catonem? Po co dalej robić afere? Jak chcesz przyjedz do nas do stajni , zobacz konia, porozmawiaj sobie z weterynarzem, kowalem i dopiero wtedy wysuń wnioski i opinie. Zmieniając temat . Siwy po Krymie.