Forum konie »

Westernowa Rewia Mody

Bardzo proszę 🙂

Livia a nie wrzucałam już jakiś zdjęć w drugim wątku? Bo się pogubiłam. Mam kilka jeszcze z czasu jak zalegał śnieg to wrzucę 🙂
Livia niestety mój wypadnięty dysk nie pozwolił mi w niedzielę na wyjazd ale za to moja córka skutecznie testuje siodło
Euforia, haha, twoja córa rządzi 😂
niedaleko spada jabłko od jabłoni  😉

edit:
teraz to sie chyba za ogłowiem i wodzami muszę rozglądać bo mi kolorystycznie nie pasują 🙄
Albo możesz siodło przyciemnić, np. olejować czarnym olejem i potem zwykłym 🙂 Ja tak robię, jak mi kolory nie pasują 🙂
siodło już wysmarowałam preparatami do skóry więc już nieco ściemniało, podejrzewam  że z czasem od słońca też zmieni kolor. Może masz i rację, poczekam i zobaczę jak się skóra zachowa w trakcie użytkowania.
]
Wreszcie złapałam trochę słońca i mogłam obfocić jeden z naszych nowych nabytków 🙂 Pad WI, model San Pedro 🙂

Livio ale ten pad jest śliczny  😲 😲 kolory pięknie pasują do Twojego konia 🙂
Pięknie, no ale ładnemu we wszystkim ładnie
Mosewa, dziękuję bardzo 🙂 W tej chwili to jeden z dwóch padów z wzorkami u mnie, drugi jest taki sam, tylko w kolorach czerwony-szary 😁

Euforia, dziękuję 🙂 Jak się sprawuje twoje siodło?
Livia siodło jest ok, jak za taką cenę jest super, usadza mnie zupełnie inaczej (lepiej),  ale chyba nie na mojego konia. Terlica zbyt mocno wygięta i po dopięciu popręgu tył podnosi się do góry. Wystawiłam do sprzedania nie będę kombinować z podkładkami.
Euforia, a to szkoda, bo ładne było! Ale jak nie pasuje, to jasne, lepiej poszukać czegoś bardziej odpowiedniego.
Wrócę chyba do bezterlicówki . Dobrze się w nich jeździ i łatwiej do konia dopasować.
Mam pytanie, jakie zapięcie do wędzidła w ogłowiu polecacie najbardziej?  😉
Mam pytanie, jakie zapięcie do wędzidła w ogłowiu polecacie najbardziej?  😉

To zależy czy zamierzasz często zmieniać wędzidła czy nie?

Livia mam pytanie. Gdzie kupowałaś pady Stonedeek i czy nie chciałabyś się jakiegoś pozbyć? :P

Livia pady Stonedeek i czy nie chciałabyś się jakiegoś pozbyć? :P

podpinam się pod pytanie?
Konikowka, ja najbardziej lubię śrubki albo tzw. quick change, rzemyki ciągle mi się rozwiązywały 😉

Nique, Euforia, pady Stonedeek można kupić normalnie w Kraemerze 🙂 Cena regularna to teraz 55 Euro. Co do pozbywania się, będę miała jeden na sprzedaż, ale lepiej przejdźmy z tym na PW 😉
http://horsepassion.pl/kon-jezdziec/oglowia-wodze?product_id=703

To jest najlepsza forma ogłowia. Mam i na  srubki - odkrecaja się. Mam na concho. Też dupa. Mam na rzemyki, odwiazuja sie.
[quote author=Euforia_80 link=topic=96809.msg2500803#msg2500803 date=1456137320]
Wrócę chyba do bezterlicówki . Dobrze się w nich jeździ i łatwiej do konia dopasować.
[/quote]
Na jakim modelu stanęło?

Teraz będzie chyba to:
http://amreitsport.shopgate.com/item/343636
Koleżanka ma ten model tylko 15, jeździłam w nim i jest w pożądku tylko ja 16 potrzebuję . Na koniu leżało zdecydowanie lepiej niż obecne terlicowe.
Nie znam. Jak przetestujesz to podziel się opinią.
Ja mam u siebie Barefoot'a Arizonę.
Dodofon, też nie do końca, bo jak te paski przytrzymujące są za wąskie, to mogą przeleźć na drugą stronę i też puścić. Miałam tak w jednych wodzach, musiałam je podoklejać taśmą, żeby były grubsze 🙂

Euforia, wygląda nieźle 🙂
To masz inne. Ja mam sztywne, grube, one maja podkładkę i nie ma szans aby wyszły od spodu.
Bardzo możliwe, te moje wyjątkowo cienkie są 🙂 Tu coś widać: http://re-volta.pl/galeria/foto/132041 🙂
Ja również walczę z dopasowaniem siodła… Euforia trzymam kciuki żeby to pasowało. Jak już zmienię siodło to mam zamiar namierzyć turkusowy pad stonedeek 🙂
Maluda jak tylko będę miała tę przyjemność przetestować to podzielę się oczywiście swoją opinią
Livia jak za taką kasę to jest ok.
Nique dzięki i ja oczywiście za was trzymam kciuki  😉.
Dzisiejszy Caball w kolorze słonecznej pomarańczy - piękny, wesoły kolor, akurat na zbliżającą się wiosnę 😍

Bardzo dziękuję za odpowiedź w sprawie ogłowia  🙂
Ja właśnie zakupiłam na śrubki i się zobaczy, ale bardzo żadko zmieniam wędzidła więc może jakoś mocno dokręce  🙂
Polecam przetestować takie wędzidło podczas jazdy na ujeżdżalni 🙂 Znajoma wybyła w 8 godzinny teren żeby "rozdziewiczyć" ogłowie… Poszła śrubka (w galopie) i amen xD Dobrze że sytuacja zakończyła się szczęśliwie (zapasowej śrubki co prawda w kieszeni nie miała, ale związała jakoś rzemieniem całość). Teraz wymieniła śrubki na trochę większe, porządniejsze i… przykleiła xD Więc obecnie ma ogłowie do tylko jednego wędzidła.
Czy ktoś spotkał się z ofertą siodeł robionych na wymiar z firmy mrleather?
http://mrleather.org/siodla/oferta.htm

Zastanawiam się nad zrobieniem siodła pod konkretnego konia i szukam opcji.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się