Forum konie »

Westernowa Rewia Mody

Tańszy jest Targański, zdecydowanie.
MR robi dobrze bosale, jeden mam. Siodła nigdy nie zamawiałam.
:kwiatek😀ziękuję
Na 100% będę robila w Polsce siodło. Tylko jeszcze pozdobywam opinie.
mila, tak tylko z ciekawości - w Niemczech jest tyle siodeł, nie chciałaś wypróbować jakiegoś używanego? 🙂
Wypróbowałam z 15  🙇 To, które mam leży najlepiej, ale podpięcie popręgu jest w złym miejscu. Potrzebuję full. Mogę przerobić posiadane siodło. Ale wolę je sprzedać, dołożyć troszkę i mieć zrobione na wymiar.

Kon jest wyposażony w długą skośną łopatkę, jest krótki do tego i przebudowany zadem.
nie wolisz zamówić u ZAJĄCA?? - on jest sprawdzony i robi fenomenalne siodła
Czy ktoś spotkał się z ofertą siodeł robionych na wymiar z firmy mrleather?
http://mrleather.org/siodla/oferta.htm

Zastanawiam się nad zrobieniem siodła pod konkretnego konia i szukam opcji.

Ja terraz jesem na etapie siodla od nich. Kolezanka zamowila na hafa,który jest u mnie. Pobierałam wymiary,wyslalam,zrobił drewniana terlice ,przysłał ,porobilam zdjęcia z każdej możliwej strony,jest ciut do poprawki. Zaraz mu odesle i poprawi ja trochę i juz zrobi siodło. Kontakt spoko,ogólnie podoba mi sie .
a jak z ceną ?
Te co ja mam to kolo 2500
Tania - Zajac nie ten budżet, niestety. Celuję do 4000
mila, no tak, to wszystko wyjaśnia 😂 Siodło na wymiar to faktycznie w twoim wypadku najlepsza opcja.
Nique, bardzo dziękuję za radę 😉
Ja mam zamiar od razu zaklejić to gwintoklejem, ponieważ mam tylko jedno wędzidło 🙂
całe szczęście, że osoba o której mówiłaś miała rzemyk 😲
Te co ja mam to kolo 2500

Czekam na zdjęcia bo sama się nad tymi siodłami zastanawiałam.
Konikowka nie ma sprawy 🙂 Jak się jedzie w długi teren to zawsze warto mieć kawałki rzemyków czy sznurków po kieszeniach 🙂

Ja też chętnie zobaczę to siodło.
Sama jestem ciekawa. Gdyby nie mój idealny big horn to tez bym zamawiala na swoja kobyle.
Tak piszecie, że aż też jestem tego siodła ciekawa 🙂
Bardzo dziękuję za odpowiedź w sprawie ogłowia  🙂
Ja właśnie zakupiłam na śrubki i się zobaczy, ale bardzo rzadko zmieniam wędzidła więc może jakoś mocno dokręce  🙂

ja tam lubię śrubki, wkurzają mnie tylko na zawodach jak człowiek zapomni, że miał kiełzno przepiąć i trzeba z tym walczyć w ostatniej chwili!
[quote author=Konikowka link=topic=96809.msg2505862#msg2505862 date=1456952698]
Bardzo dziękuję za odpowiedź w sprawie ogłowia  🙂
Ja właśnie zakupiłam na śrubki i się zobaczy, ale bardzo rzadko zmieniam wędzidła więc może jakoś mocno dokręce  🙂

ja tam lubię śrubki, wkurzają mnie tylko na zawodach jak człowiek zapomni, że miał kiełzno przepiąć i trzeba z tym walczyć w ostatniej chwili!
[/quote]

Właśnie dlatego ich nie lubię! xD Ale sama mam ogłowie na śrubki więc może czyni to ze mnie hipokrytkę?  🤔
Ja dlatego zawsze w torebce do stajni mam śrubokręt 😜 😂
mi się śrubki tylko na trasie rajdów odkrecaja. potrafią wiele tygodni sie nie ruszyc, a jak wyjezdzam w trase to pomax godzinie nie mam wedzidla, wodzy czy czegos...
dlatego mam juz konkretne wedzidla do konkretnych oglowi, gdzie kleju daje na gwint - bo szczególnie na rajdzie nie ma jak sprawdzac x razy dizennie (czyli jakby co pare dni przy normalnym uzytkowaniu)
chociaz te co kupuje nie te sklepowe oryginalne, az tak si enie odkrecaja... mialam takie z grene z ozdobami na srubki tez - wszystko mi po kolei odpadlo przez kilka km 😀
albo na rzemyki/linki wymieniam 😉
Livia, a srubokret nie jest standardowym wyposażeniem torebki? :P
horse_art, u mnie już jest 🙂 A jak już zakleisz te śrubki, to jak je potem odkręcasz, żeby np. ogłowie przesmarować? Czy to już tak na amen poklejone zostawiasz? 😉
używam takiego elastycznego jak do tkanin np, ciężej ale da się odkręcić. uszczelnia bardziej chyba niz skleja. ale dziala. i da się rozkręcić, jakbym kropelką to by się nie dało :P
To i ja się wypowiem w temacie siodeł na miarę 🙂 Wczoraj odebrałam siodło właśnie od http://mrleather.org/siodla/oferta.htm
Szukałam bardzo długo i dopasować coś na mojego młodego graniczyło z cudem... Szukałam chyba z pół roku w używkach, bezskutecznie a ceny lekko przerażające 🙁
I ok. miesiąca temu zaryzykowałam zamówienie, nie ukrywam że przekonała mnie cena  😎 (za tą samą mogłam kupić jedynie kolejne średnio dopasowane siodło wyglądające jakby było jeżdżone codziennie przez 20 kowboi)
Myślę, że nie miałam za wiele do stracenia, ale efekt końcowy serio jest WOW 🙂 nie spodziewałam się powiem szczerze.
Zdjęcie lekko przekłamuje kolory i nie oddaje do końca uroku siodła ale coś na nim widać 🙂 Jeździłam na razie tylko raz wczoraj. Fajnie trzyma, dobrze usadza w siodle idealnie wyważone w porównaniu do mojego poprzedniego ponoć uniwersalnego na wszystkie quartery  🤔 ...
Niemiluch, wow, jakie piękne! Można wiedzieć, ile zapłaciłaś? Może być na PW 🙂 Kurcze, może to będzie też fajna opcja dla nas? Jak wyglądało mierzenie, czy mogłaś sobie zażyczyć "wszystko" (np. kształt siodła, głębokość siedziska itp.)?
Niemiluch jest piękne  😀 , zrób jeszcze na koniu focię.
Ja dzisiaj zamówiłam bezterlicówke  😅 , zdecydowanie łatwiej dopasować , mam nadzieję, że widelec będzie ok ale i tak można nieco zniwelować minimalne braki panelami.
Też jestem ciekawa ceny  😅
Niemiluch, bardzo ładne - gratuluję zakupu.
Na ich stronie podane jest kilka podstawowych modeli - Twoje siodło bazuje na którymś z nich?
[quote author=Euforia_80 link=topic=96809.msg2508938#msg2508938 date=1457427941]
Niemiluch jest piękne  😀 , zrób jeszcze na koniu focię.
Ja dzisiaj zamówiłam bezterlicówke  😅 , zdecydowanie łatwiej dopasować , mam nadzieję, że widelec będzie ok ale i tak można nieco zniwelować minimalne braki panelami.

[/quote]
A nie jest twardsze w miejscu, gdzie powinny być panele?
Tzn. napisz jak będziesz je już miała pod ręką.
Ja np. właśnie tak mam.

maluda od spodu wygląda tak, generalnie siodło jest dosyć sztywne ale poddaje się naciskowi i  ładnie układa się na grzbiecie. Nie wiem w jakiem przedziale cenowym interesuje Cie siodło ale gdybyś chciała przmieżyć to mogłybyśmy się ugadać jakoś ale to na priv
Livia PW 😉 ja mogę z czystym sumieniem polecić 🙂 Ja akurat mieszkam w łodzi więc miary zbierane były osobiście 🙂 nie mam pojęcia jak wygląda pobieranie na odległość myślę, że możesz napisać i się podpytać.
Ja ustaliłam sobie wszystko indywidualnie 🙂 Później pierwsza przymiarka terlicy, sprawdzenie czy wszystko gra i drobne korekty.

Cobrinha Zakochałam się w siodle Bobs'a Lady Reiner:
[[a]]http://cowdogsaddles.com/saddles/saddle924.101_0381%20[[a]](Small).JPG
Więc wzorowaliśmy się na tym 🙂

Euforia_80 zrobię zrobię ! Tylko dopiero w weekend będę na stajni o ludzkiej porze 😀

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się