Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. VIII (2015)

Euphorycznie, dziękuję :kwiatek:
krysiex213, mój koń na szczęście wygląda dobrze w każdej wersji 😁
Isabelle, juuuuuuuuuuuuuuuuuż?

A zgadnijcie, kto kończy 8 lat? Uwielbiam te porównania  z jego brzydką wcześniejszą wersją  😁.

Skoro Karson ma urodziny, to wychodzi na to, że i Dzionek 😉 I to 12-te, o ludzie... A kupiłam 5-latka, kiedy to minęło! Aż wrzucę mój pierwszy kolaż, hue hue 😉 Nie mam zdjęć Dzioneczka-źrebaczka, więc będzie z naszej jazdy próbnej przed kupnem i z jesieni.

Averis, sto lat w zdrowiu dla Karsona!
Boże czo my wszystkie takie głupie, że takie brzydale kupowałyśmy 😵

Sto lat dla Karrrrsonito i Dziona!
Lecą lata tym naszym Kopytnym 😀
Averis, 100 lat dla Karsona, Dzionka, wszystkiego naj dla Dziona!! 😅

Moje Rude za 2 tygodnie kończy... 16 lat 😲 A też poznałam go jako 10-letniego jurnego ogiera 😉
edit. swoją drogą, wiosna, pamięc jajeczna mu wraca i znowu się ogierzy, mimo, że to już 5 lat bez jajek będzie... a za 3 tygodnie 4-rocznica zakupy jak juz tak sie bawimy w kalendarze 😉
Dzionka, i wzajemnie dla Dziona ! 😀
amnestria, owszem, wszystkie - ale że głupi ma szczęście, to się zacne konie z tych brzydali zrobiły! Karson łączy pozdrowienia  :kwiatek:
wendetta my też nie młodniejemy 😉 Dziękuję!
Sto lat, dziewczyny, dla chłopaków! Jeeej, jak ja Wam zazdroszczę, że Wasze konie są jeszcze takie młode! Co ja bym dała za odjęcie Łosiowi z 5 lat!

Dzionka, zestawienie mistrzowskie, pięęęękny był :p

kujka, jak tam Iron Jaw???
Averis, Dzionka, zdrowia i samych pyszności dla Waszych ogonów!  😅
Averis,  $$%#@$#%&%%*%(*%#$%#^%$ !!!

Aaa, wiecie co, ale wstyd! Zajrzałam w paszport! moja Kruszynka jest z 10 lutego, przespałam jej urodziny 🙁 ale zalicza się do grona 8 latków od lutego 🙂
amnestria, ale wiesz, ja wtedy uważałam, że jest najpiękniejszy z całej stajni 😀? Dopiero po paru latach zaczęłam zauważać, że może coś jednak było nie tak 😉
maleństwo, uwierz, że to nie jest nasze najgorsze zdjęcie z tamtej jazdy 😉 Łosiu wiecznie młody duchem, nic się nie martw 🙂

wendetta, Averis, anai, dzięki!
Sto lat dla solenizantów!  😅
amnestria, ja sie nie zgadzam, Gil byl zawsze piekny 😁

Dzionka, Averis, zeby zdrowe byly!! 1

maleństwo, Drillek dobrze, od wtorku juz w domu 😉 wsiadam za 10 dni a za 4 miesiace zdejmujemy druty :P ale nie przygladam sie tej paszczy i nie moge sie przemoc zeby zrobic foto. Nie chce mu tam grzebac wiecej niz musze.
A co u Loska?
Dzionka, wierzę. Wiem, jakie koszmary kryją moje stare albumy 😉 Łośko duchem może i młody, ale nogyma nie 🙁

kujka, uff. A wsiadasz normalnie? Tzn normalna praca, wędzidło? Czy jakieś obostrzenia są?
U Łośka w zasadzie... nic. Chodzi, żre, linieje, walczymy wciąż ze szczeliną w kopycie, która się zanieczyszcza i nie chce zarosnąć, grzywa rośnie jak u mustanga, plecy się zapadają - bida, pani! Ale zadowolony, podrywa kobyły, bawi się z wałachami (ach, jak ja kocham potem te łyse placki na grzbiecie...). A ja powoli zaczynam kombinować, jak tu, kiedy i na czym pojeździć, marzy mi się choć raz w tygodniu tyłek poklepać...
Dzionka, Averis sto lat również ode mnie! 🙂
Amnestria ale dobrze Duszek wygląda  😀 ogarnij w końcu jakieś foty z jazdy  😀
Brzezinka świetnie córa sobie radzi  😀 szacun
Krysiex213 jakieś zawody też planujecie?  😀
Averis sto lat dla Karsona  :kwiatek:
Dzionka sto lat dla Dziona  :kwiatek: ten to się dopiero zmienił  😀

My dzielnie śmigamy. Niedługo pierwsze zawody w sezonie  🤣

Averis, Dzionka, 100!! wasze konie jak wino  😁
Averis, Dzionka najlepszego dla chłopaków!

Nie mam czasu zbyt wiele pisać, ale jeśli ktoś nas pamięta jeszcze, to mój również dziś ma urodziny, skończył 14 😉

Urodził się rudawy, potem jako roczniak taki był klusek "mały" (ten z odmianą w kształcie "T"😉:

Taki wyrósł łobuziak

Potem troszeczkę spoważniał, ale nie za dużo 😉

I taki jest teraz emeryturowy:

Averis, Dzionka-100 lat dla chłopaków!
A my jeździliśmy, później kowal, Danio nie był zadowolony, ale jakoś przetrwaliśmy. Dzisiaj tylko byliśmy podpisać umowę, kupić ogłowie, odebrać siodło i jutro ciuramy ujeżdżeniowo 🙂
Baffinka planowaliśmy jechać 25-26 do Glinnika ale impreza rodzinna wypadła, także sądzę że w majówkę zaatakujemy Leśną Wolę  😅
Mo B. No po pierwszym zdjęciu w życiu bym nie pomyślała że taki z niego siwy chłop wyrośnie 🙂 Emerytujecie się już tak na amen?
Mo B., ty to szacun dostajesz za samo pojawianie się na forum i za to, co z tym koniem zrobiłaś

A ja znowu wpadam na chwilę (tyle postów produkujecie, że nie mam czasu przeczytać wszystkiego na bierząco!), żeby dostać jakieś poklepki, bo jestem w trakcie szukania stajni dla Millie i ciężko mi idzie. A to sam dojazd zniszczył by mi samochód od jazdy po górkach, dziurach i zakrętach, albo cena z kosmosu, albo stajnia jakaś ciemna i ponura, że aż nie chce się wejść, a co dopiero konia zamykać na parę godzin... Ech, trzymajcie za mnie kciuki. Szkoda, że nie ma revolty w Anglii, tak dużo łatwiej by mi było coś znaleźć.
Tutaj też pisałam o naszym oczekiwaniu na źrebaka, więc czuję się w obowiazku poinformować, że źrebica nie przeżyła.
Isabelle, jeju..weszlam dol watku bo widzialam ze napisalas i mialam nadzieje, ze juz sie urodzil. Bardzo mi przykro trzymaj sie  :przytul:
Isabelle, trzymaj się! 🙁
Dziewczyny, dziękuję bardzo za życzenia i proszę o kciuki jutro w czasie zwodów 🙂 solenizant dorobił się dziś fotek:

Z jednego boczku:

I z drugiego:

Isabelle, o rany, jak przykro 🙁

Mo B., no co ty, siwy ma urodziny razem z Dzionkiem? Spora ekipa imprezowa nam się robi 😉 Niesamowite, że tak wyglądał jako młodziak 🙂

baffinka, jak ty ładnie siedzisz! Superr!
Dzionka, 100 lat dla Dziona! I trzymam kciuki za zawody 😀
Averis, 100 lat dla Karsona! 😀
Mo B., O, takiego niesiwego Siwego jeszcze nie widziałam. 🙂 I dla niego 100 lat 😀
ikarina, Heh, żeby to zawsze się tak dało, że wychodzisz z domu, wchodzisz do pierwszej lepszej stajni, a tam "łał, super, ja tu zostaję". Mam nadzieję, że szybko znajdziesz odpowiadający pensjonat!
baffinka, Co Ty taka czarna zawsze?  😉 🙂 Fajnie podskakujecie. Też trzymam kciuki za zawody 😀
Isabelle, Heh, przykra wiadomość 🙁

Nie mogę się doczekać kolejnego treningu. 😀  Na ostatnim, a pierwszym po przerwie, koń leciał, jakby w ogóle tej przerwy nie miał.  😍
Dzionka, Mo B., Averis, najlepszego dla chlopakow! Zdrowia!
Isabelle, o raaany! Współczuje. Trzymaj sie!
kujka, dobrze, ze Gil juz w domu! W domu najlepiej! Zdrowia!

A ja.... Jeździłam! Wczoraj! Po 10 miesiącach przerwy! Brakowało mi tego jak cholera!
Tak jak sie spodziewałam, nie zapomniałam o co w tym chodzi ale nie było super! No nic, najważniejsze ze juz wsiadłam, teraz jakoś pójdzie mam nadzieje!
ash, Sankaritarina, Windziakowa, Dżastin, Mo B., baffinka, maleństwo, anai, kujka,  bardzo Wam wszystkim dziękuję! To szalenie miłe 🙂
Isabelle wyrazy współczucia 🙁

Wpadam przypomnieć się z Bandziem, dalej odnawiamy jakieś mięsnie 😀 różowa krówka:

za miesiąc pyknie nam 2 lata to wpadne z porządnymi zdjęciami🙂
Co mój koń wczoraj wymyślił... Po jeździe wypuściłam Go na piasek, żeby się wytarzał, plac 25x50 drzewka 3 tylko przy wejściu. Wytarzał się tyłem do drzewa, obrócił się i zaklinował tyłami, biegnę do niego, chwilę walczył z drzewem, uspokoił się i leżał tak chyba z 5 minut, zastanawialiśmy się jak mu pomóc, ale na szczęście odepchnął się nogami i zrobił miejsce do wstania. Poszedł na środek placu i wytarzal się po raz drugi.
Dostarczył mi tyle adrenaliny, że do jutra nie muszę pić kawy.
Edit: telefon mi wariuje.
robakt, u nas konie lubią tarzać się w jednym miejscu przy ogrodzeniu, czasem też nogami się zaklinują. Nie wiem, czy ziemia lepsza czy nie ogarniają swoich gabarytów 😀
Isabelle-a tak wyczekiwałaś... 🙁 Bardzo mi przykro, trzymaj się! :przytul:
Dżastin-śliczny krówek 😀
A my z Młodym wczoraj jeździliśmy, męczyliśmy w sumie koła i ustawienie, pod koniec było przyzwoicie 🙂 Później mała kąpiel(nogi+ogon), trawka i do domu. Kiedy przyjechałam do niego pierwszy raz i wyprowadziłam go z boksu, rozglądał się nerwowo w poszukiwaniu niebezpieczeństwa-bo może jakiś tygrys się czai za rogiem? A teraz spacerujemy na luźnym uwiązie, uspokoił się i chyba w końcu mądrzeje-miejmy nadzieję, że to nie jest chwilowy stan. Poza tym-prawie 2 miesiące temu był chudy jak szkapka, a teraz wygląda jak gruba kulka 🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się